Fel självuppfattning eller vaddå??

Haft en hemsk början på veckan... Åkte upp till Önnestad tidigt igår morse o insåg redan på tåget att migränen var ett faktum o sedan dess har jag mer eller mindre legat halvdöd här i lägenheten :( Känns såklart aldrig kul att vara dålig, men känns ännu värre att ligga här när jag kunde stannat hemma i Malmö o varit dålig där i stället! Har försökt roa mig med min bok "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" och en massa avsnitt av serien Glee - gillar den rejält!!

Mår i alla fall bättre nu, så resten av veckan blir det skola! O ska faktiskt hem till Malmö imorgon o köra tillbaka upp hit på torsdag, för att efter skolan på torsdag ska jag hålla ett homeparty här i lägenheten för mina klasskamrater! De har tjatat om det ett tag, så tyckte det var dags nu! :)  Det är just därför jag ska ner till Malmö i morgon o hämta mina produkter. Kände att det var lite väl klumpigt och tungt att dra min stora väska fram o tillbaka på tåget!

På tal om det här med mina partyn, så fick jag höra några tankar om just det nu i helgen, av en person som tyckte att det var SÅÅÅ förvånande att jag höll på med ett sådant jobb, eftersom jag är sååå blyg!? Ehhh, visste inte vad jag skulle svara...!?!?
Hmmm, jag har hört mycket tankar om mitt jobb - att det passar mig väl pga mitt stora intresse för sex o att jag ser väldigt vanlig o snäll ut för att ha just ett sådan jobb t.ex... men att jag skulle vara blyg!? Att jag ser ut att vara blyg möjligtvis...!?
Trodde ingen såg mig som blyg längre, eller?? Tycker jag är ganska mycket motsatsen till blyg numera, men visst så håller jag mig lite i bakgrunden ibland om jag inte har något att tillföra en diskution eller en viss situation eftersom jag inte har ett behov av att vara i centrum jämt o ständigt o gärna lyssnar, men blyg har jag inte känt mig på många år!!!
Tror visst att det spelar in att just denna personen själv tycker det är väldigt pinsamt att prata om sex o därför har vi aldrig diskuterat det ämnet alls o dessutom är jag alltid yngst i den umgängeskretsen och tar nog inte lika mycket plats som jag kan göra i andra sammanhang... men har ändå lite svårt att smälta det!? Hmmm, har jag så fel självuppfattning eller vaddå?

Saknar inspiration!?

Min inspiration för att blogga är verkligen låg för tillfället... ja, min inspiration för något alls är väldigt lågt just nu! Denna årstiden o detta tråkiga väder gör mig deppig! :/ En resa till solen nu hade suttit väldigt fint! Ska titta hur utbudet ser ut i början av nästa år, för vinter känns redan låååång o den har knappt börjat! Hur ska jag annars orka överleva?!




Något som i alla fall lyser upp tillvaron är alla de böckerna som jag läser på löpande band. Det är underbart att bara sjunka ner på soffan under en filt med en bra bok o bara försvinna bort i en annan värld! De sista boken jag läste ut var tredje boken i Katarina Wennstams serie om utsatta kvinnor - Alfahannen. Riktigt bra, den tog slut alldeles för snabbt dock! De två tidigare - Smuts och Dödergök som jag läst tidigare, är också ett måste att läsa! Hemma i Malmö ligger ett paket från Adlibris o väntar på mig med nya böcker. Nästa bok blir Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson - en uppgift vi fått i svenskan. Har tittat på den boken flera gånger, eftersom den legat på topplistan ett bra tag, men har inte riktigt varit sugen på att läsa den - men nu har jag inte mycket val! Men har hört att den ska vara rolig i alla fall! Får se till att läsa ut den snabbt, då jag har några andra böcker på kö som jag hellre vill läsa...


                    


Fredag imorgon!!! :) Men blir inte mycket lugn o ro denna helgen heller - jobba imorgon kväll o fest i Trelleborg på lördag då Jimmys tvillingsystrar ska ha fest o fira att de fyllt 20 år!

Tillbaka i Önnestad!

Helgen är över o jag är tillbaka i Önnestad (den gick såklart alldeles för snabbt!)... kom tillbaka igår förmiddags, men har inte riktigt orkat skriva! Hade en mysig helg hemma! Det är bra att sakna varandra ibland ;)
Var dock tvungen att jobba lite också o såklart var det ett sånt party denna gången som gör att man helst bara hade slutat jobba :/ Dålig försäljning (enligt mina mått mätt i alla fall...!), rörigt o väldigt mycket ointresse från många håll! Var helt slut när jag körde hem! Men hann också med lite trevliga saker - lite fredagsmys med Idol, ett besök på IKEA, ett snabbt besök av Helena o Rickard, lite tvättning o städning (inte så roligt, men skönt att få det gjort!), en mysig söndagsmiddag med familjen o lite mys i soffan med film på söndagskvällen!

