Tillbaka i Önnestad...

Tillbaka i Önnestad efter en extra lång ”helg” i Malmö. Bestämde mig för att åka hem till Malmö redan i torsdags, då jag inte stod ut att sitta här uppe ensam med min ångest över framtiden! Det var skönt att komma hem till Malmö i lite mer lugn o ro än vanligt o göra massa andra saker - så jag inte behövde fundera så mycket! En massa mys, en shoppingtur med mamma, god mat o dricka o massa fixande o trixande med grejer  för Himmelriket (så nu är allt avslutat där - skönt o tråkigt på samma gång) – fick mig på andra tankar o gav mig ny energi för denna veckan  - för energi behöver jag verkligen denna veckan! Maaaassor av tunga uppgifter i skolan denna veckan...

Imorgon
ska jag redovisa på teckenspråk om sekten Folkets Tempel i Önnestads kyrka.  Väääldigt nervöst o har jobbat på tok för mycket med min redovisning – vilket inte alls är bra, för jag kan inte längre skilja på vad som är bra o dåligt i den längre :/ Men ett sjukt intressant ämne i alla fall... Känner ni inte till sekten, så googla lite o läs – väldigt intressant!

På onsdag
är det dags för prov på synonymer på ord som dilettant, depraverad, ekvilibrist, ekumenisk o 42 andra mer eller mindre enkla/svåra ord...!?

Sen på Torsdag
är det dags för redovisning på svenskan. Vi ska sälja in o argumentera för en speciell produkt som vi valt ut! Men det är i alla fall min  hemmaplan – att sälja, det kan jag ;) O vad har jag valt då? – Jooo, ett glidmedel såklart!  Tänkte teknik eller sexleksaker för att göra det lite enkelt för mig själv!

Nu ska jag bara ta mig förbi morgondagen bara, sen ska nog denna veckan lösa sig...!? O hoppas verkligen inte att jag håller på att bli förkyld igen... Jimmy är riktigt risig o såklart har det börjat kittla något enormt i min hals också!


Mycket tankar...

Mycket tankar om framtiden o enomt mycket pluggande just nu...

Förutsättningarna har ändrats i skolan – antingen måste jag läsa Engelska B denna terminen då det redan är massor att göra eller så får jag inte samma examen som de flesta i min klass när jag går ut fjärde året här på tolkutbildningen!  Jag har vetat detta förut, det är inget som bara slog ner som en bomb nu... men skolan har hela tiden sagt till mig o de andra som saknar Engelska B i sina betyg, att det löser sig o vi ska inte oroa oss!!  Troligtvis skulle de ordna en kurs på skolan o försöka kombinera den med resten av våra studier... men nu börjar tiden rinna iväg o skolan ordnar ingenting, vilket gör att jag måste läsa in det på distans eller åka ner till Malmö på kvällar o läsa in det på komvux... hur som helst kommer det gå ut över mina andra studier!
Samtidigt har jag haft mycket tankar ett tag nu om jag verkligen ska fortsätta in på tolkåren av många olika anledningar såsom...
... att jag faktiskt redan uppnått mitt mål med att plugga – att må bättre!
... jag vet inte riktigt om tolk är det jag vill bli! Teckenspråk är jätteroligt o intressant, men att tolka är en helt annan sak o när jag verkligen vet vad det innebär, så är jag inte säker på att det lockar mig?!
... jag saknar mitt ”vuxna” liv o allt det jag inte längre kan göra eller ha friheten att göra nu när jag studerar!
... när jag började på tolkutbildningen hade jag hört att det fanns mycket tolkjobb o det var bra betalt – två saker som inte stämmer o det retar mig! Kanske går jag 4 år här o får ändå inte jobb o om jag får ett tolkjobb är det sämre betalt än jag har på ONOFF... pengar är verkligen inte allt, men det känns inte riktigt bra...!?
... att pendla är fruktansvärt jobbigt – men nästan lika jobbigt är det att varje vecka ”pausa” sitt liv o åka o bo ensam i Önnestad o bara leva för helgerna! Hur ska jag orka börja pendla igen eller bo här i 2 ½ år till? Speciellt om jag inte är säker på att det är detta jag vill?!
... jag brinner inte lika mycket för det här som många andra! O detta är en utbildningen som nästan kräver att man ska älska detta mer än allt annat i livet om man ska klara av det o orka!
... o sen om jag inte på något sätt lyckas få ett betyg i Engelska B, så kommer jag varje dag i två år läsa samma kurser som de andra i min klass, men skillnaden är att de får högskolepoäng – men det får inte jag, trots att jag gör samma sak som dem! Vet att jag kommer reta mig o må dåligt över det varje dag... är det verkligen värt det?

Samtidigt vet jag att sluta här efter andra året, troligtvis innebär att jag måste tillbaka till ONOFF – i alla fall för ett tag. O jag minns mycket väl hur dåligt jag mådde där... men samtidigt har jag en helt annat perspektiv idag o jag hade inte tänkt att stanna där, men tror det skulle fungera ett tag! Kanske byta butik o få en nystart, vem vet?!

