Prag

Ligger här nu i sängen på hotellet i Prag med min lilla dator - tacka vet jag gratis trådlöst internet på hotellet!!
Har gått o gått o gått idag... men vilken enormt vacker stad!! Gamla fina byggnader med massor av häftiga detaljer! Små mysiga gator, gamla broar o slottsbyggnader... Kameran har använts flitigt! Gått i en del affären också, men har inte blivit någon shopping för min del... än!!
En hel del öl har redan slinkt ner i alla fall... älskar teckisk öl... :) O någon drink igår kväll/natt efter vi kommit fram! Helt tokiga i Mojito är de här - finns t.o.m hudkrämer som heter Mojito... galet!
Bra väder har vi också - växlande molnighet o lagom varmt o vårt hotell ligger mitt inne i smeten o är väldigt trevligt!

Strax dags att göra sig i ordning för kvällens bravader... först en öl på hotellet, sen något att äta - sen får vi se vad natten har att erbjuda! :)


Tiden har flugit förbi!?!?

Sedan i tisdags har tiden bara flugit förbi! Har hunnit med en himla massa...

...varit på stranden i Skanör med mamma, pappa o Jimmy! Riktigt härlig dag... :)
...tittat på lägenheten i Önnestad! Det var finare än jag trodde, nu väntar jag otåligt på besked...!
...haft en grillkväll hos mamma o pappa i stugan, som avslutades med flera timmars kortspel!
...gjort klart fotoboken om Petras möhippa!
...läst i min nya bok!
...varit i Smygehuk o ätit glass o tittat i små mysiga affärer!
...varit i Trelleborg o grillat med Jimmys familj o druckit alldeles för många öl o träffat Elins föräldrar!
...städat!
...gjort en otroligt god fisksoppa! En nygammal favorit :) MUMS!
...börjat spela Black and White 2 till PC. Riktigt roligt spel! Gillar att leka Gud o bestämma över små byinvånare :)
...tvättat!
...varit på Mobilia o växlat pengar o handlat lite småsaker.
...börjat packa inför morgondagen!
...gjort himmalagade hamburgare!
...sett filmerna "Invictus" och "Date Night" - den första riktigt bra och den andra väldigt rolig :)

Undrar hur jag hunnit allt det på bara tre dagar o dessutom hunnit sova o säkert gjort en rad andra saker som jag redan glömt!? Men det är härligt att vara ledig!

Imorgon blir det sovmorgon, sen fortsätter packningen! På eftermiddagen blir vi körda till Skurup där brorsan o Fia bjuder på mat o god dricka! Klockan 21.00 avgår sen planet till Prag! :)

Bättre o sämre tider...

Då vad dagens arbetspass också avslutad! Min tid är på ONOFF är slut för denna gången - undrar hur länge det ska dröja tills nästa gång - nästa sommar, redan till jul eller aldrig? Det är frågan!?!?

Dagen fick mig att minnas både de bättre o sämre tiderna inom företag...
...när jag svarade i telefonen på eftermiddagen så fick jag höra Davids hemska stämma. Jag avskyr verkligen den killen...!!! Jag hade önskat att jag aldrig mer skulle behöva prata med honom (o har klarat mig undan hela sommaren), men nejdå...! Såklart så sa han direkt "Jag hittade dig där på Facebook o försökte bli vän med dig?" Jag svarade "Det har jag inte sett" - Vilken jäkla lögn, då jag nekat hans förfrågan två gånger! Han babblade på i några minuter innan jag äntligen slapp honom... väntar mig snart en tredje förfrågan på Facebook som jag kan neka
...på kvällen hade jag o Per ett långt samtal om vårt favoritämne sex, med massa smaskiga detaljer ;) Precis som på den gamla goa tiden :)

I morgon ska jag fira min ledighet med att åka till stranden i Skanör med mamma, pappa o Jimmy! Senare på eftermiddagen bär det upp till Önnestad för att titta på lägenhet!

Sista dagen...

Dags att jobba min sista dag på ONOFF för denna gången i alla fall! Lika roligt som jag faktiskt tyckt att det varit att göra en comeback - lika skönt tycker jag det ska bli att sluta där igen!

Så från o med i morgon så väntar 4 veckors semester innan skolan börjar igen... :) Underbart!

Sug efter att skriva!

Jag har varit lite frånvarande denna veckan... värmen har inte gjort det lätt för mig - konstant huvudvärk i flera dagar o knappt någon sömn på nätterna! Men nu mår jag bättre, antar att kroppen börjar vänja sig!

