Renskrev...

Satt precis o renskrev lite "glosor" o insåg att på dessa veckor har vi redan lärt oss ca. 320 tecken + alfabetet, siffror, pronomen o del grammatiska regler... o kan sätta ihop meningar o faktiskt förstå en hel del annat också...! (är så illa tvungna att förstå då två av lärarna är döva) Känns som det gått fort framåt... i mellanåt snurrar det rejält i huvudet, men det är som sagt jätteskoj :)

I morgon väntar lektioner fram till lunch, sen blir det till att köra hem o packa... ska nämligen tillbringa helgen i stugor vid Borrbystrandbad tillsammans med Jimmy, mamma, pappa, Peter, Fia o barnen! Ska bli riktigt mysigt... hoppas bara på att jag orkar hålla mig vaken längre än 22... Somnat mellan 20-22 de senaste veckorna - tröttheten är det jobbigaste just nu, men snart hoppas jag kroppen vänjer sig att gå upp i ottan...

Nu är det dags för lite film... ha en bra kväll!


Information o klädregler...

Ibland undrar jag om man verkligen kan ta in så mycket ny information på en enda gång...?! ... maaaassor av nya tecken varje dag o man vill så himla gärna kunna det direkt o gärna allt på en gång! Hade det inte varit så himla skoj, så hade det inte gått... i mellanåt snurrar det friskt.... känns overkligt att man en dag kommer kunna det så flytande som lärarna "pratar" det... men såklart är det inspirerande!

I dag gick vi igenom "klädregler" - ingenting som jag ens tänkt på... men det är svårare att läsa av om någon är klädd i mönstrade kläder, i skrikiga färger, eller ljusa färger för den delen eller så distraherar man om uringningen är för djup! Att föredra är att ha diskreta svarta kläderna när man tecknar o tolkar...! Så för att vi ska slippa gå svartklädda jämt så ska han ha en svart tröja liggande i skolan som man kan dra över... var ju snällt att de kan lösa det så! Tydligen är vissa lärare stenhårda på det... o en del döva anser att man är respektlös om man inte följer dessa "regler", speciellt när du är ute o tolkar! För att inte tala om hur andra tolkar ser på en om man kommer i en mönstrad tröja när man jobbar...
Verkligheten som tolk i framtiden kommer bestå av en väääldigt svart garderob!

Dags för TV nu... i morgon väntar ännu en låång dag!

Mysig helg...

Var jättemysigt att ha Emma hela lördagen o natten till söndagen!! Shoppade, ritade, lekte på lekplatsen, såg film o en massa annat! Men var lika skönt när vi lämnade av henne i Skurup igen... undrar om jag någonsin kommer känna längtan efter egna barn?

Fick inbjudan till återträff med 9:orna i veckan! Tänkt att det är 10 år sedan man gick ur grundskolan... galet!
21 november är det dags... måste bara gå... ska bli skitskoj att se hur det gått för alla! Fler som är sugna - Helena, Jenny????

De sista dagarna har jag känt mig totalt slutkörd i huvudet... känns som jag kan sova bort flera dagar om jag kunnat... inte så konstigt... MYCKET nytt just nu!
I morgon börjar min andra skolvecka (känns fortfarande helknäpp att säga att man går i skolan... men man vänjer sig väl?!) o det känns bra! Teckenspråk är skitskoj... räknade innan att jag har 12 teckenspråkslektioner i veckan a 1 timme o 20 minuter - det är galet mycket!! Men man kommer nog in i det ganska snabbt då...!

Nu är det dags för lite mat!

Skola i Malmö idag...

I dag tycker jag att det är den bästa skoldagen på hela veckan, för medans "de andra" i klassen får gå upp tidigt för att köra de 11 milen till Malmö, så har jag haft sovmorgon!! Ska träffa klassen kl. 10 nere i stan o ha "lektion" ute i stan fram till kl. 12... sen är det helg för min del!!! :) Riktigt bra förslag av vår lärare att hålla lektion på Malmö festivalen, mer såna förslag tack!!!

Längtar verkligen till i morgon - ska ha en riktig mysdag med Emma (min brorsdotter). Mamma o jag ska ut o shoppa o fika med henne på dagen - sen på natten ska hon sova över hos oss - så på kvällen blir det filmmys med maaaassa godis :)

Dags att uppdatera...

