Die Welle

Idag har min stackars mamma ramlat på jobbet o efter många timmar på akuten fick hon reda på att hon hade en rejäl spricka i handen! För tillfälligt är hon gipsad, men det blir ev. operation sen... :( *Kramas med mamma*

Min egen dag har bestått av skola!
Vi såg klart filmen Die Welle (Vågen) - en tysk film från 2008 som bygger på en verklig händelse om en lärare som gjorde ett expriment med en klass, med syfte att få eleverna att förstå de enorma krafterna bakom nazismen, hur lättpåverkade vi männsikor är o hur Hitler lyckades med det han gjorde.
Riktigt tänkvärd film! Hört mycket om den o finns en annan film från 80-talet, med samma syfte! Helt klart sevärd!
Men filmen i kombination med boken jag läser just nu Sekter och hemliga sällskap i Sverige och världen av Clas Svahn gör mig lite rädd för människligheten faktiskt... Hmmm... :/

Dags för mig att krypa ner under täcket nu! Natti natti!

Uppdatering

Oj, har en veckan redan gått sedan jag skrev sist... veckorna rullar på i en ordentlig fart!!

Veckan som gått har mest inneburit skola, skola o ännu mera skola! I tisdags var dock alla Teckenklasserna på Hässleholm Dövförening o hade en lite mer avslappnad o rolig dag! Översatte bl.a. sångtexter o uppträde sedan inför varandra - blev mååånga roliga tolkningar av Melodifestivallåtar som helt plötsligt blev väldigt sexinriktade ;)
Sen i helgen har det mest blivit lugnt o skönt... lite god mat o en bra film igår o lite mys ute hos mamma o pappa i stugan idag! Har dock inte mått speciellt bra - yr o illamående hela tiden! Min homeopat tror att det är min lever som inte orkar med riktigt... har inte varit snäll mot min kropp på mycket länge... :/

I morgon börjar en ny vecka... o den börjar med min 27:e födelsedag! Hade jag inte haft så mycket frånvaro, så hade jag valt att ha en lugn o skön dag hemma! Men det funkar inte, så det blir skola som vanligt! Ska dock köra, så dagen ska kännas lite bättre! Ska också försöka titta på en av lägenheterna i Önnestad som jag står i kö till i morgon! Sen på kvällen blir det lite tacos o plugg...
Sen på tisdag ska klassen vara i Malmö hela dagen! Vi ska gå runt på olika platser o redovisa om dem... skönt för det innebär sovmorgon för min del...!
Resten av veckan rullar på med skola o på lördag ska jag jobba lite på ett party i Genarp!
Veckan efter ska bli spännande, då alla i klassen utom jag o tre andra åker till London... då ska vi ha lektioner med 2:orna hela veckan - skoj, men nervöst :)
Måndag imorgon...

Måndag imorgon igen...
...o jag önskar verkligen att jag kände mig redo för en ny vecka, men inte det minsta! Har varit dålig hela helgen, så i stället för att känna mig lite utvilad, så känner jag mig totalt slutkörd... :( Jäkla migrän... *Bläää*

THE COVE!

Idag i skolan fick vi möjligheten att se The Cove.
Vår ena lärare är väldigt engagerad i Delfinernas kamp så har hon berättat en massa. Har velat se filmet ett tag, men samtidigt tyckt att det var för jobbigt att se... men då hon frågade oss idag o vi ville se den på lektionstid, så sa vi givetvis JA!
Jag är glad att jag såg den, men den lämnade många jobbiga känslor o tankar efter sig... det är svårt att inse att detta verkligen är sanningen!?!

Ric O´Barry är en av de som ligger bakom filmen och var också den som fångade in o tränade delfinerna in serien Flipper på 60-talet. Efter att en av delfinerna som spelade Flipper tog livet av sig mer eller mindre i hans armar, så har han kämpat för delfinerna. I filmen lyckas han o hans team av eldsjälar ta sig in på ett hårt bevakat område i Taiji, Japan för att filma slakten av delfiner o låta världen få veta sanningen...

The Cove har uppmärksammats enormt världen över o har vunnit en mängd priser.