Denna veckan är precis som vanligt fylld av massa skola o pluggande! Imorgon kväll ska klassen också till Kristianstads dövförening där några av de äldre döva ska berätta om deras skolgång, som var helt annorlunda än den är idag! Ska bli väldigt intressant! Dessutom har jag nattligt besök av Marléne från klassen.

Just nu håller på att jobba med ämnet YRKEN i skolan. Pratar om allt möjligt som rör ämnet o idag fick vi i uppgift tills nästa vecka att redovisa om ett valfritt yrke - lite historia, om hur yrket hare förändrats genom tiderna o.s.v. Såklart så förslog min manliga lärare att jag skulle berätta om mitt extrajobb, som han tycker är sååååå sjukt intressant! ;) Tyckte också det lät som en rolig idé, trots att jag berättat en del redan... men svårt att hitta någon allmän fakta om mitt jobb - hur många företag i Sverige sysslar med det? När hölls det första homepartyt med sexleksaker? O sen är det inte så himla lätt att veta vad jag ska berätta om själva yrket heller, för enligt min mening så är det inte så intressant som det verkar!?!?  

Plugg, plugg o ännu mera plugg...

Idag har jag inte riktigt hunnit fundera om jag längtar hem eller inte - skönt! Fullt ös i skolan o efteråt har jag haft lika fullt upp! Gick direkt hem från skolan o började plugga på satsdelar, som vi ska ha test på imorgon! De håller på att göra mig fullständigt galen - ibland känns det som jag verkligen förstår det, sen nästa gång förstår jag ingenting!?!? Idag var såklart en sån dag då jag inte förstod ett dugg... blääää :( Efter att jag kämpat med meningae i 1 timme, så bestämde jag mig för att gå en promenad o rensa tankarna istället! O trots att det är svårt att försöka gå någon längre runda utan att gå samma väg fram o tillbaka, så lyckades jag vara ute i nästan 1 timme - ganska mysigt trots att det duggregnade o var grått o trist! O när jag väl kom tillbaka o satte mig med de förbaskade satsdelarna igen så fungerade det lite bättre i alla fall... ska bli väldigt intressant o se hur det går imorgon, för nu har jag lagt ner det!? Hmmm...!
Har dessutom suttit o försökt översätta en deckargåta som jag ska redovisa imorgon o fundera ut hur jag ska berätta om en artikel jag läst tills på fredag... mycket pluggande idag! Snurrar friskt i huvudet nu...

Imorgon har jag lång dag i skolan (8.40-15.40) o efter det är det Mårten Gåsfest på skolan! Så mycket fest är det väl egentligen inte, men lite god mat o underhållning hoppas jag. Sen ska min klasskompis Malin sova över, så jag får lite sällskap :) Trevligt!!! Sen är det äntligen fredag o då får jag åka hem till mitt älskade Malmööööö! Whiiie!!

Hemlängtan!

Lider av hemlängtan idag... jag visste att den skulle komma, men jag trodde inte det skulle komma sååå snabbt! Men tisdagar blir nog de tuffaste dagarna här uppe. Anledningen till det är att vi slutar 12 (nästa termin slutar vi 16, tack o lov!) o då har man plötsligt mycket tid att bara sakna o fundera... inget bra!
Men har försökt göra det bästa av det idag - har läst lite i min bok (men den är seg...!), har skrivit en bokrecension som ska vara inlämnad imorgon, varit på biblioteket här i Önnestad (JAA, här finns faktiskt ett bibliotek... det är litet o tillhör egentligen grundskolan, men ändå!?) o lånat två stycken böcker, har varit en tur i affären, gått en runda (det är en utmaning att lyckas gå en ordentlig runda i denna lilla byn!?), lagat en stor sats med köttbullar, spelat Sims 3 o ätit goda mackor till kvällsmat...!
Funderar just nu vad jag ska göra resten av kvällen... känner inte för någonting... jaja, något hittar jag väl på!?

Vilja bli tolk eller inte vilja bli tolk, det är frågan!?

Föreläsningen idag var verkligen inspirerande! Tolken som kom o berättade om sitt jobb berättade om en helt vanlig vecka på hennes jobb - som innebar tolkning i allt från föreläsningar om vård o omsorg, en stand-up show, ett besök hos socialen, en gudtjänst, fika på ett äldreboende o ett läkarbesök för att bara nämna några av hennes uppdrag! Ett mer varierande jobb får man leta efter!?
Hon berättade också om konstiga situationer som man kan hamna i, speciellt med personer som aldrig använt tolk. Nyttigt att höra... o jag måste erkänna att jag under hela tiden hon pratade, kände att detta vill jag verkligen göra! Så ännu har en gång har jag ändrat åsikt i att vilja bli tolk eller inte vilja bli tolk!?!? Det kommer nog hända flera gånger till...!?!?