Sååå grymt grymt trött, men kände det var dags för en lite uppdatering!
Det har varit några jobbiga, intensiva, informativa o roliga skoldagar än så länge... det är såååååå många nya intryck att ta in o hela grejen med att sitta i skolbänken igen känns väääldigt bakvänt på alla sätt! Men alla lärarna verkar toppen, skolan är mysig trots att den ligger mitt ute i ingenstans o långsamt börjar man lära känna lite folk...!
Mitt stora oros moment har varit hur jag ska ta mig dit o hem... vill verkligen inte ta buss o tåg då det tar sjuuukt lååång tid! Börjat prata med lite folk runt Lund o Malmö o hoppas att jag kan få ihop något bra, så man kan pendla med bil... återstår att se, men lite hoppfullt känns det allt!
Men i det hela känns det bra... helt klart skrämmande o lite jobbigt, men också väldigt roligt!!

Nu ska jag bädda ner mig o se på TV... i morgon ringer klockan 05.30 igen...

Första dagen i mitt nya liv...

Bröllopet i lördags var helt underbart...!!! Blev mycket foton o lovar att snart lägga upp en del av dem på min fotosida!!

Idag var första dagen för mig i skolan... eller rättare sagt så var det upprop! Var inne en sväng runt lunchtid på jobb o bjöd på tårta, luchade lite med grabbarna o sa hejdå...
Sen körde jag upp till skolan... skulle vara där först kl 16! Grymt nervös, men kände som tur var igen några sen jag var där på intervju, så det kändes tryggt! Ett lååång tal av den flumiga, men charmiga rektor... sen var det upprop, lite kvällsmat o lite information... efter många om o men så fick jag äntligen mitt schema...! Var ganska okej... Må: 12.40-16.40, Ti: 8.40-16.40, On: 8.40-16.40, To: 8.40-14.00, Fr 8.40-12.00. Ska nog bli bra... hoppas bara jag hittar någon att köra med, för att ta tåg o buss dit o hem kommer nog vara grymt jobbigt... men var en del här nerifrån, så ska försöka kolla upp det i veckan!

Känner mig helt slut i huvudet, så nu blir det lite tv... sen ringer klockan 05.30 i morgon bitti... *Gäsp*

Så var sagan slut...

Började min sista dag klockan åtta i går morse... mötte Tommy på parkeringen o vi insåg snabbt att varken jag eller han hade nycklar till butiken... (inget oväntat då allt är kaos utan chef...!) ... efter några samtal, så körde vi in till Malmö o hämtade upp Per o nycklarna...!
Kvart i nio kunde vi börja vår inventering... o normalt när man inventerar mobiler så tar det en kvart... men denna gången stämde såklart ingenting! La några timmar på att försöka reda upp allting, men gav upp när jag insåg hur mycket det slarvats i vår o sommar... gjorde vad jag kunde!
Efter det blev jag utskälld i telefon av en kund då jag lagt massor av tid på att hjälpa henne, men hon fortsatte bara skrika... är det sååå svårt att visa lite, lite tacksamhet?? *blääää* (den sortens kunder kommer jag ALDRIG sakna!!)
Fixade lite på lagret, då de som jobbat dagen innan bara låtit allt så (förvånade inte mig heller!) ... efter det löste jag lite mer serviceärende o min bror kom förbi med en fuktskadad kamera - så fixade en ny till honom!!
Först på kvällen blev det lite sälj... o det lustiga var att jag sålde mycket, mycket bättre än jag gjort på länge o förbättrade mina siffror ganska rejält ;) Men det var kul eftersom jag visste att det snart skulle vara över!!!
Vid halv åtta skrev jag ett "avskeds"-mail till alla i butiken o lovade att komma med tårta på måndag... o tio i åtta kom Måns (väktare på centrat!) springande för att säja hejdå till mig... då blev det faktiskt lite jobbigt :( Inte för att jag aldrig kommer träffa honom o resten av människorna man lärt känna på ONOFF o Burlöv Center... utan för att det aldrig kommer bli detsamma igen...?!
Kvart över åtta stängde jag o Shima butiken, jag tömde mitt skåp o åkte hem... jätteskönt o en stor lättnad att slippa jobba där med, men känns också sorgligt o skrämmande att lämna sin "säkra punkt"...!?

Sista dagen...

I morgon är det dags för mina tolv sista timmar på ONOFF...! Allting snurrar i huvudet just nu... sjukt mycket att tänka på o det märks på min huvudvärk... :(
Grrymt nervös inför skolan o det är jobbigt att inte veta någonting om hur det kommer bli, kontrollfreaket inom mig skriker!! ... börjar såklart oroa mig för ALLTING också - pendlingen, vad det blir för klass jag hamnar i, om jag kommer tycka det är roligt o om jag kommer trivas, om min huvudvärk kommer bli bättre, om CSN-pengarna kommer räcka... blaaaa, blaaaaa, blaaaa... jag kan hålla på hur länge som helst!? Hatar den sidan av mig själv - varför måste jag oroa mig? Varför kan jag inte bara ta det som det kommer? Allting kommer ju lösa sig på ett eller annat sätt... men ändå måste jag gå igenom det i huvudet tusen, o åter tusen gånger... Bllääääääääää!!!

