Hål i väggen...

Visste inte riktigt hur jag skulle reagera idag när en bit av väggen ramlade in i lägenheten? Så jag skrattade... ja, vad sjutton ska man göra när allt går fel?

Jag ska ta det från början: ÄNTLIGEN har byggfirman o ställningsbyggarna fått tummen ur r*ven o satt lite fart! Efter måndagens regnoväder, då trappa 6 blev översvämmad igen, så tror jag de fick sig en ordentlig omgång, när det är snart en månad sedan branden, men huset är fortfarande inte övertäckt...!!! Så de senaste dagarna har de faktiskt jobbat lite (inte bara suttit o fikat i det fina vädret!) ...
Så idag klockan halv 2 hade jag nydligen kommit ut ur duschen o stod inne i badrummet, när jag hör de hemska ljudet av borren - o min enda tanke var "Den är snart igenom...!" o en sekund senare hör jag en smäll o gå ut i vardagsrummet o få se att de mycket riktigt borrat rakt igenom väggen in till oss... o en bit av väggen ligger på golvet! Så jag började skratta o gick in i badrummet o gjorde mig i ordning... jag är bara så sjukt trött på att det alltid är nåt nytt! *BLÄÄÄÄÄ....!*
I alla fall så bestämde jag mig efter en stund att leta upp en av byggarna... så gick ut på balkongen o pratade med den killen som gjort det... han bad om ursäkt o vi pratade en stund... han hade fått direktiv att borra just där, men de hade inte tänkt att det var etagelägenheter, så de trodde taket o väggen möttes just där... *suck* ... ska prata med försäkringsbolaget o se vad som händer...

Kan det hända mer nu????

Fukt...

Hade den andra fuktfirman i lägenheten igår (den som min bror fixat!)... o till skillnad från den första firman så sa den här killen att det visst fanns fukt i lägenheten - både i hallen o i köket - i golvet, i väggarna o bakom köksintredningen... blev arg o ledsen när jag fick höra det... det innebär ännu mera strul då vi måste ifrågasätta vad den firman som Länsförsäkringar alitar har sagt o gjort o sen måste vi se till att de verkligen fixar det!!! Så ännu fler telefonsamtal, ännu mer jobb o ännu mera ork o kraft... :/

Hela min kropp skriker åt mig att den inte orkar mer - huvudvärken börjar bli olidlig, har hemska kramper i magen o har ett sjukt tryck över bröstet sedan igår... :( Men vad ska jag göra? Jag kan inte bara lägga mig ner o ge upp... vem ska du ordna o fixa med allt? Det finns ingen tid för vila.....! Jag måste orka, jag bara MÅSTE!!!


Bankande...

Vaknade i morse av en massa bankande utanför fönstret - det är byggnadsställningarna som börjar ta form... vad rädd att de skulle stå precis utanför fönstret när jag snubblade upp ur sängen ganska yrvaken... men de hade inte kommit ända upp ännu... bara en tidsfråga tills man har byggarbetare utanför fönstret hela dagarna o allt bankande kommer bli värre.... *suck* ... undra när jag någonsin kommer kunna sov ut igen? Förhoppningsvis kommer de inte jobba på helgerna i alla fall...!

Ska strax ner i tvättstugan att tömma första omgången tvätt... en fördel med allt detta - man behöver aldrig oroa sig för att få en tvättid - det är alltid ledigt! Just nu bor det bara folk i 4 eller 5 lägenheter i huset... så här är ganska öde...!

Måste köra i väg o köpa nya Treo... tog den sista i morse... för sen allt det här hände har inte huvudvärken övergett mig en sekund utan hjälp från min kära vän Treo... *bläää*

Tur att man är starkare som människa än man visste att man var...!

Nostalgisk...