Utanför
mitt fönster regnar det med inslag av snö... undrar om det kommer vara vit på marken imorgon?! Har vintern kommit på allvar nu? Kändes som det precis var sommar...!?

 


Go morron!

Första natten ensam i lägenheten är avklarad! Somnade på spikmattan igår kväll efter att läst några kapitel i min nya bok Lyckan, kärleken och meningen med livet av Elizabeth Gilbert (går en film på bio med Julia Roberts som bygger på boken just nu). O sen har jag sovit väldigt gott, med ett litet avbrott för att hoppa av spikmattan! :)

Snart dags för skola. Börjar 10.30 idag med föreläsning med en kvinna som ska berätta om hur det är att jobba som tolk. Trots att jag hört det några gånger redan så är det alltid intressant med andra vinklar på jobbet!

Himlen är alldeles härligt ljusblå idag... kanske för att hylla MFF som tog hem guldet igår! Whiieee! :)

Söndag i Önnestad!

Sitter här i min lägenhet i Önnestad o känslan är minst sagt märklig!?
Flytten igår gick jättebra (utom att nätdelen i min dator bestämde sig för att sluta fungera - men det är fixat nu tack o lov!!) - jag, Jimmy, mamma o pappa hjälptes åt o fick gjort hur mycket som helst! O här är riktigt mysigt! Kan inte riktigt förstå att vi fick ihop det sååå bra, trots att jag lånat eller haft de flesta sakerna redan sedan innan... (köpte en del också såklart!) 
Känns inte som en övernattningslägenhet, utan bara som en helt vanlig mysigt inredd lägenhet! :) Här kommer jag trivas! Men just nu känns det bara väääldigt, väääldigt konstigt att sitta här ensam en söndag, istället för hemma i Malmö... men det blir inga helger här sen o i veckorna är det fullt upp!

Tror jag ska ta en liten promenad, kanske plugga lite o ikväll ska jag laga något gott o se på film! O givetvis ska jag hålla tummar o tår för att Malmö FF tar guld idag... önskar jag kunde varit hemma o sett matchen o känt av stämningen, men istället får jag njuta av lugnet!

Ha en bra kväll kära vänner!



Klippning o flytt!

Har varit o klippt mig idag o vet inte riktigt vad jag ska tycka!? Har inte klippt mig sedan maj månad så mitt hår var riktigt slitet o tunt... :/ Därför fick en bra bit åka av! Men känns inte riktigt bra... funderar på att tvätta det - sen fixa till det på mitt eget sätt, så kanske det känns bättre!? Eller bara köpa en mössa o dra över huvudet!? Hmmm...



Imorgon är det dags att flytta in i min lägenhet i Önnestad o jag har många blandade känslor inför det... :/ Såklart är det jätteskönt att slippa pendla dagligen o få mycket tid att plugga i lugn o ro - det är ett STORT PLUS!!O för första gången i mitt liv ska jag faktiskt bo själv - några dagar i veckan i alla fall o det känns bra o något som jag behöver göra!
Men samtidigt är jag livrädd...! Jag har mått dåligt hela denna veckan o jag vet precis varför! Den enda platsen där jag känt mig hemma o trygg sedan jag var 16 år gammal är här hemma i min o Jimmys lägenhet - o nu ska jag lämna det, mitt älskade hem...!! Till viss del i alla fall är det ju så o det skrämmer mig!! Tänk om jag inte trivs? Om jag känner mig alltför isolerad där i världens minsta håla? Sen hela den där "kaosen" (som egentligen är väldigt strukturerad tack vare alla mina listor!!) som inträffar när man ska flytta o packa för mig att känna mig enormt stressad, så det gör ju inte saken bättre!

Men jag vet samtidigt att allt kommer bli bra o jag kommer trivas... jag måste bara ge det lite tid!
Nu ska jag återgå till min "kaos" med tvättning o packning... o ikväll bär det av till Skurup för att hämta en säng som jag ska låna o umgås lite med min älskade bror med familj!