Visste ni att...
...i Taiji mellan september och mars varje år fångas massor av delfiner in, för att hitta perfekta exemplar av delfiner till världens djurparker? Tusentals delfiner slaktas som inte håller måttet...
... nästan alla delfiner som lever i fångenskap äter magsårsmedicin för att de är så deprimerade? O många slutar andas eftersom de inte orkar mer!
... att delfinkött innehåller oerhörda mängder med kvicksilver och trots detta så gav Japans regering gratis delfinkött till alla landets skolbespisningar? Dessutom säljs delfinkött med andra märkningar i Japan!
Har ni inte sett filmen, så GÖR DET!!
Den är väl värd att se... o ja, den är hemsk o lämnar en jobbig känsla kvar i själen, men detta är sanningen!
Den ger också en positiv känsla när man ser alla människor som kämpar för delfinerna o uppmärksamheten kring filmen påverkat Japanska myndigheter så pass att årets delfinslakt tillfälligt skjutits upp, vilket är ett bra steg i rätt riktning!!

Nya produkter!Hämtade ut ett paket igår från Himmelriket med lite nya produkter... skoj, skoj!
En del till väskan att ha som demo o den del till mig själv!

   
Tänkte att jag ska testa den omtalade menskoppen Mooncup som b.la. vi säljer. Var ganska skeptisk till en börjar, men inser så mycket pengar man sparar o hur mycket mer hygieniskt det är! Ska bli väldigt spännande!

                        
Sen fick vi chansen att köpa in lite produkter från FUN FACTORY till bra priser! Så var ju tvungen att köpa in lite! Kul att ha lite mer kvalité i mitt sortiment också!
Sen första Delight - vann det internationella designerpriset "Red Dot Award" 2008 och "IF product design award" 2010 - snygg o uppladdningsbar - därför var jag också tvungen att köpa in en laddare som fungerar till många av FUN FACTORY´s produkter! Den andra heter Tango G3 - snygg, vattentät o i ett häftigt mjukt material.


1 år sedan...

Idag den 15 april är det 1 år sedan jag stod i kassan på ONOFF i Burlöv en väldigt lugn dag. Jag var väldigt uppgiven på min situation o ville något annat med mitt liv... men vad?
Stod en stund och surfade runt lite på olika sidor på nätet och efter en stund skrev jag "teckenspråkstolk" i googlerutan... Kom in på Önnestads Folkhögskolas hemsida, där jag varit några gånger tidigare - funderat, tittat, men aldrig vågat...
Plötsligt kändes det som en blixt slog ner i huvudet på mig - detta skulle jag göra!! Problemet var bara att det var sista ansökningsdagen just denna dag... skrev ut ansökningspapper o fyllde i... o på lunchen körde jag hem som en galning - hämtade mina gamla betyg o skrev ihop ett personligt brev! Snabbt tillbaka till jobbet o postade alltihop! Det kändes riktigt bra... :)
Efter några veckors väntan, blev jag kallad på intervju och ytterligare några veckor senare blev jag antagen till utbildningen!
Fyllde i ett formulär om tjänstledighet och den 18 augusti började jag på min utbildning! Känns som en evighet nu faktiskt... har lärt mig SÅÅÅÅ MYCKET sedan dess! 
                      
Foto från skolans kurskatalog
Anna o Jessica från TU2 och min lärare Ivan


Studiebesöket!

Studiebesöket idag var grymt inspirerande o intressant på så många sätt! Fick massor av bra information o massor att tänka på...! Fick också se tolkar "in action" i deras vardag - o den biten kan vi inte få för mycket av!!
Äntligen fick jag träffa Jenny - en döv tjej/kvinna vars blogg jag läser varje dag o jobbar där som teckspråkslärare! (http://jennyk.blogg.se/) Kul att få ett ansikte på denna fantastiska människa o hon verkade precis lika go i verkligheten! :)
Men fick också mycket att tänka på när det gäller mitt framtida yrke... där jobbade teckenspråkslärare med inrikting på att hjälpa föräldrar som fått döva barn, specialpedagoger, psykologer o kuratorer för att nämna några - som varje dag jobbar med att få den hörande o den döva världen att fungera ihop!
Tycker det verkade vara en helt underbart jobb! :) Kändes mer som något som lockar just nu... mer än den ganska "kalla" arbetsvärlden som tolk... sitter o kikar runt lite på andra utbildningar, mest på skoj! Men jag kanske skulle gå två år på Önnestad för att få språket o sedan hoppa på en annan bana inom teckenspråksvärlden? Hmmm....
Men tycker allt det här med utbildningar verkar vara en enda stor röra?! Vad skulle det krävas för att t.ex. bli teckenspråkslärare? Förstår mig inte på det... Får väl ta o fråga mina egna lärare kanske... :)Måndag

Då var det måndag igen... o slut på mitt lov! O trots att lovet gick på tok för snabbt, så känns det ganska bra! Börjar med en sovmorgon o studiebesök på Döv- o hörselenheten i Lund hela dagen. Ska bli mycket intressant!! :)