Suttit ensam hemma i kväll - Jimmy är i Stockholm o festar med jobb o mina planer gick rakt åt helvete... :/
Så jag bestämde mig för att äta lite gott, såg en film jag sett flera gånger innan, drack lite goa groggar, lyssnade på bra musik o blev nostalgisk - läste gamla lunardagboks inlägg från tiden jag var singel...! Jag skrev MASSOR på den tiden o hur sjutton orkade jag festa jämt? Jag festade ju verkligen jämt - varje jäkla helg o helst några dagar där emellan också... O så frågade jag mig vad det var för fel när jag var trött o hängig efter det...? Galet...!! Nuför tiden kan jag inte festa en kväll, utan att vara trött o sliten i två dagar efter... o får jag inte mina åtta timmars sömn så blir jag tokig! Sov jag aldrig som singel eller hur hann jag allting? Kul läsning i alla fall - o teorin om att mitt liv var en bra dokusåpa på den tiden stämmen nog ganska bra... hehe! Känns så länge sedan o samtidigt som igår...! Det var tider det! ;)

Är på jobb...

Står just nu på jobb - i kassan (då kassatjejen är sjuk!)... det är min första arbetsdag sedan branden o jag känner mig redan sjukt uttråkad...! Här är stendött pga av det fina vädret... o jag har t.o.m. spelat harpan flera gånger - o då har det gått låångt!
Började googla runt lite också när jag var som mest uttråkad - gjorde det gamla vanliga o googlade mitt eget namn - hittade den där hemska bilden på mig som de tog en blöt natt på Etage tillsammans med Liza... Bläää :( hemska foto!!
Sen började jag surfa på sexparty-sajter - är sååå grymt sugen att börja med det igen o hittade en sida där man är egen företagare, men handlar in allt från ett stort företag - vilket innebär att de ta hand om kundtjänst, reklamtioner, packning av leksakerna, öppet köp, upptryckning av kataloger o.s.v... o så kan man själv hålla på i den utsträckning som man vill... lät ganska bra - man tjänar ju inte lika bra som när man köper in o har hand om allt det där själv, men det är ju en början... ska ta o fundera på det där! Skulle behöva ett roligt extrajobb utan press då mitt andra jobb bara gör mig deprimerad! Men just nu är det inte läge för att göra nåt åt mitt vanliga jobb... =/

Så hur går det i lägenheten då? Har inte hänt så mycket sedan igår. De var o sanerade min soffa - gick snabbt o nu luktar den bara såpa i stället för rök! Får se om det håller sig i längden, eller om rökdoften kommer tillbaka?
Pratade också med försäkringsbolaget i morse - de som har hand om fastigheten då... ville ha en ny ytterdörr, men fick till svar att den var lika säker som vår gamla... krävde i alla fall att de skulle täta den, så hoppas de fixat det idag!? Är ensam hemma hela helgen, så ville få det fixat innan dess!!
Annars väntar vi bara o ser vad som händer när de börjar riva o bygga - den stora frågan är om vi ska kunna bo kvar då?

Nu är det snart bara en timme kvar på jobb... får njuta av City Rewind sista timmen :)

Äntligen lite svar...

Efter mötet igår kväll o ett låååångt mail till försäkringskärringen (som ringde o väckte mig i morse!), så har man äntligen fått lite svar!!! :)

Detta fick jag reda på under byggmötet: De håller just nu på att bygga ställningar runt hela huset, o ska täcka över taket inom kort! Efter det ska huset saneras ordentligt o sen börjar rivningsarbetet!
Först i augusti beräknar de att det börjar bygga - o då börjar de med taket o tre av etagelägenheterna ska byggas upp från stommen! (inte vår då!)
Sen ska alla lägenheterna ha möte tillsammans med byggarna o gå igenom vad som ska göras i var o en av lägenheterna! Beräknad inflyttning (framför allt för den andra trappan som är mest skadad...) är den 15 februari 2009...!

Av samtalet med Länsförsäkringar i morse fick jag svar på en hel del frågor - b.la. att vi får lov att bo kvar i lägenheten så länge vi vill, om vi inte kan bo här när de jobbar som mest så får vi titta på alternativt boende då!
Sen får vi ersättning för städningen vi gjort, för hotellboendet såklart, kläderna vi köpte helgen efter branden, maten o parkeringsavgifterna som vi legat ute med o vi får ersättning för att vi varit "trångbodda" den veckan vi bodde hos mamma o pappa!
De betalar självrisken på datorn som rasade förra veckan (eftersom vi tog ut den på en annan försäkring!) o det skulle några andra elektroniska prylar gå sönder på samma sätt så ersätter de dem!
Fick också svar på hur vi värderar vissa saker ute i vindsförådet som jag var osäker på... o hon har skickat över ärendet med ytterdörren till sin kollega, som skulle höra av sig inom kort!