Jag tar inga beslut just nu – detta är enbart tankar som snurrar på högvarv just nu... men måste börja ta lite beslut inom kort - med lägenheten i Önnestad som har 3 månaders uppsägningstid o meddela jobb hur det blir från juni o framåt...


Masterchef!

De senaste dagarna har mest bestått av skola, pluggande och lugn o ro för att få huvudvärken att släppa - o har lyckas, för den värsta huvudvärk har äntligen gett med sig o känns som att min energi långsamt kommer tillbaka!!

Men har också sett en hel del av både Sveriges Mästerkock, men framför allt den amerikanska varianten Masterchef. Jag älskar ju matlagningstävlingar på TV o Gordon Ramsay är ju en av mina favoriter - så det kan nästan inte bli bättre! Samtidigt bubblar alla de gamla känslorna upp... jag saknar verkligen att jobba som kock o jag kan inte låta bli att undra vart jag ska befinna mig idag om jag hade kunnat fortsätta jobba som kock?! Om mina händer inte satt stopp för det!? Kanske skulle jag ändå valt en annan karriär några år senare, kanske inte? Brukade skoj om att jag skulle bli Årets Kock 2012 - men det lär ju inte hända ;)

Nu är det snart dags för skolan igen! O imorgon är det freeeeeedag!!!!! :)


Vaknade åter igen...

Vaknade åter igen med en jävla migränliknande huvudvärk!! Förstår inte varför den inte bara kan ge sig? Haft detta ända sedan i torsdags nu... *suck* Ska försöka mig på skolan ändå... i värsta fall kan jag alltid gå de två minuterna till lägenheten o lägga mig - en klar fördel med att ha min lilla lägenhet här, istället som tidigare om jag chansade att åka till skolan när jag mådde dåligt - då hade jag ca 2 ½ - 3 timmars resa för att ta mig hem igen!

Försöker bli lite peppad genom att spela min favoritlåt för tillfället på hög volym! :) Journey med Don´t stop believin´


Helgen!

Helgen är över o som vanligt så gick den alldeles för snabbt, nästan snabbare än vanligt denna gången dessutom :/


Kom hem i fredags och kände mig alldeles slut – haft jobbig huvduvärk hela dagen så det var väl inte så konstigt! Kvällen blev väldigt lugn – god middag o film o landade ganska tidigt i säng.


På lördagen
vaknade jag åter igen med denna jobbiga huvudvärk. Bet ihop, tog några Treo och steg upp. Några timmar senare kunde jag inte längre neka till det självklara – MIGRÄN :( Så tog starka tabletter o la mig igen. O några timmar senare började jag bli människa igen, men hade lite ångest över att hela dagen att gått till spillo o jag skulle iväg o hålla party på kvällen. Så motvilligt började jag förbereda mig för min näst sista party på Himmelriket o funderade flera gånger om jag verkligen skulle orka. Men kändes inte rätt att ställa in i sista sekund, när värdinnan dessutom varit på ett party som jag hållt i för ca. 1 år sedan o sedan många månader tillbaka bokat just mig! Så jag åkte dit och det är jag så här i efterhand väldigt glad över! Det var ett härligt tjejgäng, så stämningen var på topp! Jag blev överöst med beröm för min viktnedgång, min personlighet och mitt sätt att presentera produkterna. Dessutom ville flera av tjejerna boka in party med mig och blev väldigt besviken då jag berättade att jag skulle sluta. Slog dessutom mitt säljrekord ännu en gång då summan landade på över 12.000kr. :)  Nu har jag en månads paus innan jag ska hålla mitt allra sista party!


På söndagen
vaknade jag på samma sätt som på lördagen – sprängande huvudvärk! Men inte migrän tack o lov. Blev en lugn dag med lite Wow-spelande, läsning i min nya bok (Okänd dotter  av Lisa Gardner – kommit halvvägs än så länge är det väldigt bra!), middags hemma hos mamma o pappa o senare på kvällen filmmys i soffan.


O idag
måndag började inte heller något vidare – huvudvärken envisas fortfarande. Men bestämde mig att ändå bege mig till Önnestad. Åkte så jag skulle vara framme en timme innan skolan började – men tågförseningar gjorde att jag missade bussen och fick tillbringa en timme i Hässleholm i stället. Kände att huvduvärken blev till migrän igen o när jag väl kom fram insåg jag att jag inte skulle orka med skolan.  Så istället för att gå till skolan, så gick jag till lägenheten o la mig o sov framför TV:n... O efter mycket vila o en promenad, så mår jag lite bättre, men huvdvärken vill inte riktigt ge sig... :( Hoppas dock på skola imorgon...


FREDAG!

ÄNTLIGEN FREDAG o jag är hemma i Malmö igen :)

Hade en riktigt trevlig förmiddag i skolan idag tillsammans med 3:orna o en intressant diskussion om teckenspråkets framtid, om alla de frågorna vi får om teckenspråket av andra männsikor (Är teckenspråket internationellt? Är det verkligen ett riktigt språk o inte bara massa viftande? Hur många tecken kan du? Varför måste måste man göra så dumma minner när man tecknar? 4 års utbildning - OJJ, varför sååå lång tid? o.s.v....), hur tolkens arbete kommer se ut i framtiden o lite skillnader mellan teckenspråk, TSS (Tecken som stöd) och tecknad svenska o deras användiningsområden! Intressant och kul att umgås o teckna med 3:orna :) Dock fick jag ännu mer oro om det verkligen finns en framtid som teckenspråkstolk eller kommer yrket inte behövas i framtiden? Hmmm...?!

