Rea...

Var med mamma på Nova Lund igår eftermiddags o jag var jättepostiv trots all kaos o alla människor... mamma däremot klagade var femte minut - trots att jag några dagar tidigare påmint henne vad det innebär att gå på mellandagsrea! Fick henne att bli lite mer positiv när jag härmade henne o hon insåg hur hon lät ;)
Blev i alla fall köpt ett par vinterstövlar som var jäättebilliga, ett par träningsbyxor, en tjockare tröja för halva priset o en ny väska som jag både kan ha i skolan o privat! Minns inte om jag någon gång hittat något på mellandagsrean. Fast brukar ju aldrig gå i affärer mer än jag måste de dagarna i vanliga fall i för sig!

Idag blir det en sväng till IKEA med Elin :)


Jaha...

Blev ingen tur till Skurup igår... Fia var sjuk :( ... istället blev det massa Wow, en promenad, filmkväll med pizza o Terminator 2... men det var också trevligt :)

Idag är det lite mer aktivt! Var uppe 7 i morse o började tvätta... har också hunnit plocka undan en hel del här hemma, lagt upp nya foton på pixbox, försökt klura ut vad jag ska göra för mat på nyårsafton, tittat lite på vad jag ska beställa för nya saker från Himmelriket, skickat lite jobbmail o läst några kapitel i min bok... (Nora Roberts - Begravt i glömska)
När jag tvättat klart vid 12, så ska jag o mamma ut en sväng på rean. Avskyr mycket folk, trängsel, otrevliga människor o röriga butiker - men ska försöka koppla bort det o bara umgås med mamma!

Nej, nu ska jag tömma ännu en maskin med tvätt... ha en bra dag!

God fortsättning!

God fortsättning mina vänner! Hoppas ni fick en lika mysig jul som jag?!

Julafton firades hemma hos mamma o pappa - tillsammans med brorsan, hans familj o Jimmy! Med Kalle Anka, julmat i mängder, julklappar, mys med mina små busfrö, trevligt sällskap, snaps o massa grogg o julklappsspel! Mycket trevligt!

Igår däremot kände jag mig totalt slut hela dagen - låg bara i soffan o satt framför datorn... kanske var helt slut, för att jag normalt jobbar som en tok på juldagen - så nu gav jag kanske kroppen en chock ;) Underbart!!

Idag fortsätter julfirandet i Trelleborg med Jimmys familj. Ska åka ner där vid halv 4... men idag blir det inte julmat, men julklappar!

I morgon blir det ett besök i Skurup hos brorsan... måste se deras lilla valp Elvis som är 4 veckor gammal! Vet att jag kommer bli kär... önskar att jag tålde den, då skulle jag inte tveka en sekund att köpa den av dem!!! Vill, vill, vill!!!


God Jul...


Klart inför julen...

Nu har jag landat inför julen - de sista klapparna är inslagna, julgodiset är klart, vinet är på kylning inför i kväll o mjukisbyxorna är på :) Nu ska jag bara njuta!!

Sitter o lyssnar lite på Calle Kristiansson nya album - den killen har verkligen skön röst :)

Julgodis!

Om TVÅ dagar är det JULAFTON - är det galet eller vad??
Jag undrar var sjutton denna hösten tog vägen? Det var precis sommar o jag skulle börja skolan, sen känns det som någon tryckt på snabbspolningsknappen!!! Tror aldrig fem månader har gått så fort i mitt vuxna liv!? När jag jobbade på ONOFF tillbringade man måånga dagar med att räkna minuterna o ens lediga dagar kom aldrig snabbt nog... nu hinner det inte bli måndag, förrens det är fredag igen... missförstå mig inte, det är absolut inget negativt - det är ett tecken på att jag trivs bättre med livet än på väldigt länge... men känns galet att det ska gå sååå fort!

Tillbringat några timmar med att göra julgodis - ischoklad, vit ischoklad med lime, mozartkulor, romkulor o mariannetryffel... har inte gjort något av detta innan (Joo, ischoklad), så väntar med spänning hur det ska bli! :)

Teckenspråk...

Mina sista julklappar kom med posten idag. Har beställt tre små böcker med vanliga tecken i... tänkte jag ska ge en till Jimmy, en till Emma o en till mamma!
Vill frustrerat gärna att Jimmy ska intressera sig mer för det som uppfyller hela mitt liv just nu...
Sist jag träffade Emma så var hon jättenyfiken på teckenspråk, så tyckte det kunde vara en rolig grej till henne... O mamma som jobbar med språkstörda barn borde verkligen ha lite teckenspråk på lager!
Så tyckte det passade bra!

