AVATAR

Såg ju Avatar i 3D igår kväll!
Vilken upplevelse, WOW!!! Vilken fantastisk upplevelse - vilken snyggt gjord film! James Cameron är fantastisk!! Absolut det häftigaste jag någonsin sett! När filmen var slut, så ville man bara stanna kvar i den häftiga världen!! Jag är inte speciellt imponerad av bio längre, men detta är grymt häftigt!! Nörden i mig hoppade av glädje ;)
Så var ju såklart tvungen att kolla runt lite på nätet när jag kom hem... men LG verkar vara de enda som släppt en 3D projektor i Sverige för konsumenter i alla fall, den kostar 60 000 kr o verkade inte speciellt bra... :/ Vilket innebär att nörden i mig för vänta några år till...


Björn Gustavsson spelar Wow!

Tycker bara den här videon är så himla klockren, så var tvungen att lägga upp den här! ;)



SNÖKAOS!

Är duuuktigt trött på alla rubriker med ordet "SNÖKAOS" - är det inte dags för rubriker som: "FÖRSTA VÅRTECKNET", "VI HAR TESTAT SOMMARENS GLASSAR" o "VÄRMEREKORD"?!

Blev ingen sushi igår! När vi kom till restaurangen som Anna gillar, så var där helt fullt med folk! Lite trist för jag trodde att jag äntligen skulle få prova riktigt bra sushi, men men... istället gick vi o åt traditionell kinamat (på ett ställe vid Triangeln som jag jämt glömmer namnet på) sittandes på kuddar på golvet, vid låga bord! Mysigt o mumsigt... :) Satt där hela kvällen o pratade om allt o ingenting o insåg att det var alldeles för längesedan vi gjorde detta sist!

Idag har jag varit hos frisören o klippt mig (Äntligen! Tänkte beställa tid i ca. 5 veckor nu), varit på ICA Maxi o handlat, varit på besök hos gynekologen (Hatar verkligen det!!) o varit en sväng på Rusta... o om en stund ska jag hämta Jimmy på jobbet o så ska vi på Royal o se Avatar i 3D (blev inget i söndags som det var tänkt...)

Duktig!

Känner mig ganska duktig idag! :)
Har renskrivit en del grejer från skolan, tränat lite gamla glosor, läst klart arbetet om dövkultur som vi ska diskutera på måndag, ringt o bokat klipptid, skurat hela badrummet från golv till tak (nästan i alla fall) o plockat undan o fixat lite :)

Nu blir det nog lite Wow o sen i kväll ska jag träffa Anna (min gamla kollega) o äta Sushi (pinsamt, men har ALDRIG ätit det!!), dricka lite gott o snacka skit :) Ska bli riktigt trevligt! Var alldeles för längesedan vi träffades... 

 

Go morron!

Usch, har inte alls sovit mycket i natt... magen strular som FAN av alla tabletter! Droppen blev när jag tog en migräntabletter i går kväll... *suck* ... inget roligt alls!

Har bokat tid hos Homeopaten nästa fredag i alla fall... första besöket tar 1½-2 timmar för att gå igenom all sjukdoms-historia o försöka hitta samband...!?

Idag ska jag iväg en sväng med mamma till Burlöv Center! Mamma har en förkärlek till det centrat... jag hade väl också det förr, innan jag började jobba där! Men det är mysigt att bara umgås med mamma :)

Jag vet inte vad det är med mig... på sista tiden drömmer jag bara massa sexdrömmar så fort jag stänger ögonlocken... o mycket av innehållet från min Himmelriketväska är med i drömmarna... lite galet faktiskt! ;)

Sovmorgon...

Började min första "riktiga" dag på lovet, med att ta en ordentlig sovmorgon! HÄRLIGT o välbehövligt!! O sen har dagen fortsatt i samma lugna takt :)