Snart dags för fredagsmys!! Ha en bra kväll kära vänner!!


Glee!

Precis tillbringat några timmar med att se ännu mera Glee! Man kan inte annat än att bli glad när man ser det :)
Här är två klipp som tillhör mina favoriter: Imagine och ett Journey-medley

Imorgon är det fredag igen! Denna veckan har verkligen gått riktigt snabbt - skönt! Längtar hem, så det ska bli skönt att komma hem några dagar! :)

Ny förälskelse!

Andra skoldagen för detta året är avklarad o det känns redan som jag inte haft något lov. Inte på ett negativt sätt då, utan just för att teckenspråket bara "fungerar" trots några veckors uppehåll - det gillas skarpt!
Dagen har förutom skola varit vääldigt lugn (...det händer som sagt ingenting i lilla Önnestad!) - tvättat två maskiner tvätt (...som tar en en heeel evighet!), pluggat lite o funderat över vad jag ska välja för religion eller tro inför vår redovisning i kyrkan om några veckor!? Hmmm... funderar på att välja något annorlunda, en sekt eller hemligt sällskap eller i alla fall någon lite annorlunda tro - några förslag kanske?? O sen har jag sett några avsnitt av Glee... underbara serie!

Har dessutom suttit o läst lite tester om min nya förälskelse - Sony NEX-5 (...en kamera!). Räckte med några dagar tillbaka på ONOFF, så blev jag såklart sugen på nya tekniska prylar o då b.la. denna underbara lilla kamera! En systemkamera i kompaktkamera format :) Har insett det sista året att jag tycker det är väldigt kul att ta bra bilder, men intresset för att leka med alla inställningarna på min kamera har svalnat i takt med tidsbrist... istället har jag känt att det är lite bökigt att ha med sig kameran i mer vardagliga situationer som jag gärna hade haft! Så då passar ju denna mig helt perfekt! Väldigt unik i sitt slag, ganska överkomligt pris o dessutom har den fått väldigt bra kritik i olika tester! Hmmm.... vi får väl se om jag säljer min Nikon o köper denna istället?!


Helgerna är över!

var alla helgerna över och vardagen gör sig påmind... Lovet är över och jag är åter på plats i Önnestad!

Mitt lov har varit helt okej – har tyvärr  varit sjuk hela lovet (jävla förkylning som vägrade ge sig!!), men har ändå haft det bra! Firat en mysig jul tillsammans med både min o Jimmys familj. Haft en mycket trevligt nyårsafton hemma hos Rickard o Marie! Jobbat en del på ONOFF och spelat en del Wow o tagit det allmänt lugnt!

Igår började skolan igen, men jag var på plats först idag då det igår var dags för Rolfs begravning. Jag o Jimmy pratade länge om vi skulle gå dit eller inte, men bestämde oss för att göra det, då vi säkert ångrat oss annars! Men det var jobbigare än jag någonsin kunnat föreställa mig... Cermonin hölls i ett kapell på Östra kyrkogården – massor av människor hade kommit dit –  kistan stod uppställd i mitten av kapellet  omringad av ett hav av blommor! Hela cermonin var väldigt fin, med vacker musik o många vackra ord från Rolfs nära o kära. Men det var fruktansvärt jobbigt att se hans familjs o flickväns enorma sorg och samtidigt sörja själv – det kändes så overkligt  L Men hur jobbig än gårdagen faktiskt var, så är jag verkligen glad att vi gick dit o fick lov att ta vårt sista farväl!

Nu är det som sagt tillbaka till verkligheten o skolan! Vill väl inte påstå att jag är full av ny energi o superpeppad, men jag har ändå bestämt mig för att lägga i en extra växel o kämpa på ordentligt denna terminen. Vad gäller framtiden sen vet jag inte vad som väntar efter denna terminen – vill jag fortsätta in i 3:an o 4:an o bli tolk? Kommer jag in på tolkåren? Förhoppningsvis får jag svaret på vad jag själv vill snart i alla fall...

Har i alla fall insett en sak som gäller mitt liv, då jag satt strax efter nyår o tänkte summera året som gått... att jag knappt gjort något annat det senaste året än att gå i skolan, plugga o jobba på helgerna!?! Ja, på loven har jag i för sig hunnit träffa lite nära o kära o hitta på en del, men det räcker inte... så tog ett beslut o sa upp mig från Himmelriket! Känns både lite tråkigt, då jag tyckt det varit jätteskoj, men också som en enorm lättnad att slippa jobba så fort jag är i Malmö! Har ett party kvar nu i januari o ännu ett i februari, men sen är det över o jag kanske kan bli lite mer social igen ;)

...o vad det gäller bloggen, så har jag bestämt mig för att försöka skärpa mig o uppdatera lite oftare!


RSS 2.0