Jag har verkligen insett på sista tiden att när man läser teckenspråk så intensivt som jag gör, så måste man lägga hela sitt hjärta på det! Det uppfyller hela ens värld, o man vill inget hellre än att teckna hela tiden o visa alla i sin omgivning vad det egentligen innebär... helt plötsligt har en helt ny värld öppnats, ett helt nytt tankesätt o ett helt nytt liv! O för att bli duktig så måste det vara så! Det är inte om att läsa spanska o plugga in glosor... teckenspråket är så mycket mer o dövvärlden är helt annorlunda än vår hörande värld! Men väldigt roligt är det... o intressant... men ack så svårt!



Min vecka...

Har inte bloggat på en vecka, så hög tid för en uppdatering!

I tisdags vaknade jag o insåg att jag hade åkt på nån form av urinvägsinfektion. Rådfrågade vårdcentralen om det verkligen ska vara såhär, att mitt immunförsvar verkar obefintligt?! Fick till svar, att upp till 6 månader efter svininfluensan så är det normalt att känna sig helt slut o dra på sig både det ena o andra... *suck*

I onsdags försov sig Julya (vi skulle köra till skolan!). Tog ett snabbt beslut att jag inte orkade köra upp ensam till skolan för att baka o sjunga sånger hela dagen... tillbringade istället dagen med julklappsshopping! :)

Sen på torsdagen hade det ju kommit massvis med snö. Vi var tre stycken som satte oss i bilen tidigt på morgonen för att köra upp till skolan. Var nära på att vända när bilen utanför Lund sladdade över vägen när jag körde rakt fram i 40 km/h... så halt var det! Men vi kämpade på... o efter 2 timmars körning i genomsnitt 50km/h så var vi framme på skolan. I skolan väntade bara övning av kvällens julspex o sången i kyrkan... när vi slutade kl 12, så åkte jag o Julya in i Hässleholm - lunchade med hennes mamma o handlade julklappar till lärarna. Sen åkte vi hem till hennes mamma o gjorde oss i ordning... fick reda på en timme innan vi skulle vara på skolan igen, att 3 av lärarna som skulle medverka i vårt julspex inte kom - det var för halt att köra!
Så tog ett beslut att vi fick ställa in vårt julspex... tråkigt, men kanske nästa år! Väl på skolan var det först julbord, som faktiskt var riktigt imponerande! Sen var det julspexet i aulan... TU3:orna spex var grymt (ligger på min profil på Facebook!) - haha! Efter det gick vi till kyrkan. Kören sjöng först lite julsånger, sen var det vår tur att teckna... alla var jättenervösa då vår lärare som skulle leda oss inte var där, men det gick jättebra ändå!! (Video finns också på Facebook!) Efter det åkte vi till Hässleholm för att sova...!

fredagen var det väääldigt onödigt att åka till skolan, men som tur var, så var vi nära! Gav vår lärare julklappen, pratade om kvällen innan o lekte charader! Sen skulle vi lyssna på rektorns tal, men vi körde hem i stället... o det var skönt, för det började såklart snöa som f*n... blev en snigelfärd tillbaka till Malmö... men vad gjorde det, för det var ju lov :)

I lördags åkte jag o Jimmy upp i stan för att fixa julklappar... på 1 ½ timme var alla julklappar fixade o vi var riktigt nöjda med våra inköp... måste vara något sorts rekord!?!?
På kvällen sen åt vi middag hemma hos Mcke o Elin i Arlöv... mycket trevligt!

Sen igår tillbringade jag nästan hela dagen framför datorn o TV-n... Mmmmm! Slappe-söndag!


Grrrrr...

Faaan vad arg jag blir!!! Kom ett brev nu på morgonen från styrelsen i vår bostadsförening att det kommit in en skrivelse från 2 personer i föreningen som vill avsätta styrelsen och att vi nu ska ha en extra stämma för att diskutera detta. Först o främst så är detta den bästa styrelsen vi någonsin haft så länge vi bott här - äntligen händer det grejer!! Sen när vi hade vår vanliga årsmöte var bara personer från 10 lägenheter av 46 stycken som kom, så tycker inte de har rätt att klaga... sen är det struntgrejer som de klagar på... troligtvis är det något personligt som ligger bakom då vår fd. vicevärd (en av dem som klagar!) o vår nuvarande ordförande var bra vänner tidigare... har inte denna föreningen redan gått igenom tillräckligt?! *suck*

Nu ska jag strax köra till Höör. En av våra lärare har bjudit hem 1:orna o 2:orna till henne på lite julmys! :)

Fix o trix...