XXXLutz

Igår var jag o Elin på smyginvigningen av möbelvaruhuset XXXLutz här i Malmö.
Var där redan på förmiddagen o det var nog tur, då där redan var massor av folk o värre blev det! O detta trots att den riktiga invigningen är första idag! Igår skulle bara vara för dem som hade skaffat kundkort, men de kollade ju inte om man hade något kort när man gick in, så jag antar att det var fritt fram för vem som helst!?
Vi gick i alla fall runt i denna enorma byggnad o försökte få en överblick av allting, men det var omöjligt! Det finns sååå mycket saker där o i alla möjliga stilar o prisklasser. O hur mycket snygga grejer som helst!! Köpte bara några småsaker denna gången. Dit ska jag garanterat igen, men väntar till hysterin lägger sig...


Dags att börja blogga igen!!

Nej, nu får jag faktiskt skärpa mig o börja blogga igen! :) Får väl ta o börja med en uppdatering vad som hänt sedan jag skrev sist...

... helgen den 9-10 oktober var jag på Riksträff med Himmelriket i Eskilstuna.
Körde hemifrån 04.30 på morgonen o körde mot Örkelljunga, där jag hämtade upp en tjej. Vi fortsatte mot Jönköping där vi mötte upp två stycken andra tjejer o även bytte till en större bil. Var framme i Eskilstuna vid 11-tiden. Åt en snabb lunch innan utbildningen började. Vi var ungefär 70 stycken från hela Sverige som kommit dit - eller rättare sagt 70 tjejer o en man - vår VD!
Vi fick se nya produkter, träffa en ny leverantör, fick lite säljutbildning o fick vara med o bestämma om vi skulle ta in lite nya produkter i sortimentet. Efter det blev det en timmes vila, sen var det dags för middag. Efter middagen delades vi upp lag o började tävla mot varandra i olika grenar - b.la. frågesport med ämne så som snoppkunskap, Himmelriket o produkter, porrfilm o.s.v. Tävlade också i vem som kunde skjuta ner flest dildos med penisringar, gissa sexleksaken bara genom att känna på den, kasta sexlekar genom ett hål o staffet genom att sätta i batterier i en sexleksak, köra i gång den på max o sen ut med batterierna igen o sen skulle nästa person i laget göra samma sak o.s.v... Tävlingarna lockade fram massor med skratt vill jag lova :) O mitt lag vann alltihop!
Efter det blev det lotteri, där jag lyckades vinna en del roliga saker! O som avslutning på kvällen kom en trollkarl o uppträdde (http://www.trollcarl.nu/) - han var riktigt bra!!
Söndagen fortsatte med utbilding, shopping (Whiiieee!!) o sedan prisutdelning för olika kategorier. O jag höll nästan på att sätta vattnet i halsen när vår VD delade ut pris för Årets säljare - placering 1,2 o 3 o på nr 3 så säger han MITT namn, med en jättefin förklaring till varför! Oj, det kändes jättebra att bli utsedd till Årets Säljare plats nr 3 av ca 120 säljare i hela Sverige!! :)
Kom hem sent på söndagskvällen o var helt slut, men det vart det värt!!

... Jimmy har ju också blivit operarad för sitt ljumskbråck! Lämnade o hämtade honom på sjukhuset i Landskrona o operationen tog bara några timmar. Efter några dagarnas ganska intensiv smärta, så blev han bättre! O efter två veckors sjukskrivning så är han tillbaka på jobb o mår bra igen!

... har också hunnit ha några partyn. Känt mig riktigt motiverad efter Riksträffen o det är kul med massa nya produkter! Slog också mitt säljrekord nu i fredags, då jag sålde för 11.500 kr :)

... min huvudvärk har jävlats med mig en del den sista tiden! Antar att det är trötthet o spänningar inför flytten!

... har ju också varit en himla massa skola också såklart! Varit mycket de sista veckorna o krafterna har börjat ta slut! (så skönt med lov denna veckan!). Fått jättemycket positiv kritik från mina lärare o det känns som språket mer o mer faller sig naturligt! Samtidigt har jag börjat ifrågasätta om det är tolk jag vill bli, eller om jag hellre vill bli lärare eller något annat inom teckenspråk! Hittat några intressanta kurser, men givetvis ligger de på Stockholms universitet :/ Men ska ta reda på om man kanske kan läsa dem på distans... o har ända fram till sommaren på mig att bestämma hur jag ska fortsätta efter det!

... har packat o fixat en massa inför inflyttningen i min lägenhet i Önnestad! O igår var jag uppe o hämtade nycklarna o lämnade lite småsaker! Kände direkt att det kommer bli bra o jag kommer trivas! :) Har varit lite nervös för det, då jag har så svårt att känna mig trygg o bekväm...
Denna veckan kommer mestadels bestå av fix inför flytten som blir på lördag! Ska bli skönt att komma på plats o ägna mig helhjärtat åt skolan o att må bra!

RSS 2.0