Köp cigg till mig!?

Var precis nere på ICA o handlade några småsaker. När jag kom ut därifrån stod där några killar i 15-16 års åldern o en av dem ropade på mig...

- Du där, köp cigg till mig!!
- Nä!
- Va faaaan! Varför inte?
- Du får väl vänta tills du har åldern inne att köpa cigg själv!
- Meeen, jävla hora! Köp cigg till mig annars...
(han kompis stoppade honom innan han hann säga något mer!)
- Om du hade frågat mig snällt istället, så är chansen stor att jag hade köpt cigaretter till dig! Men med din attityd kommer du inte långt!! Skärp dig!
- Ehhh...


Innan han kom på ett svar, vände jag på klacken o gick! Inte en chans i världen att jag köpt några cigaretter till honom, men det var kul att få tyst på den lilla snorungen ;)

Helgen i Jönköping!

Helgen i Jönköping var väldigt roligt o mycket intressant o givande! :)

Fredagen började lika tidigt som vanligt, då bussen hämtade upp oss i Hässleholm 07.40! Väl framme i Jönköping åt vi lunch på en folkhögskola, hade ett kort stopp där vi köpte godis o var på studiebesök på Hörselhabiliteringen! Sen åkte vi till campingen som låg precis intill Elmia o fick våra stugor! Några timmars fritid som tillbringades på stugans lilla terras tillsammans med några av de andra o  med många djupa samtalsämne!
På kvällen grillade 1:orna o 2:orna ihop o hade sedan lite lekar utomhus trots att det precis då åskade o regnade en hel del... lite läskigt!

På lördagen gick vi bort till Elmia redan kl 10 när de öppnade portarna för Dövas Dag! Tittade en del på utställningen o köpte lite "teckenprylar" - ett halsband, en t-shirt o lite annat!
Såg också på några föreläsningar - varav en fick mig att undra om jag verkligen har valt rätt?!?! Några ungdomar hade en diskution o de tecknade i turbofart (som ungdomar gör!!) o det var helt omöjligt att hänga med - o de ska jag tolka i framtiden!? Hjälp!! 
Precis efter en av föreläsningarna såg jag att Vemma hade utbildning i samma byggnad som oss o precis när jag insåg det så fick jag syn på Helena :) Roligt att springa på henne o Rickard i Jönköping av alla ställen!  
På kvällen tog vi oss ner till centrum o gick på pubafton med döva. Tecknade massor o tänk så mycket lättare det går med några öl i kroppen ;)

På söndagen var det dags att packa ihop igen o städa stugorna. Sedan åkte vi in till en kyrka i stan o gick på gudstjänst på teckenspråk. Kanske inte något vidare roligt, men bra träning att avläsa! Sen bar det hemmåt med bussen igen. 4:orna sjöng o höll full fart i bakre delen av bussen - riktigt skoj även om inte alla i bussen tyckte det! Kändes nästan som en bortaresa med hockeyn på den gamla goda tiden ;)

Sen igår var vi lediga, som lite kompensation för att vi varit borta hela helgen! Tyvärr vaknade jag med världens dundermigrän o kom inte längre än till soffan på hela dagen :( Tror det blev lite för mycket för mitt stackars huvud nu i helgen!?

Idag stannade jag också hemma - jäkla huvudvärken vägrar släppa, men bättre än igår i alla fall...

Politik o pluggande!

Nu efter valet borde jag ha massor av tankar att dela med mig av...! Det har jag, men jag orkar inte mer än precis några rader...! Jag kan inte ens beskriva hur trött jag är på allt politiksnack!!! Det är ju precis ÖVERALLT - Sverige demokraterna hit o dit o fan o hans mormor... *suck*
Det enda jag bara spontant känner är, att vad jag än må tänka o tycka om Sd, så är jag inte det minsta förvånad över att de fick så många röster i valet! Jag tycker däremot det är märkligt att de andra partierna verkar tycka det är så himla konstigt!?!?! Varför inte låta Sd få vara med på alla TV-debatter innan valet o få säga sitt, så att vi alla fått veta vad de verkligen stod för... i alla frågor o inte bara en? O varför ska de andra partierna bara tiga ihjäl invandrarfrågan, när det så uppenbart är en stor o viktig fråga för svenska folket?!


Efter många timmars pluggande idag, ska jag nu lägga mig i soffan o se Idol! Pluggandet av synonymer får ta en paus o fortsätta på tåget imorgon... varför ska det vara så svårt att få dem att fastna? Känns som livet enbart består av skola o pluggande för tillfället... :/


Vilken dag!?