Fixar o trixar inför kvällen då våra föräldrar kommer på middag... snart klar med städningen, då ska det börjas på maten...! Men givetvis har jag en satans huvudvärk idag... jobbigt, hoppas den släpper snart...!?

Erik vann Idol igår kväll... hejade inte på någon då alla de fyra sista deltagarna som var kvar tillsist var mina favoriter! Men Erik var den som hade maffigaste röst, medan Calle hade utveckats mest o är ju skånepåg :) Såå oavsett vem som vunnit, hade jag varit nöjd... :)

Nej, nu har jag inte tid att sitta här längre... ha en bra lördag mina vänner!

Fredag!

Sånt toppen humör som jag varit på idag... :) Bara vaknade i morse o skuttade ur sängen (njäää, inte riktigt kanske... klockan är ju trots allt 5 när klockan ringer!? Men nästan...!) - gjorde mig i ordning - blev klänning o stövlar! Hämtade upp Juyla o körde till skolan... hade ett intressant samtal hela vägen upp.
Väl i skolan väntade lucia i matsalen o lussekatter o pepparkakor. Luciatåget var grymt - de sjöng i stämmor o lite annorlunda varianter av klassiska julsånger! Myspys!
Efter det fick vår eget luciatåg (som ska uppträda på Dövas förening i Kristianstad i morgon) visa oss andra hur det gick för dem... de är duktiga, vet inte om jag vågat uppträda för Döva än...!?
Sen gick vi igenom vad vi ska sjunga i kyrka på avslutning (på teckenspråk givetvis!) - kom överrens om att det blir Stilla Natt i en rockigare variant o En värld full av liv.
Sen blev det prat o träning inför julspexet... kommer bli kanon!!! Måste bara hinna träna en hel del till... Nya favvis-jullåten nu... ;) Vår julskinka har rymt!

På vägen hem sjöng jag o Julya till gamla schlagers o annan svensk musik... skrattade så jag höll på att köra av vägen i mellanåt ;) Efter det blev det storshopping på ICA MAXI... ska har både mina o Jimmys föräldrar här på tre-rätters middag i morgon kväll! Roligt, men lite nervös inför maten (eftersom jag valt rätter jag aldrig gjort innan) ... men det ska nog gå bra!!

Ikväll blir det såklart fredagsmys med Idol...!!!!

 


Trött...

Det borde vara olagligt att vara så här trött o inte ha någon ork...!? Gick upp kl 5 i morse, ställde mig i duschen, men kunde inte på 5 minuter förmå mig själv att sätta igång duschen! Huvudet sprängde o det kändes som jag inte hade någon kraft kvar alls... kröp ner i sängen igen o stannade där till kl 12...!
Denna hösten har varit tuff o jag behöver lite lugn o ro... LOV, LOV, LOV!!! O det gör inte saken bättre att det inte händer något vettigt i skolan alls de här sista veckorna... känns bara som vi sitter av tiden - o om man blir trött o omotiverad av något, så är det att bara vara! Speciellt när man lägger så mycket tid på att pendla... bläää!
Behövde denna dagen, så jag har nya krafter tills i morgon!!

Vår klass ska hålla i lite julspex på julavslutningen... vi ska göra en variant på "Vår julskinka har rymt" med Werner o Werner.


Kaos...

Jaaa, vad ska jag säga om partyt igår? KAOS, är kanske rätt ord... det var en väldigt fin tanke av killarna som fixade festen för de 100 tjejerna. De hade tema - Himmel o Helvete o hade inrett o klätt ut sig skithäftigt! Det var grymt imponerande! Jag stod då i "Himmelrummet".
När väl tjejerna kom så hade jag en timme på mig innan deras middag. Men 100 tjejer i samma rum med alkohol i kroppen gjorde att jag fick skrika för att ens göra mig hörd. Alla slet o drog i grejerna o det var total kaos... ett tag var jag av med grejer för 1500 kr (som tack o lov kom tillbaka sen) - o hade öl över mina produktmappar, visitkort och produkter... nästan inga beställningar o inga nya bokningar på party... var alldeles för rörigt för det... :/ Behöver väl knappt säga att jag inte tänker ta ett sånt party igen...!

Idag har jag tillbringat förmiddagen med att rengöra mina "leksaker" o försöka torka av min produktmappar, tränat på min redovisning tills i morgon (ska redovisa för de som går i årskurs 3 o 4 - NERVÖST!!) o fixat en massa annat här hemma... just nu är Jimmy i Trelleborg o byter till vinterdäck på bilen... o kl. 16 är det middag hemma hos mina föräldrar som gäller... mysigt!!!

Helg...