Så känns ganska bra att veta lite mera...!

Ännu en natt i lägenheten...

Ännu en natt i lägenheten har passerat - denna gången sov jag mycket bättre än första natten! Inte så mycket oroliga drömmar o vaknade inte hela tiden... känner inte direkt av astman längre o inbillar mig i alla fall att det inte luktar så mycket brand, bara den svaga klordoften som kommer från "rökätar-maskinen"... men det kan vara jag som blivit "immun" också!?

Annars känns det som allting står still här... några av flyttgubbarna sitter ute i solen o läser tidningen - en lastbil var här i morse för att lämna av lite byggställningar, men ingen har rört dem sedan dess.... annars är det helt knäpptyst häromkring... trodde de skulle sätta lite fart nu, men tydligen inte!? Kan bli intressant när det blir regn - de har ju trots allt haft två veckor på sig nu att täcka över huset o än har inget hänt!?

Ska i alla fall på möte i kväll igen med föreningen o Länsförsäkringar - hoppas på lite fler svar om vad som händer, men hoppas inte på för mycket... ingenting går ju snabbt här o Länsförsäkringar är ju totalt värdelösa!!
Vår egen kontaktperson där har inte hört av sig alls o enligt hennes papper bor vi på gatan sedan i måndags för de inte hjälpt oss med boende... men hon bryr sig uppenbarligen inte ett dugg!? Blir sååå jävla trött på allt det här... men vad fan ska man göra mer än att kämpa vidare?!

Ska börja jobba på fredag o hela helgen är det tänkt... har inte jobbat på två veckor nu... tagit ut en del semester o en del komp-timmar - sjukskrev mig aldrig, skulle i så fall gjort det från början...! Men känns ganska bra nu när man bor hemma igen, så det ska nog gå bra...!?
Jimmy ska dock resa bort över helgen med jobb - så vet inte om jag ska flytta hem till mamma o pappa de dagarna, får se hur jag gör.. för man känner sig inte ett dugg trygg här i huset... speciellt inte när här knappt bor någon på nätterna o den huvudmisstänkta i brandutredningen bor i föreningen... =/ Hoppas polisen snart hittar den skyldiga, så man kan känna sig lite tryggare i alla fall...!!

Det sägs att allting har en mening... o jag tror också det, men just nu kan jag inte se vad det skulle vara?!    

Tre år sedan...

Kom precis att tänka på att idag är det tre år sedan vi flyttade in i lägenheten - tyvärr ingen rolig årsdag!


Tillbaks - för tillfälligt i alla fall...