Dopet i går fick mig verkligen fundera på om jag någonsin tänker döpa mina barn!?  Prästen var urtråkig - hon pratade bara om Gud, Jesus o.s.v, o med samma tonläge hela tiden... dessutom tappade hon bort sig, sa EHHHH i varje mening o verkade otroligt bitter... (fast har ju faktiskt varit på dop med bra präster också!) ... men det känns ändå väldigt dumt det här med dop! Vi är ju inte speciellt många människor i Sverige som kallar sig kristna längre, så varför ska vi då "tvinga" in våra barn i Svenska Kyrkan?!
De enda sakerna som var roliga med dopet var att jag försökte tolka lite för mig själv där i kyrkbänken (Ojj, vad svårt!) o sen under fikan så satt jag länge o pratade med Camilla (en vän till Anna o Emma). Verkligen en helgo tjej o hon var helhjärtat intresserad av teckenspråk o döva o deras situation. Hon bad mig teckna olika saker o frågade en massa - o det var jätteskoj att berätta om det som uppfyller en sån stor del av mitt liv! Jag vill absolut inte tvinga det på någon, så det var kul med detta enorma intresse :)

Såg filmen The Box i går (har ni inte sett den o inte vill veta mer, så läs inte vidare!) - en skum film, men som satte många tankar i huvudet efteråt! Ett par öppnar en dag ytterdörren o hittar en låda med en knapp i. De får ett erbjudande att om de trycker på knappen så dör en människa som de inte känner o så får de 1 miljon dollar. Redan där började man fundera - hur skulle man själv göra i den situationen? Har pengar den makten över människor? Såklart var det inte så enkelt att de bara fick pengarna utan konsekvenser... senare i filmen får mannen ett val att antingen skjuter han sin egen fru eller så kommer deras son bli döv o blind för alltid! Det var här jag verkligen reagerade, för jag anser att visst det är ju ett jobbigt val, men ganska enkelt... en dövblind person kan har ett ganska normalt o bra liv, så tycker inte det är jämställt med att skjuta sin fru!? Men andra tycker kanske inte så... bara för att jag har en annan insyn i den världen... men absolut intressant hur min inställning har förändrats o se andras reaktioner på att vara döv, blind eller dövblind...


Söndag

Så var det söndag igen... o ska strax bege mig på dop i Trelleborg o i kväll blir det troligtvis Avatar på bio!
Haft party både fredag o lördag o sålde för sammanlagt 13.000 kr denna helgen... :) Så jag är absolut nöjd, speciellt med tanke på att jag inte mått/mår så bra...!

Pratat lite med en homeopat nu i veckan o ska troligtvis dit vecka 9... har testat det mesta, så är lika bra att ge detta också en chans! Speciellt med tanke på att jag känner att det går på fel håll igen med huvudvärk, tabletter, magen, tröttheten o.s.v...

Deppig

Känner mig allmänt deppig för tillfälligt... :(

Vädret, snön o kylan står för en stor bit av den deppigheten! Finns inte ens ord för hur gärna jag vill ha vår o lite värme - helst nu på en gång!!! Hjälper ju inte till att läsa min bror o hans familjs resedagbok från Thailand varje dag... är SÅÅÅÅÅ avundsjuk!!! Vill inte ha vinter mer!!! *suck*

En annan del i deppigheten beror på allt pendlande... mår sjukt dåligt av att lägga så mycket tid på att göra "ingenting" varje dag! ... o sen när jag kommer hem är jag jämt helt slut! Känns inte som jag gör annat än att sitta på det där jävla tåget eller bussarna... eller sitta o vänta på försenade tåg i Hässleholm... *Bläääää* Funderar seriöst på om jag ska hyra en etta i Önnestad eller Kristianstad o bo där uppe i veckorna...?!?!

Den sista delen i min deppighet kan jag inte skriva om... så mycket tankar som rör sig i huvudet! Varför ska allt jämt vara så komplicerat?!

Nej, ska försöka att vara lite positiv. Har ju faktiskt lov i en vecka nu :)
O ska ha ett party i kväll o ett i morgon kväll, så jag kan tjäna lite pengar förhoppningvis!

Snabb uppdatering

Dagarna bara springer iväg... har inte hunnit blogga!
Helgen "sprang" nog snabbast! Men har hunnit med god middag i fredags o Gladiator på Blu-ray... ÄLSKAR den filmen!! Sen i lördags kom Micke, Elin, Johan o Emma... vi tjejer åkte o handlade mat, sen hjälptes vi åt att fixa tre-rätters middag. God mat o dricka o en massa sällskapsspel bestod kvällen av! I går var jag med mamma på Heleneholmsskolan o såg musikalen Fame. Deras gymnasieelever från estetiska-programmet som spelade! Måste säga att jag var grymt imponerad :)

Strax bär det av till Lomma för ett studiebesök, sen blir det till att köra till skolan o ha lektioner på eftermiddagen!

