Söndag!

Söndag idag o känner mig helt slut o har sprängande huvudvärk! Hade en allmänt lugn kväll igår, men blev väckt halv 3 i natt o blev tvungen att köra till Lund o hämta "någon" som hade druckit på tok för mycket! Var inte i säng igen förrens vid halv 5 o efter det kunde jag inte sova ordentligt... :/

Men trots det, så har jag varit en sväng på IKEA idag! Kollat lite priser på saker till lägenheten o köpte några småsaker! Skönt att komma ut en sväng. Sen blev det lite filmtittande - "Beer for my horses" med min favorit countrysångare Toby Keith (som har en låt med samma namn som filmen) o Rodney Carrington (ståuppkomiker o countrysångare med lite annorlunda låttexter - älskar honom med!) o även Willy Nelson gör en mindre roll :) Ganska roligt film - perfekt söndagsunderhållning!

Snart dags att fixa lite mat o även lunch till imorgon! För imorgon bär det av till Karlskrona med klassen för att besöka Boda Borg - tror det ska vara som någon sorts äventyrsbana, ungefär som Fångarna på Fortet! Ska bli riktigt skoj :) http://www.bodaborg.se

Lördagkväll!

Sitter här hemma alldeles ensam denna lördagkväll! Det gör mig inget alls faktiskt - skönt att bara ta det lugnt o inte göra något alls ibland! Men kan väl erkänna att jag börjar känna mig lite smått uttråkad, men det är inte av anledning att jag inte har något att göra - snarare att jag inte kan bestämma mig för vad jag ska ta mig för - se ännu en film (precis sett Remember Me - är ingen fantast av Robert Pattinson, o tyckte väl filmen var sådär) eller börja läsa på en ny bok, spela något på datorn, plugga eller nåt annat... men känner inte för någonting!?!? Får se vad det blir...!?

Efter allt prat om politik i skolan, på TV o tidningar - så har mitt politikintresse väckts igen (tillsammans med mitt intresse att hitta fakta om allt möjligt nu för tiden!)
Så innan idag surfade jag runt på de olika patiernas hemsidor o läste på lite - mycket intressant! Sedan snubblade jag över dokumentären "De kallas rasister" på Youtube (sändes på TV4 för någon vecka sedan) som handlar om SverigeDemokraterna - o jag finner inte riktigt ord! Där i fanns en hel del i filmen som jag bara satt o gapade över! Vilket sjukt oseriöst parti (trots att de numera har en väldigt proffsig hemsida som säkert locka folk att rösta på dem)
Men jag kan nog förstå varför folk röstar på dem till viss del! För de andra partierna vågar knappt prata om invandrarpolitiken alls o människor är trötta på det (inklusive mig!) o då ligger SverigeDemokraterna lägligt till, men ingen sätter sig in i vad de egentligen står för!? Vilket är skrämmande - för mig känns det väldigt främmande att rösta på någon eller något som jag inte vet vad de står för! Jag tycker alla människor har rätt att rösta på precis vem de vill, så länge de vet vad de egentligen röstar på o kan stå för det!?

Nu ska jag sluta babbla o se till att göra något istället! Ha en bra kväll!

Fredag!

Äntligen fredag!! HÄRLIGT!!!

Idag har jag tillbringat hela skoldagen i Hässleholm. Först provade vi för andra gången att ledsaga varandra, vilket innebär att vi jobbar 2 o 2 o en person spelar blind o den andra vägleder då den blinda - ute på stan, i affärer, upp o ner frö trappor o.s.v... Man ger miljöbeskrivningar, berättar om mötande människor, hur underlaget ser ut - ja, allt man kan komma på som verkar viktigt - känns som man babblar oavbrutet!
Dessutom är det ganska läskigt att spela blind o ändå röra sig normalt! Men absolut nyttigt att testa - då man som tolk inte bara jobbar med döva, utan också dövblinda!

Efter det var det dags att besöka valstugorna. Lyssnade på invigningstalen o gick sedan runt o pratade lite med de olika partierna. Tyvärr så var intrycket av politikerna överlag dåligt! Moderaterna hade mycket folk på plats o pratade gärna med oss dock - Miljöpartiet likaså! Men Sverige Demokraterna vägrade prata med oss när inte deras gruppledare var på plats, Kristdemokraterna satt hellre o åt lunch, Folkpartiet var inte i sin valstuga ens, Centern packade hellre upp grejer, Socialdemokraterna verkade allmänt ointresserade o Vänstern lika så...