Haft en otroligt sug efter att skriva på sista tiden. O då menar jag inte så som jag skriver här, utan så som jag skrev förr - berättelser o noveller på löpande band... fantasin tog aldrig slut! Bara skrev, skrev o skrev...
Men antar att en del av den fantasin har svalnat sedan man gick o blev vuxen, men har också börjat bry mig för mycket om hur jag skriver! Är det bra nog? Ska jag beskriva mer/mindre? Kan karatärerna verkligen uttrycka sig så? O.s.v.....
Började på en novell, berättelse (kalla det vad ni vill) för ett år sedan som jag verkligen tyckte om, men fastnade o har funderat flera gånger att fortsätta på den, men lyckas inte få ur mig ett enda ord... avskyr att jag måste tänka så himla mycket, i stället för att bara låta fingarna göra sitt jobb...!?! Har så mycket ideér, men varför kan jag inte få ut dem på papper? Hmm...
En klasskamrat till mig tog en skrivarkurs på distans förra läsåret... ordentliga utmaningar - men intressanta, men det är kanske det jag behöver - att någon tvingar mig att komma igång igen?! Kan ju kanske hoppas på att vi får lite skrivuppgifter på svensklektionerna till nästa år i skolan... eller att jag får lite mer ro att skriva när jag förhoppningsvis landat i en lägenhet i Önnestad o har mer tid över för mig själv?! (Ska förresten på visning på en lägenhet där uppe på onsdag - håll tummarna för mig)

Nej, nu ska jag se till att få gjort lite inför i kväll! Vi ska träffas ett gäng i pildammsparken o grilla :) Mysigt! Resten av helgen blir troligtvis lugn... ingen Sommarrock i Svedala i år - känns tråkigt, men behöver spara de pengarna till Pragresan!

Värmeslag!

Jag vet att det nästan är olagligt att klaga på värmen - i alla fall efter den låååånga vintern som vi hade! Men detta är min blogg, så jag bestämmer! O dessutom har jag aldrig sagt att varken vintern eller sommaren är min favoritårstid... tacka vet jag våren :)

Jag tror jag drabbats av värmeslag eller något... min hjärna är helt OFF idag, mitt huvud spränger, magen strular o känner mig helt slut! Försökt råda bot på detta med vätskeersättning, Berocca, Redbull, glass, massor av vatten, en kall dusch o tyvärr också en treo för den sprängande huvudvärken! Men vill väl inte påstå att något hjälpt...
I lägenheten är det mellan 32-34 grader på ovanvåningen o stadigt 30 grader på nedanvåningen natt som dag... att öppna dörrar o fönster hjälper inte, fläktarna som går dygnet runt gör det lite bättre tillsammans med total mörkläggning... men ändå vägrar temperaturen sjunga under 30 grader... *suck* Omöjligt att sova o utan sömn blir jag ingen trevlig person! En AC hade varit guld värd just nu...

Men såklart finns det många tillfällen då denna värmen är underbar! Som i torsdags då jag o Kim låg några timmar på stranden i Ystad, i lördags då vi var på middag hos Marie o Rickard o satt ute i deras trädgård till halv 2 på natten o bara njöt o igår när vi var på stranden i Bismarken o badade o solade... helt underbart!

Men att försöka göra lite nytta så som jag tänkt idag - tvätta, städa o.s.v... är ju helt olidligt! Min envishet har ju gjort att tvätten blev tvättad i alla fall, men städningen fick vänta!
Nu måste jag sätta mig o förbereda en del till i kväll... Har party i Ystad kl 20.00... hoppas hjärnan har börjat fungera då!?!?

Bokat resa!

Igår bokade jag en resa till mig o Jimmy till Prag!
Brorsan o Fia ska också dit, men de bokade sin resa för två veckor sedan... o sen dess har de pratat om det o ville ha med oss... o igår bestämde vi oss o bokade! Fick dock inte resan lika billigt som de... men fortfarande billigt! Ska bli riktigt skoj!!

Så det blir två småresor denna sommaren!

25-28 juli - Prag

5-9 augusti - Säter/Dalarna

Fredag!

Igår blev det en ordentlig runda i bokskogen med Elin. Blivit mycket promenader på sista tiden för min del - känns bra! :) Efter det åkte vi till Subway o köpte lunch, som vi åt hemma på vår balkong i solen... *Mmmm*

Idag o hela helgen väntar jobb för min del... lite tråkigt med tanke på den fina vädret som de lovat o jag börjar bli ordentligt sugen på en tur till stranden! Men det får bli nästa vecka, då jag är helt ledig :)

Hmmm... fick en idé igår att jag o Jimmy kanske skulle hyra någon liten stuga/campingstuga eller bo på hotell/bed & breakfast några nätter på vår semester nere på Österlen vid havet - Ystad, Simrishamn, Kivik eller nåt sånt... det blir min uppgift att googla på idag på jobbet, då det känns som jag har ännu en väääldigt lugn dag framför mig! Fast ni har kanske några bra tips/förslag till mig?

RSS 2.0