Vilken dag jag har haft - den började mindre bra o fortsatte dessto bättre! :)

Morgonen började med regn o rusk o kände inte alls för att bege mig iväg till skolan.
Var dessutom lite lagom nervös för det individuella samtalen vi skulle ha med lärarna, då jag inte riktigt visste vad jag skulle säga om mig själv - vilka är mina svagheter o mina starka sidor när det gäller teckenspråket? O vad skulle de tycka om mig? Jobbigt....!
Men gav mig i alla fall iväg till Svågertorp, där jag blev stående i blåsten o regnet i 30 minuter, då tåget var försent!! Någon som är förvånad? Inte jag i alla fall...
Kom i alla fall på tåget tillsist o insåg att jag skulle missa bussen ut till Önnestad. Men på något märkligt sätt körde tåget in tid o världens underbaraste tågvärd ringde vår buss o bad de vänta några minuter på oss :) Så kom till skolan i tid trots allt!

I skolan var det direkt dags för samtalen, medan resten av klassen skulle spela spel... stod som fjärde person på listan o kunde inte alls fokusera på någonting alls!
När jag väl skulle gå in så var jag riktigt nervös - men helt i onödan! Mina två lärare överöste mig med beröm om allt möjligt, så jag blev alldeles förstummad o generad! Jag har VERKLIGEN helt fel bild av mig själv!! :) Efteråt ville jag bara skutta o skrika som en galning, men tog bara ett litet glädjeskutt på väg ut - för alla andras skull som väntade nervöst utanför! Såååå skönt det kändes att höra allt det där!! Efteråt kunde jag inte heller fokusera då huvudet var alldeles fullt av tankar!

Tittade istället på min mobil o såg att jag hade ett missat samtal från Himmelriket - vilket inte är något ovanligt, då tjejerna från kontoret ringer mig ofta om partyförfrågningar! Men jag blev förvånad när jag hörde vår VD Fredriks röst på min telefonsvarare! Ojoj, vad har jag nu gjort?!
Gick ifrån o ringde upp honom eftersom vi ändå inte gjorde något vettigt! O han gjorde mig ännu mer glad när han berömde mig o sa att eftersom jag är en av sydsveriges bästa säljare o tjejerna på kontoret tycker jag är kanon att ha o göra med - så tyckte han det var hemskt om jag skulle missa vår Riksträff!
Anmälde mig från början, men då jag fick lägenheten i Önnestad - så tyckte jag det var lite tufft att fixa det ekonomiskt o dessutom kändes det tufft att vara borta en hel helg när det är så mycket med skolan... men efter lite övertalning (märks att han är en säljare långt in i själen!!), så bestämde jag mig tillsist för att anmäla mig igen :)

Kändes som jag svävande hem på små moln sen! Längesedan jag fick så mycket beröm :)

Blir två resor nu inom kort:

24-26 sept - Dövas Dag i Jönköping.
9-10 okt - Riksträff med Himmelriket i Eskilstuna.

Uppdatering!

Har inte uppdaterat på över en vecka, sorry! Den senaste veckan har min huvudvärk inte varit snäll, jag har haft mycket med skolan o mycket att tänka på! Men här kommer en lite sammanfattning av några grejer som hänt sedan sist...

... förra torsdagen hade vi en Kick-Off med alla teckenklasserna vid stranden i Furuboda! En rolig dag med många roliga lekar! Var lagom trött när det var dags att köra hem igen...!

... i fredags efter skolan åkte jag o Jimmy till Entré o såg Inseption på bio o åt på en mexicansk restaurang i närheten! Filmen var bra o maten var god! Var lite väl trött egentligen för en sån invecklad film, men men...

... lördagen började tidigt då jag körde Jimmy till tåget (han skulle med sitt jobb till Göteborg!), efter det blev det några timmar lugn o ro innan jag städade o fixade där hemma! På kvällen hade jag en myskväll med Kim. Blev mycket prat, god mat på Jensens o en lång promenad! Härligt!

... söndagen bestod av mycket pluggande o en god söndagsmiddag hos mamma o pappa ute i stugan!

... måndagen bestod nästan enbart av pluggande - det var först mycket i skolan o mycket pluggande på kvällen!

... på tisdagen redovisade vi våra politiska arbete som vi jobbat med! Dette o jag redovisade om Moderaterna! Kände mig väldigt lugn, tills jag ställde mig framför klassen - då blev jag såå nervös o ingenting gick som jag ville :/ Men ingen annan verkar hålla med mig i den uppfattningen (ska bli intressant o höra lärarna feedback på redovisnigen i morgon!)