När jag kom hem ringde jag 3 o förlängde mitt abbonemang hos dem! Har haft tankar länge på att skaffa Telia istället, men efter många turer att försöka fixa personalavtal på jobb (vilket inte gick!?) - så blev det 3 igen o en HTC Desiree! Satt o läste mobiltester härom kvällen o kom fram till att den skulle passa mig! Funderade länge på en Samsung Galaxy S - men de har stora bekymmer med GPS:en o den är jag alldeles för beroende av, så blev HTC:n i stället! Kommer med posten på tisdag eller onsdag :) Längtar!!!

Nu väntar fredagsmys med god mat o film... :) O resten av helgen ska det bara bli lugnt o skönt!

Ha en bra fredag kära vänner!


Böckerna bakom True Blood!

var ännu en skoldag över o jag måste säga att det känns bra, riktigt bra :)
Motivationen är på topp, händerna "fungerar" efter den långa sommaren, klassen känns kanon o t.o.m. pendlandet känns okej än så länge!

Den sista veckan har jag kommit in i en av mina galna läsperioder där jag slukar böcker på löpande band (det hjälper såklart att man har flera timmar på tåget varje dag att slå ihjäl!).
Läser just nu böckerna bakom serien True blood (som jag bara älskar!). Har kommit igenom 2 ½ av de 5 böckerna som finns översatta på svenska på bara några dagar! O egentligen vet jag inte vad jag tycker... för böckerna är inte alls som serien. Massa människor som är med, men spelar olika stora roller i serie/böckerna. Vissa karaktärer känns inte alls som samma personer o en hel del händelser stämmer inte med varandra!
Men ändå kan jag inte sluta läsa...?! Tänkte först inte läsa mer än 3:e boken just nu, för vill inte gå i förväg (1 bok är 1 säsong o de visar säsong 3 nu!), men kan inte sluta som sagt... så beställde hem nummer 4 o 5 från www.adlibris.se idag! Så nu måste jag ju läsa dem också :)


             

 


Måndag!

var det måndag igen! Denna helgen bara flög förbi... men det är väl så nu när man är tillbaka till verkligheten igen antar jag!?!?
Har i alla fall hunnit med en snabb runda på Mobilia, plugga lite, kräftskiva i Trelleborg, shoppingrunda på Burlöv Center med mamma o Emma (älskar att handla kläder o skor till Emma!!) o har sett 4 filmer - Death on a funeral, Alice i underlandet, Price of Persia o The Karate Kid - alla helt klart sevärda!

Nu ska jag sätta mig en stund o plugga på politik- o ekonomitecken! Inte det enklaste, men de ska nog fastna! Sen bär det av till skolan - börjar 12.40 idag! Skönt med sovmorgon :)


Första skoldagen över!

Första skoladagen är avklarad - igår räknas inte då det bara var upprop o rektorns otroligt dryga tal!!
Mycket att ta in såhär första dagen. Teckenspråket o framförallt avläsningen sattes på prov direkt - lite rostig känner man sig, men det funkar fortfarande! Mycket information nu i början om allt o ingenting, två nya personer i klassen (en tjej o en kille!), nya rutiner, nytt klassrum, nytt schema, nya lärare o.s.v...
O massor av grejer som händer nu i höst/sensommar - En heldag i Karlskrona med klassen, ännu en heldag i Furuboda (strand nära Åhus) med alla tecken-/tolkklasserna, Dövas dag i Jönköping den 24-26 september - alla tecken-/tolkeleverna åker dit, mycket prat om partier o politik nu inför valet - både på teckenspråk o på skolan i övrigt med debatter, redovisningar o besök i valstugorna i Hässleholm!

Sen blir det ju flytt för mig den 1 november! Blev tyvärr inte tidigare... men är glad ändå! Känns så bra att se ett slut på det dagliga pendlandet!! :)
I helgen ska jag börja rota här hemma efter grejer att ha i lägenheten o se vad som behöver ordnas på annat håll!