Migrän

Efter alla mina hundra tusen ändringar i redovisningen igår o träna, träna, träna - så var jag faktiskt nöjd! Ställde t.o.m klockan tio minuter tidigare för att dra igenom den ännu en gång i morse o slippa stressa!
Men insåg redan när jag slog upp ögonen att det inte skulle vara en bra dag - huvudvärk!! Tänkte att om det blev sämre, så kunde jag alltid åka hem efter redovisningen! Men hann inte så långt... när jag sminkade mig, så kom stjärnorna i ögonvrån o när jag skulle försöka äta lite filmjölk så insåg jag att den skulle komma upp igen! Migränen var ett faktum... o ett mycket värre anfall än jag haft på länge :( Tillbringade dem mesta delen av förmiddagen inne på toaletten, medan jag svor över migränhelvetet!!!! GRRR! Varför just idag?

Mår väl inget vidare nu heller... men mycket bättre än i morse! Börjar bli rastlös o har ångest för att jag inte gjort något vettigt idag...!! Jag vet - jag är en idiot som inte ens tillåter mig slappna av när jag är riktigt dålig... *suck*



Hör o häpna

Hör o häpna - inga försenade tåg idag!!! Kryss i taket!
Haft en ganska okej dag trots att det varit måndag o allt... en förläsning på förmiddagen, som var grymt ointressant tyvärr... sen blev det svår men roliga avläsning o skuggning (när man ska teckna efter någon annan i samma takt!) o diskutioner på teckenspråk om fritid o sport! Blev lite tecknande på tåget hem också...

Nu sitter jag här o håller på med min redovisning tills i morgon - den om valfritt ämne på teckenspråk såklart - i 5 minuter! Jag lovar att denna redovisningen gett mig gråa hår!? Har bytt ämne tusen gånger o när jag äntligen bestämde mig för att berätta om branden här hemma, så kändes det okej... fram tills att jag insåg att jag inte riktigt får fram allt jag vill - mitt teckenspråk är fortfarande lite begränsat o att det kanske var ett lite för känsligt ämne för mig...
Så igår tänkte jag börja om från början igen... men bestämde mig i sista stund för att hålla fast vid mitt ämne - det får bära eller brista! Dock känns det inte riktigt bra - o jag har nog ändrat mina formuleringar 1 miljon gånger känns det som o är fortfarande inte nöjd... håll tummarna för mig!!

Dags att fortsätta... Natti Natti!

Måndag!

Måndagmorgon o strax bär det av till skolan! Är grymt omotiverad efter förra veckans pendlingsstrul... *suck* ... men de säger i alla fall på radio att tågen går som de ska igen!!

I helgen har jag varit totalt slut... knappt orkat något alls... :/ Mådde bra först igår o då ville jag helst göra allt på en gång - vilket inte fungerade så bra...!

Dags att bege sig till bussen... ha en bra måndag!!


Tågförseningar

Tågförseningarna denna veckan har inte varit nådiga... varje dag har det varit något o ett par gånger har det varit 3 timmars enkel resa! Känner mig totalt jäkla slutkörd nu... o frusen! Sjukt kallt att stå o vänta på de här jädrans tågen varje dag... känns som jag aldig kommer få tillbaka värmen!! Blir mååååånga fribiljetter från Skånetrafiken i alla fall...

I morgon är det äntligen fredag i alla fall... o jag ska köra!! Meeee liiike!! O i helgen ska jag inte jobba - bara slappa, träna o plugga lite... mest slappa ;)

Samtal med lärarna...

Hade samtal med lärarna idag, för att kolla av läget lite! De hade bara jättebra saker att säga om mig, fanns inget direkt som jag behövde jobba på... den enda minuset i kanten är min frånvaro - mina 2 ½ vecka med svininfluensan, sänkt immunförsvar o migränen har gjort att jag börjat närma mig en gräns där de måste börja titta närmre på det... dock så går det inte ut över mitt skolarbete, då jag hela tiden håller mig uppdaterad! Men hade känts bättre att få en "minus-sak" som jag kan styra över o jobba på... kan tyvärr inte styra över min hälsa... jobbigt nog gjorde detta att jag inte kan glädjas åt att det går väldigt bra för mig - istället känns det bara förjävligt att jag kanske inte orkar... :(

RSS 2.0