Tog ledigt från jobb igår med... är tacksam för att jag gjorde det då det var fullt upp hela dagen!
På morgonen var det dags för oss att checka ut från hotellet (då försäkringsbolaget inte låtit oss boka längre..!) - kollade upp att hotellet hade bara ledigt en natt till, sen var det fullt hela veckan... vi fick inte heller tag i vår kontaktperson på Länsförsäkringar, så vi bestämde oss för att packa ihop alla våra saker o checka ut!
Åkte bort till lägenheten o stötte precis på några från företaget som mätt fukten i huset - de sa att vår lägenhet var helt torr, att avfuktaren gjort sitt jobb o det var inga problem längre! Lät ju bra, men jag vill vara helt säker - så ska förmodligen ta hit en vän till min bror som jobbar med sånt, för att få höra en andra åsikt!
Sen pratade vi med några från Ponsab (saneringsfirman!). De sa åt oss att lägga de grejerna vi ville ha tvättade i säckar, så skulle de tvätta det till oss... så vi satte igång att packa ner ytterkläder, skor, sängkläder, gardiner, mattor, handdukar o kuddar till dem! Soffan ska de försöka ta hand om på plats... o rökätar-maskinen ska stå kvar ett tag!
Hade blivit uppmanade att ringa till polisen o ge en redogörelse vad som vi hade gjort, sett o hört den 1 maj när det brann! Så jag gjorde det, o hon frågade t.o.m. vad det varit för väder den dagen (oj, mindes inte alls!) - känns som allt det hände för så länge sedan, känns inte bara som 1 ½ vecka, men jag hoppas jag kunde vara till någon hjälp! Hon lät väldigt intresserad av vissa detaljer som jag lämnade i alla fall... branden är numera klassad som mordbrand o en pojke är misstänkt som bor i föreningen... känns inte alls bra!!
Vi var också inne i förrådet o tittade hur allting såg ut där... ett svart lager av sot täcker allting där ute!!! :(
Både jag o Jimmy kände en enorm hemmlängtan när vi var i lägenheten, så vi satte igång att städa så mycket som vi bara orkade... o bestämde oss för att testa sova här nu! O här sitter jag nu - i lägenheten alltså!
Känns bra att vara hemma, men samtidigt känns det inte längre riktigt som hemma... här luktar lite grann fortfarande, jag känner det lite med astman, ventilationen fungerar inte - så vi har öppet överallt, kabeltv-n kommer inte fungera förrens de sanerat hela huset, vår tillfälliga dörr som de satt upp känns klen o är inte tät, i trappuppgången har det inte hänt mycket - den är svart av sot - luktar rök o ljuset fungerar inte o här springer en massa folk i o runt huset hela tiden, som flyttar till folk, mäter olika saker, byggare, poliser o.s.v... o eftersom de har nycklar till lägenheten så känner man sig inte helt bekväm här... =/ Men vi tar en dag i taget o ser vad som händer - förhoppningsvis får vi en ny dörr snart o så sanerar de trappan, det kommer nog hjälpa en hel del! Sen när de börjar bygga på allvar här, så vet vi inte om vi kan bo kvar... men för tillfälligt är vi tillbaka i lägenheten...!!

Uppdatering...

Sitter här på vårt hotellrum o skriver... känner tom, det är nog det bästa ordet att beskriva hur jag känner just nu! Känns som jag har ett stort tomt o svart hål inom mig! :(

Varit en sväng på jobb i morse på möte... försökte verkligen koncentrera mig på vad som sas, men lyckades inte speciellt bra! När Jimmy sen ringde en stund senare o berättade att vår bärbara dator lagt av så blev jag väldigt ledsen... (krävs inte så mycket just nu för att få hela min värld att rasa!)  o vår bärbara dator har varit en av de få "normala" saker vi haft kvar sen allt detta hände! Så vi beslutade oss att "impulsköpa" en ny så länge... jag har sagt länge att jag velat ha en till bärbar dator, men det var ju inte så här jag tänkt köpa den... en onödig utgift just nu, men får ta det från skattepengarna som kommer i juni...!
Efter jobb åkte jag in till kuratorn på vårdcentralen - pratade en stund om vad som hänt o hon tyckte fortfarande verkade väldigt frånvarande o chockad...! Hon tyckte jag skulle ringa min läkare o be henne sjukskriva mig... ska jobba på måndag nästa gång, så får se hur det känns då... tycker egentligen inte om att vara ensam just nu, så det är rena mardrömmen att bara gå "hemma" - speciellt när vi just nu inte har ett riktigt hem...
Efter besöktet hos kuratorn åkte jag hem till lägenheten (är där en stund varje dag!) ... några av mina grannar hade fått en lägenhet på Söderkulla o höll på att flytta o några andra var där för att hämta lite grejer - så pratade en bra stund med dem! Känns som det är den bästa terapin mot detta - att prata med sina grannar som varit med om samma sak o kämpar mot samma saker...! Kändes som lukten var mycket bättre uppe i lägenheten idag... de har dock fortfarande inte städat trappuppgången, så där luktar fortfarande fruktansvärt...! I helgen lär det inte hända ett dugg, men på måndag ska de äntligen mätta fukten i huset, saneringsbolaget ska säga vad det mer behövs göras i vår lägenhet o styrelsen ska ha möte med försäkringsbolaget! Så då vet vi troligtvis mer...!
Just nu sitter som sagt på hotellrummet själv... har precis installerat den nya datorn (nåt som var roligt i alla fall...!) o håller på att tvätta två maskiner tvätt nere i tvättstugan på hotellet... ska tvätta av lite skor också o försöka få bort den värsta brandlukten!! Senare i kväll när Jimmy kommer hem blir det äta ut o sen bio - vi behöver annat att tänka på, så varför inte utnyttja närheten till centrum :)