Annars har det varit ett väldigt lugn lov... har inte hittat på allt för mycket! Vilket var precis vad jag behövde... de sista dagarna har jag inte haft så ont i huvudet... får hoppas trenden håller i sig!?
Jobbade dock lite i lördags... skulle ha ett party i Malmö med lika många tjejer som killar... men när jag kom dit så var där 2 tjejer o 6 killar... folk hade hoppat av i sista stund tydligen! O väääälidgt speciella människor! Insåg ganska fort att här skulle jag inte få sålt mycket, men körde på... o partyt i sig var trevligt! När grabbar ställer frågor så blir det alltid lite mer intressant, då det brukar vara ganska knäppa grejer!
När det sen var dags att ta beställningar, så var det precis som jag trodde... sålde nästan ingenting! Dock så räddade värdparet upp det lite med att beställa för 1000kr... men när jag tog deras beställnig så insåg jag verkligen hur speciella dessa människor var... killen berättade gärna vääääldigt ingående om deras sexliv o efter en stund drog han fram deras privata samling av sexleksaker o visade o berättade... efter en lång stund ensam med värdparet började jag bli lite nervös - kändes som de skulle hoppa på mig vilken sekund som helst ;) O tro mig - detta var inte människor som man ville skulle hoppa på en! Men jag lyckades stressa på dem lite o begav mig hemåt!

Nu måste jag bege mig till Lund! Ha en bra dag!

Uppdatering!

När man är ledig så springer dagarna jämt iväg... o så även denna gången! (några dagar kvar dock!)
Har hunnit fira lite påsk hemma hos min bror på långfredagen. Alltid lika trevligt... :)
På påskafton vaknade jag o mådde skit - feber o en ordentlig allergisk reaktion efter att jag träffat min brors hundar (brukar aldrig känna av dem speciellt mycket, så lite konstigt?!) o totalt slut... så Jimmy fick åka själv till Trelleborg o fira påsk - själv tillbringade jag påskafton liggande i soffan... :/

Vad har jag mer hunnit med?
* Joo, har tvättat o städat lite...
* Ätit middag hos mamma o pappa o hjälpt pappa scana in gamla foton på farmor, som han ska skicka till sin halvbror i USA...
* Varit med mamma på Burlöv Center o shoppat lite - fick äntligen tummen loss o köpte en spikmatta... hoppas på att den kan hjälpa mig lite med huvudvärken!
* Pratat med min chef på ONOFF om sommarjobb igen. Bara schemalagd 9 dagar, men det brukar aldrig vara problem att kunna jobba halvt ihjäl sig om man vill - så lite mer hoppas jag på!
* Fikat med Jenny o gått en sväng på Mobilia :) Många trevliga samtalsämne som vanligt! Frågar mig jämt efter att vi träffats, varför vi inte träffas mer?! Måste bli ändring på det! :)
* Pluggat lite - mer ska det bli idag o i morgon!
* Kämpat vidare med min bok Svindlande Höjder (går sakta med säkert framåt) - finns så mycket annat jag känner för att läsa just nu!
* Spelat en del Wow såklart ;)
* Sett en del filmer:
My sister´s keeper (Allt för min syster) - riktigt bra film, precis som boken med samma namn. Tårar är garanterat när man ser den! ;)
The fourth kind - alldeles för scary för min smak, vet inte riktigt varför jag laddade ner den ;) Men ganska bra trots allt... lite svårt att sova sen bara!
The hurt locker - krigsfilm om kriget i irak. Man får följa några soldater som har som uppgift att desarmera bomber! Ganska seg stundtals, men helt okej!
All about Steve - Grymt dålig film. Sandra Bullock gör en riktigt dålig roll i denna filmen! Slöseri med tid!

Nu ska jag strax gå ut en sväng o sedan handla lite på ICA... innan jag ska sätta mig o plugga lite!

Glad påsk!

Då var det äntligen påsklov... underbart med lite ledigt! 10 dagar närmare bestämt!
Allt har varit lite tungt på sista tiden, så behöver verkligen varva ner... o ska försöka plugga en del också - repetera en massa gammalt o jobba med lite översättningar! Min huvudvärk ska inte vinna över mig...!

Långfredag idag också! Ska fira påsk i kvälle hos brorsan i Skurup... massa trevligt :) O i morgon blir det påskfirande i Trelleborg med Jimmys familj!

GLAD PÅSK PÅ ER MINA KÄRA VÄNNER!RSS 2.0