Tyvärr har huvudvärken inte varit snäll idag (eller denna veckan...!) :( Hoppas det är alla spänningar o inget återfall... nu väntar TV-n o sängen!


 

Jag fick lägenheten!!!!!

Whiiiieee!!! De ringde från ABK i eftermiddags o berättade att jag fick lägenheten :)
Plötsligt kändes det lättare att veta att klockan ringer halv 5 imorgon bitti!!! Känns som en stor sten lyfts från mina axlar!! Snart slipper jag pendla varje dag!!!
Nu ska jag bara ringa tjejen som bor där nu o höra om hon har lust att lämna över den innan den 1 november!! Lät ju ganska positivt sist vi pratades vid... o hade varit underbart att få den tidigare!!

Imorgon börjar allvaret igen!!

Då var sommarlovet slut o skolan börjar igen imorgon!
Vill inte påstå att sommaren bara sprungit sin väg, då det känns som jag hunnit med en hel del på dessa månader o det har varit en riktigt bra sommar!
O det viktigaste som jag lyckats med är att ta bort mitt värktablettsberoende, då jag numera konsumerar värktabletter som en någorlunda normal person!?!? Det är det bästa som någonsin kunnat hända... jag vill väl inte påstå att jag inte har huvudvärk o migrän, men det är lättare att hantera nu o det är mycket mindre! (håller tummar o tår för att det ska hålla i sig nu när stressen, pressen o de långa dagarna kommer tillbaka också!?!)

Något som känns synd är att jag inte fått använda mitt teckenspråk i sommar! Hade hoppats på en fika eller två med någon av mina klasskamrater eller att få in en döv kund i butiken så jag fick hålla igång lite, men inget av det har hänt... 
Men har dock pluggat en del (t.ex. på luncher på jobbet, tråkiga stunder hemma o i bilen på väg till Dalarna). O något som känts annorlunda är att min hjärna aldrig kopplat bort teckenspråket - utan varje dag har den tänkt teckenspråk... t.ex. så fort en svensk låt spelats på radio så börjar både hjärna o händerna jobba utan att jag tänkt på det - i duschen då jag stått o funderat har plötsligt händerna börjat teckna - ibland när folk suttit o pratat utan att jag varit involverad i samtalet just då, så kommer jag på mig själv att sitta o tolka o väldigt ofta går jag o tänker på formuleringar - "Hur skulle detta bli på teckenspråk?" o.s.v...
Detta är ju skitbra att jag kommit till en nivå där det går av sig själv... :)

Men trots allt är jag lite nervös inför skolstarten! Längesedan man träffade alla, längesedan man använde sitt teckenspråk "på riktigt" o längesedan man avläste teckenspråk framför allt!
Sen får vi nya klasslärare - som är hårdare, mer noggranna! Ribban har höjts rejält nu!!
Det ska bli intressant o se vem i klassen som fallit bort under sommaren (vet i alla fall två) o vem de nya kommer vara? (vet att vi får minst en ny elev i klassen) 
O sen alla tankarna om pendlandet o lägenheten som jag ännu väntar på svar från... men i det stora hela känns det bra o jag ser fram emot en nystart :)


Glatt överraskad!!

Blev glatt överraskad idag... eller så glatt överraskad som man nu kan bli över Skånetrafiken!

3 gånger under förra läsåret tog jag mig till Centralen eller Södervärn för att skaffa mig ett månadskort-student för att spara några hundralappar varje månad...! Varje gång kom jag hem utan ett kort och körde i stället ner till Svågertorp för att köpa ett till fullpris! Orsaken till detta? Joo, varje gång var där mellan 50-100 personer före mig i kö o varje gång bestämde jag mig för att det inte var värt att vänta...! På Svågertorp är det sällan kö, men där kan man inte köpa studentkortet...

Men idag hade jag bestämt mig för att få det gjort! Så begav mig till Södervärn o la på ordentligt med pengar till parkeringen. Väl inne på Skånetrafiken så var det ungefär 60 nummer före mig i kön o tre kassor öppna. Men jag skulle fan inte ge mig denna gången! Men till min förvåning rullade det på riktigt snabbt. De tre stackarna i kassorna jobbade på som aldrig förr o sen hjälpte det ju till att en hel del människor inte orkat vänta i kö, utan gått däifrån!