Hade en riktig fredagsmyskväll med Kim igår! Pizza från Pizza 2000 (MUMS!!!), en stor påse godis, Idol, tjejsnack, väckte gamla minnen med en Westlife konsert på DVD och jag gjorde mitt bästa för att göra Kim jättesugen på teckenspråk... vet att jag lyckades ;)

Såååå skönt med helg... känns som det är JÄTTEMYCKET med skolan just nu... börjar nästan likna Robinsson, där folk hoppar av för de inte orkar med trycket o folk blir utröstade... tre stycken nu på kort tid som hoppat av eller blivit rekommenderade att sluta! Pressen är STOR!!! Meeen snart julov... det behövs!!

Fick en attack av saknad i går efter pojkarna på jobb! Åkte in en sväng i butiken o pratade o kramades med Per! Usch, jobbigt.... saknar dem jättemycket!!! :/

I dag är det dags för "storparty" - ska hålla i ett party på Malmö Tandvårdshögskola för 100 tjejer. Men det blir inget vanligt party... utan jag kommer stå vid ett bord o de kommer mingla runt... tror inte på mycket försäljning, men förhoppningsvis en hel del nya bokningar!? Lite nervöst, då jag aldrig hållt i den sortens party, men det ska nog gå bra...!


BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!

INTE MIN DAG I DAG!!!!

Började morgonen med att jag stängt av mitt mobilalarm o vaknade 40 minuter för sent... STRESS, STRESS, STRESS! Ingen frukost o nånstans i stressen tror jag att jag stukade foten... Blev körd till Svågertorp o slängde mig på tåget i sista minut! Väl framme på Malmö Central hade de ett tekniskt problem - som de fixade - o sen var ett problem igen... efter 20 minuter insåg de att de bara kunde köra med ett par vagnar, så alla fick pressa ihop sig! TRÅNGT! 30 minuter sent rullade vi vidare till Hässleholm! Väl framme, så hade jag missat bussen till Önnestad med 10 minuter... fick vänta 50 minuter på nästa... hann äta lite frukost dock! 1 timme sen till skolan - gjorde svenskprovet under stresssss....!
När skoldagen var slut 15.40, så fick jag skjuts till Hässleholm för att komma med ett lite tidigare tåg hem... men såklart var även det försenat! 15 minuter sent rullade tåget mot Malmö - väldigt få vagnar o väldigt trångt! Utanför Lund fick även detta tåget problem, men efter 6-7 minuter var det fixat... väl på Malmö Central skulle det redan trånga tåget minskas ner till ännu färre vagnar pga av fler problem såklart... gick ur min vagn för att gå till en annan, men kunde inte komma på igen - för mycket folk! Blev stadsbuss hem i stället... o så här efter 5 timmar o 45 minuters restid från dörr till dörr i dag, så undrar jag verkligen vad jag sysslar med? Kommer jag verkligen orka detta???
När en flaska med en demoprodukt som jag precis köpt in från Himmelriket för 200 kr ramlade i golvet o allt innehåll rann ut, bestämde jag mig för att krypa ner under täcket! VILKEN DAG!!!! BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!

Migrän...

Det var galet i morse - ca. 5 minuter efter att jag bloggat o stängt av datorn var det som någon slog mig i huvudet med en klubba - enorm huvudvärk, illamående o stjärnor framför ögonen = migrän! Var tacksam att det inte kom på tåget i stället, men kände lite snopet där jag satt redo för att åka till skolan... stannade hemma, för jag vågade inget annat när jag mådde så... men ska väl inte klaga - det händer ju väldigt sällan att jag får riktiga anfall nuför tiden! O det var väl egentligen inte konstigt om kroppen säger ifrån just nu - den har fått jobba på högvarv ett bra tag!

Mådde i alla fall lite bättre på eftermiddagen - så hann fixa lite här hemma, gå en sväng till ICA för att handla o hämta ut ett paket från www.bluebox.se - beställt lite julklappar! Borde pluggat också (svenskprov i morgon!), men det blev bara vääldigt lite... så jäkla trött på alla synonymprov - samma visa vecka ut o vecka in... :/ Får väl titta lite på det på tåget i morgon...

Dags att sova... Natti natti!



1:a december...

Oj, första december idag - tiden bara springer iväg! Snart är första terminen i skolan avklarad! :)

Usch, det tar verkligen på krafterna att må så här halvrisigt. Kämpa mig igenom hela dagen igår, men väl på tåget hem var jag helt slut... min döva lärare satt o tecknade till mig o jag förstod ingenting - hjärnan hade redan gått hem o lagt sig... *Zzzzzz...* Men nu är det dags för en ny dag - fortfarande trött, hostig, huvudvärk o saknar mer eller mindre röst, men jag kämpar på - skam den som ger sig!

RSS 2.0