Arg o ledsen...

Ja, vad ska man säga...!? Allting är en riktig soppa...! Hela helgen gick o vi väntade otåligt på besked... igår kväll hade hela föreningen möte med försäkringsbolaget! Det var många upprörda känslor o det hjälpte inte när Länsförsäkringar står rakt upp o ner o "spotar oss alla i ansiktet"!!! Först börjar de med att säga att den informationen de från början har sagt inte längre gäller (att vi ska slippa betala våra hyror) - dvs att vi är tvungna att betala all vår hyra o våra lån under hela den här tiden de kommer att bygga o många av oss inte kommer ha tillgång till sina lägenheter - o detta helt oberoende vart vi kommer bo - dvs att kan komma att få betala samma avgift för att bo i en etta på Rosengård som vi skulle betalt för vår Etagelägenhet på Lindeborg!!! SKANDAL!! Dessutom har de sagt en sak från börjar (vilket det finns MÅÅÅNGA vittnen till) då får de fan stå för det!
Nästa sak idioten från Länsförsäkringar säger och flinar är "Såklart ska ni inte tjäna på att det har brunnit hos er!!" - detta säger han till personer som har förlorat hela sina hem!! Dennis som är en av hårdast drabbade bad honom fara åt helvete efter det uttalandet, sparkade omkull en stol o lämnade rummet med en smäll.... jag förstår verkligen honom, hur kan man bara säga en sån sak? Tror han seriöst vi vill tjäna på detta - vi vill bara ha tillbaka våra liv o få ersättning för det vi gått igenom... är det så man ska behandla människor som mår så här dåligt???
Efter mötet igår kände man sig bara ännu mer deprimerad... :( ... o måånga var väldigt ledsna o arga...
I förmiddags hade vi sen enskilda möten med försäkringsbolaget... inte heller det gav speciellt mycket... :(
De ska sätta in en "rökslukare" i vår lägenhet inom kort o städa ur hela trappuppgången... o sätta in en provisorisk dörr i de lägenheterna som inte har några ordentliga lås (Vi o tre lägenheter till...!) efter det trodde hon från Länsförsäkringar att vi skulle kunna flytta tillbaka...!? Ingenting om att alla våra saker stinker rök eller att jag knappt kan andas uppe i lägenheten, eller att både Jimmy o jag mår dåligt över att vara där...  o hon lyssnade knappt på mig när jag berättade om min astma eller visade bilderna på vattenskadorna i lägenheten!! Grejerna i förrådet får vi dock ersättning för... alltid nåt!
De godkänner dock att vi bor på hotell ett tag framöver (men vi vet inte hur länge) o de betalar för att vi måste äta ute varje dag... så vi bor hemma hos mamma o pappa fram tills på torsdag eftermiddag (fanns inga lediga hotellrum någonstans!) ,sen flyttar vi till StayAt Lägenhetshotell i Mazettihuset - i alla fall över helgen, sen får vi se...
Jag förstår inte hur de vill att man ska kunna återgå till sitt vanliga liv o arbete när man måste lägga ner så jävla mycket jobb på allt det här....! Hade jag bara haft ork o kraft (o inte haft feber o en kraftig förkylningen dessutom) så hade jag tryckt på försäkringbolaget ännu mera, jag hade ringt tidningen o berättat hur försäkringbolaget behandlar oss, dragit vidare frågan via jurister o kollat upp mer ang. ersättning för att man behövt stanna hemma från jobb.... men det känns verkligen inte som jag har någon kraft kvar för allt det där.... jag vill bara lägga mig ner o sova mig igenom allt det här... *ledsen....!*

Hemlösa...