Så efter en dryg halvtimme hade jag mitt Jojo-kort i handen... otroligt!!


 

 

 


BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!

Underbart, helt jävla underbart... eller INTE!! Förutom min förkylning så vaknade jag i morse med dundermigrän!! Bara till att ställa in dagens planer också... *suck* Suger verkligen att må dåligt min sista lediga vecka... FAAAAN!!!

JÄKLA FÖRKYLNING!!

JÄKLA FÖRKYLNING!! Det var inte såhär jag tänkte tillbringa min sista lediga vecka - febrig, förkyld o helt slut! :(
Men men, bättre nu än när jag börjat skolan eller förra veckan då vi var i Dalarna! Man får vara glad för det lilla...
Legat hemma i några dagar nu i alla fall - läst, surfat o sett på film! Igår tog jag mig ut en sväng till Mobilia o Ekohallen för att göra några ärenden, men mådde inget vidare efteråt...
I dag får det vara slut på att vara sjuk, det har jag bestämt - trots att min kropp inte fattat vinken än! För i helgen är det fullt upp. Ikväll ska jag hålla party i Lund, i morgon ska vi åka till min kusin Lina för att gå på namngivelsefest för lilla Arvid o på söndag är det 9-års kalas för Emma i Skurup!
Sen på måndag är det nya tag som gäller! Plugga o repetera inför skolstarten på onsdag, skaffa nytt tågkort o på tisdag ska jag på ett möte som förhoppningsvis hjälper mig ännu ett steg mot att må bra!!

Hoppet har tänts ännu en gång!!

Idag tändes mitt hopp åter igen när det gäller lägenhetsletandet i Önnestad!
Ringde tjejen som bor i lägenheten som det är tillgång på den 1 november...
Hon berättade att lägenheten var nyrenoverad när hon flyttade in där i mitten av förra åren - låter ju kanon - speciellt med tanke på att jag tackat ja utan att se den!
Hon berättade också att hon pratat med ABK o att det såg väldigt positivt ut för min del just nu - Super!!
O sen sa hon att jag kanske kunde få tillgång till lägenheten innan den 1 november (kanske redan snart!!), men skulle tänka på saken - låter underbart om det skulle bli så!
Samtidigt hatar jag när hoppet väcks (inte första gången...) - redan då börjar jag i mitt huvud packa, planera o fundera en massa... o sen blir jag så jäkla besviken gång på gång... men kanske kanske ska det fungera denna gång!!

Helgen i Säter!

Efter 140 mil i bilen och några underbara dagar i Säter, kom vi hem till Malmö igen igår kväll!

Resan började i torsdags morse kl 07.00 då vi hämtade upp mina föräldrar o började resan mot Dalarna! Ett stopp i Gränna för lite mat och inhandling av polkagrisar och några så korta stopp blev det! 15.40 rullade vi in i lilla Säter. Denna söta lilla stad med faluröda trähus från 1600-talet o ca 4500 invånare, där alla känner alla! Mest känd för just sina trädhus och för sitt stora mentalsjukhus som ligger vackert vid sjön Ljustern! (På teckenspråk tecknas Säter på samma sätt som galen)Direkt när vi körde in vid torget får vi syn på Ingrid (Petras mamma) o Petras barn - ett tecken på att vi nu befann oss i en småstad - när vi direkt springer på någon vi känner :)
Efter att ha landat på hotellet o ätit varsin pizza på vår numera favoritrestaurang i Säter, så begav vi oss hem till Petra o Anders för lite födelsedagsfika (André - Petras bror hade precis fyllt år) o för att kika hur de bor! Mycket trevlig början :)

På fredagen körde vi in till Falun. Gick en sväng i stan och åkte sedan vidare ut till Lugnets hoppbackar. Ganska häftigt att vara högst där uppe o titta ut över Falun...! Efter det blev det en tur till Faluns kända koppargruva!
När vi sen kom tillbaka till Säter, hade ännu fler Skåningar anlett. Så 12 skåningar och 2 värmläningar begav sig till en restaurang för att äta. O jag tror inte de haft så mycket att göra på väldigt länge... hehe! Kvällen avslutades med några öl utanför hotellet där ännu fler skåningar slöt upp!