... onsdagen började inget vidare, då tåget stannade i Eslöv! Där fick vi reda på att ett tåg kört över en person på Hässleholms station o inga tåg fick köra in där (personen befann sig av okänd anledning på spåret o hade överlevt, men var allvarligt skadad, läste jag senare på sydsvenskan.se)
Usch, så hemskt... :( Det satte prägel på hela min dag - som kändes väldigt tung... tack o lov för Sara i TU3 som fixade så vi med bil kunde komma till skolan i alla fall!

... idag körde jag till skolan istället, så inga tågolyckor eller andra tågbekymmer kunde ställa till det! Skolan gick bra - gillar vår nya svensklärare som ger oss massor av intressanta, utmanande o roliga uppgifter!
Klockan 15 idag hade jag också ett möte med ABK i Kristianstad! Så nu är papperna på lägenheten i Önnestad påskrivna! Nycklarna får jag den 1 november o flyttlasset avgår helgen den 6-7 november! Så fr.o.m. då blir jag Önnestadbo på vardagarna o Malmöbo på helger o lov! Känns nervöst, spännande, roligt o lite jobbigt på samma gång!

Helgen som kommer består av en lugn o skön fredagskväll med god mat, film o mys! På lördagen ska jag jobba på en möhippa i Trelleborg - sen blir det kräftskiva utanför Staffanstorp (men jag missar kräftorna tyvärr - då jag kommer dit ganska sent!). Söndagen har jag inga planer för än...


Gårdagens helvete!!!

Igår var en sån dag där jag önskat jag att jag stannat kvar i sängen!!

Morgonen började med att jag springer som en tok till tåget på Svågertorp - men dörrarna stängs mitt framför näsan på mig! Jimmy fick köra mig i illfart till Malmö Central o där hann jag kasta mig på tåget i sista sekund... *pust*

Sen skolan i sig gick bra - konstigt, med tanke på hur mycket otur jag hade resten av dagen!

Slutade 11.50 o åkte direkt in till Hässleholms station. 12.42 satte jag mig på Öresundståget mot Malmö tillsammans med Maia. Det var här allting gick åt helvete!!!

Efter att ha suttit ungefär 10 minuter på tåget, så stannar det! Efter ett tag får vi reda på att de har något elfel. Efter mycket väntan, så berättar de att inga tåg kan åka mellan Höör o Eslöv för där finns ingen el i ledningarna! Långt om länge bestämmer de sig för att backa tillbaka till Hässleholm o därifrån är det beställt bussar för att ta oss till Eslöv!

Ungefär samtidigt som jag skulle anlätt till Svågertorp (13.50) är vi tillbaks i Hässleholm. Där börjar de råda kaos - alla tåg i södergående riktning står still - massor av människor står o väntar på bussar o ingen information om vad som händer o när det händer! *suck* Ringer runt lite o kollar om någon kan köra oss till Eslöv (därifrån gick det fortfarande tåg mot Malmö) eller Malmö

Ytterligare 1 timme senare börjar SJ komma med ersättningsbussar! (De har väl blivit duktigare på att hantera detta efter alla deras förseningar!) Trots att bussarna inte är fulla vägrar de släppa på mer människor från de andra bolagen... Folk börjar bli riktigt irriterade! Funderade seriöst på att ta en taxi för att komma därifrån...

Ännu en stund senare kommer det äntligen bussar från Skånetrafiken - men om man inte beter sig som ett svin har man inte en chans att få en plats! Fortfarande ingen information från Skånetrafiken - medan SJ har flera personer på plats!

Strax innan kl 16.00 kommer jag med lite tur äntligen på en buss... det blev en varm, lååång o skumpig tur till Eslöv o min huvudvärk o åksjuka gjorde den till ett helvete!

Framme i Eslöv väntar också flera hundra människor - på att komma med tåg mot Malmö o med bussar vidare norrut! Såg galet ut o funderade om det verkligen gick några tåg söderut...
Men efter ett tag lyckas jag trycka mig på ett pågatåg! Jimmy hämtade mig i Åkarp o klockan 17.30 var vi hemma! Alltså 5 ½ timme efter att jag började min resa hem! Verkligen skönt att sluta tidigt när man inte ens fick en möjlighet att njuta av sin eftermiddag...

Denna dagen slog alla vinters rekord - 7 timmar o 50 minuters total pendlingstid för EN dag! Det är fan inte okej!!!

Eftersom de inte öppnade ordentligt för tågtrafiken förrens kl 05.00 i morse (var det i alla fall planerat), så tog jag en ledig dag idag! Orkar inte ge mig ut o hamna i samma kaos igen! Dessutom kände jag mig alldeles slut i morse o huvudet sprängde... o nu kanske jag hinner göra lite av det jag planerade igår eftermiddags!!

RSS 2.0