Vet knappt vart jag ska börja skriva... det senaste dygnet känns så overkligt o jag hoppas gång på gång att jag ska vakna upp o inse att det bara är en dålig mardröm!!! :(
Allting började igår kväll... jag har tappat lite tidsuppfattning ang. hela gårdagen, men tror klockan var runt halv 8 på kvällen... vi satt i soffan o åt bakpotatis med goa fyllningar o såg på Desperate Housewifes när vi plötsligt kände luften av rök...! Trodde först det var nån av datorerna som luftade bränt, men när de inte gjorde det så öppnade vi balkongdörren o upptäckte rök från taket på vårt hus! Sprang ut ur huset - kände paniken växa... brandkåren anlände ungefär i samma veva o Jimmy flyttade sin bil lite panikartat så de kunde komma till... insåg att det brann på taket av vårt hus!!!
Ringde pappa o han sa att han såg röken hemifrån dem! Efter det känns allt som en grå dimma... pappa kom dit, pratade med Helena i telefon, Rickard kom dit o försökte ta reda på vad som hände, brandkåren jobbade för fullt med elden, som bara spred sig mer o mer... pappas gamla arbetskamrat Göran kom dit, telefonen ringde hela tiden, grannarna samlades för att försöka förstå vad som hände... jag bara grät o skakade... Jojo kom dit - följde med honom hem, fick låna en tröja o låna toaletten *tack!*, Andreas o Kim kom dit... men då var jag helt borta... Rickard hjälpte mig så vi kunde hämta mina mediciner... o hela tiden stod hela taket i lågor!
När klockan var runt midnatt tog pappa med oss hem till dem för att försöka få några timmars sömn... blev snarare några minuter, då det enda jag kunde se när jag slöt ögonen var hur vårt hem stod i lågor! :(
När vi sen i morse åkte dit för att gå på möte med brandmännen o försäkringsbolagen såg vi en syn jag helst velat slippa.... under natten hade elden bara blivit värre, vilket hade resulterat i att taket till två av etagelägenheterna hade ramlat in, hela taket var helt upprinnet o huset var helt vattenskadat!
Efter mötet fick vi gå in i vår lägenhet, då vår trappuppgång klarat sig ganska lindrigt undan... efter att man sett hur de andra lägenheterna, så var vi riktigt tacksamma att se att vår lägenhet faktiskt stod kvar... det hade inte brunnit i den, det var inga hål i taket o den såg faktiskt ganska okej ut... rök o vattenskador såklart, men inte alls i samma omfattning som i många av de andra lägenheterna!!! Packade några väskor o åkte hem till mamma o pappa igen...
Så vad händer nu? Vi är "hemlösa"... Vi kan inte bo i vår lägenhet som det ser ut nu, o vi vet inte när vi kommer att kunna det... :( Den måste saneras o "avfuktas" så gott det går... dörren måste lagas då den blev inslagen under natten o det är massor som måste göras... vi måste gå igenom allt som är skadat o sen ska vi prata med försäkringsbolaget på måndag... först då vet vi vad som händer framöver!? Helgen tillbringar vi i alla fall hos mina föräldrar...
Känner mig såå sjukt chockad, man förstår inte att det faktiskt hänt... är tacksam att jag lever o att vi faktiskt kunnat rädda en hel del av våra grejer... men inser hur mycket jobb o kraft allt detta kommer kräva av oss framöver!! O hur fan ska jag orka detta? Som om jag inte mådde tillräckligt dåligt redan innan... :( ... o nu känns det som mitt allra sista hopp o mina sista krafter tagits ifrån mig... *gråter...!* Varför???
Tack för alla samtal, sms o erbjudande om hjälp just nu... o tack till Rickard som gjort såå mycket för oss de här dagarna!! O vad hade jag gjort utan mina älskade föräldrar o min bror just nu?!
I såna här situationer behöver man verkligen sin familj o sina vänner!!

http://sydsvenskan.se/malmo/article319668.ece


RSS 2.0