På lördagen var det dags för bröllopet! Efter frukosten stack mamma o jag iväg till festlokalen för att ordna med blommorna o lite andra dekorationer som vi lovat hjälpa till med. Några rundor hit o dit blev det också för att lämna o hämta saker här o var... kaos i sann Stenberg/Sundqvist anda ;)
Efter att ha gjort oss iordning bar det av med buss ut till kyrkan, så låg mitt ute i ingenstans! Runt om fanns bara en sjö, ängar o en landsväg... men väldigt vackert var det!
Vigseln var såklart helt underbar! Petra var sååååååå vacker!Efteråt fortsatte bussen till festlokalen i Solvarbo. En ännu mindre håla med bara ca. 140 hushåll, men som tagen rakt från Astrid Lindgrens "Alla vi barn i Bullerbyn". Även dit Petra o Anders ska flytta i oktober!
Där blev det tipsrunda o vi fick testa våra kunskaper om brudparet. Det var dock inte den bästa miljön för högklackat... o givetvis skulle min vanliga otur/klumpighet slå till! Jag var väldigt noga med vart jag satte fötterna, men när Jimmy sa något om hästarna i hagen precis där vi gick, så tittade jag på dem i några sekunder... o då givetvis trampar jag på kanten till en stor håla o ramlar...! Grusig från topp till tå, sönderslagna knä o handflator och massvis av blåmärke - men tack o lov inga utslagna tänder eller hjärskakning då jag föll illa o slog huvudet! Petras pappa körde mig tillbaka till hotellet där jag fick plåstra om mig o tvätta av mig så gott det gick - det krävdes mycket mer än så för att jag skulle missa deras bröllopsfest! Tillbaka igen o hann precis se Petra o Anders köra in till festen!
Bröllopsmiddagen var kanon, många fina tal inklusive mitt eget! O sen var festen igång! Trots att jag hade ganska ont överallt, så dansade jag fram till 4 på morgonen innan vi åkte tillbaka till hotellet... :)

På söndagen väntade brunch o presentöppning! Efter bara några timmars sömn var det ganska tungt att ta sig upp. Men det var gott med mat i magen :) Blev några timmars vila till efteråt... o sen en fika o bad nere vid sjön intill campingen. Lite middag o sen film i TV-rummet på hotellet!

Igår var det sen dags att åka hem. Men eftersom Petra fyllde 30-år, så köpte vi en liten present (ett jättefint armband med en liten dalahäst från http://www.lillalisadesign.se/ - jag köpte ett likadant) o körde förbi för att säga hejdå o dela med mig av mina foton!Sen var det bara att köra de 70 milen hem till Malmö igen! En riktigt härlig helg, men nu är man trött o sliten... o har nog åkt på en lite förkylning o feber!
Mer foton från resan finns såklart på http://annizzen.pixbox.se

 

 


Imorgon...

Imorgon kl 07.00 bär det av mot Säter, Dalarna! Hemma i Malmö igen måndagkväll eller kanske tisdag om vi stannar någonstans på vägen hem...!

Ha det bra mina vänner!

Jaha...

Varit hemma från Prag sedan i onsdags kväll, men inte haft någon lust att skriva... har lite mycket att tänka på just nu!

Snart dags för ännu en resa. På torsdag morgon bär det av till Dalarna för att gå på Petra o Anders bröllop. Ska bli jätteskoj, men lite mycket att tänka på så här precis innan - kläder, skor, presenter, mitt tal ska fixas till, bilen vi ska köra upp ska hämtas, tvättas, packas o.s.v...

O mitt i den smeten fick jag såklart reda på att ännu en lägenhet i Önnestad gick till någon annan än mig! Står på kö till ännu en, men inte inflyttning förrens 1 november - så då väntar 2 ½ månads pendling ändå... :/ Känns lite tungt! Har dessutom haft ett litet missförstånd med CSN... känns jobbigt att kanske inte få pengar i augusti?! Men de kan ju förvåna o ordna det till skolstarten...!?

Men lite roligt har ändå hänt! Hade lite fest för Jimmy i lördags. Acke o Alexandra var på besök o här var lite lagom med folk! Mycket trevligt i alla fall... :)

RSS 2.0