Måste lägga mig nu... låång dag i morgon! Tacksam att jag nästan bara jobbar med "extringar" i morgon... vet inte riktigt hur jag reagerat annars när jag skulle ta "farväl"... men det riktiga "avskedet" blir inte förrens på måndag innan uppropet, då jag tänkte åka in o bjuda på tårta...

Minnen...

Nu när snart ett nytt kapitel börjar i mitt liv, tyckte jag det var på sin plats att göra ett "Minnesalbum" på http://annizzen.pixbox.se - för alla mina år på ONOFF... Såååå många minnen o sååå många underbara människor!

Migrän...

Ett väldigt oväntat migränanfall hindrade mig från att jobba idag! Satt redo för jobbet vid datorn o åt lite frukost när det bara smällde på - "blixtar" för ögonen, illamående o huvudvärk så jag trodde huvudet skulle sprängas i bitar!
Brukar ändå känna lite när det är på gång, men idag överraskade det verkligen... *bläää!* Så haft en vääääldigt lugn dag...
Missade min näst sista dag på jobb, så nu är det bara en enda arbetsdag kvar på 12 timmar dock, men ändå... snart är det slut! ... o i morgon är det bara en enda vecka tills jag börjar skolan - grymt nervöst!!!!

Nu blir det nog lite tv eller film... o imorgon tänkte jag vara riktigt duktig - ska tvätta en jäkla massa maskiner tvätt, ringa runt o fixa lite som jag skjutit upp ett tag, kanske baka (varit lite sugen på det ett tag!) o hinner jag så blir det en sväng på gymmet eller en promenad o sen på kvällen kommer Paula o Robban förbi för att prata lite om fotograferingen till deras bröllop... (den 15 augusti!)

Oväntade känslor...

Kan erkänna att den sista tiden på jobbet har varit hemsk... flera dagar jag gått hem o bara känt för att bryta ihop... det är inget vidare att få höra saker som "Att jag inte ställer upp" - när det känns som det enda jag gjort de här 6 ½ åren... Ända sedan jag kom in på skolan har jag känt - "YESSSS, det ska bli SÅÅÅÅ skönt att slippa jobb"...
Men igår hade jag en sån där bra dag, som jag bara haft någon gång varannan månad eller nåt, de senaste året...! En dag utan speciellt mycket strul, trevliga kunder, hade tid att fixa i butiken utan att bli störd varannan sekund, ingen skällde ut mig för någon baggatel, jag kände aldrig att vi var för lite personal o stämningen var bra...!
Så när jag skulle gå hem så kom alla dessa oväntade känslorna - hur jävla mycket jag kommer sakna det... Inte jobbet, stressen o kunderna kanske... men alla tekniska prylar, den "grabbiga" stämningen som jag trivs så bra i o framför allt min "andra familj"... Jag har haft så jäkla skoj med dessa männsikor genom åren - de har varit först med att se mina svagheter o styrkor o inte varit sena med att berätta dem för mig - de har tröstat mig när jag varit ledsen - vi har bråkat o surat på varandra - vi har skrattat så vi legat dubbelvikta på golvet - vi har festat tills vi stupat - vi har pratat i timmar om allt mellan himmel o jord (framför allt sex...!) - o hittat på en himla massa bus ;)
Men en hel del av dessa männsikorna har redan slutat, bytt butik eller gått vidare på ett eller annat sätt redan... men nu ska jag gå vidare o lämna allt det där bakom mig... trots att jag är överlyckig för att jag ska börja mitt "nya" liv, så känns det riktigt sorgligt att det aldrig kommer bli som förr igen...

Jobb, jobb, jobb...

Jobb, jobb o åter jobb... det är väldigt mycket av just jobb just nu - o det suger... det suger verkligen! Mycket värre än jag trodde det skulle vara... men försöker vara positiv trots att det är svårt - FEM ARBETSDAGAR KVAR!! Känns just nu som en evighet... *bläääää* ... kan inte ens beskriva hur sjukt trött jag är på alla kundjävlar o allt jävla tjafs på personalen!!!!!!!!!

RSS 2.0