Norrland?

Jag undrar om någon grävt loss Skåne o istället för att flytta ner det till varmare breddgrader (finns ju grupper för detta ändamål på Facebook, om ni missat det!) o flyttat upp det någonstans i Norrland...?!?! Kan inte minnas en sån här vinter tidigare!? Ska snön aldrig ta slut?! Alla som drar iväg till Thailand nu, gör verkligen helt rätt! (Brorsan med familj & Linda x2)

Jobbade på en möhippa igår kväll här i Malmö! Ett gäng med riktigt trevliga tjejer! :) Jätteskoj var det! Dock blev det inte så mycket sålt, men det blir det sällan på möhippor... men det gjorde faktiskt ingenting! Trodde inte jag skulle lyckas komma hem... högt med snö på gatan där jag parkerat o glashallt i hela Malmö!!

Idag väntar först kalas för Sarah i Skurup o sen ännu ett erotikparty i Trelleborg med syskona Lindström med respektive o vänner :) Lite orolig för att köra ner på det hållet idag dock - redan mycket snö o mer ska det komma... :/

Just nu är det mycket Titanic i huvudet... snart läst ut min Titanicbok som kom med posten i tisdags o samtidigt har jag uppdaterat mig en massa på internet o i några av böckerna som jag redan hade. Efter många timmars jobb är nu mitt föredrag tills på onsdag färdigt med powerpoint o allt :) Lagt ner på tok mycket mer tid på detta än vad som var meningen - men tycker det är så sjukt intressant... o kan inte hålla ett föredrag "halvdant" om något som jag brinner så för :)
Läste också precis om att på hundraårs jubileumet (2012) ska man göra en minnesresa - exakt samma väg som Titanic åkte, med föredrag, utställningar o annat... det hade verkligen varit hur häftigt som helst att vara med om!!! 


Förresten... hur skön är inte denna låten?


*SUCK*

Idag har känt mig helt OFF, trött o deppig...!
Jag är trött på vintern, kyla o snö - på mitt hår som jag borde ta tag i o gå till frisören med - alla tåg o bussar i heeeela jäkla världen - tidiga morgnar, då jag knappt kan förmå mig att gå upp - huvudvärk - prestationsångest - att inte ha många minuter över för annat än skola o jobb - den lååång listan med saker som aldrig verkar tunnas ut - o att ständigt vara totalt slut o trött... *suck* ... o lite vår hade inte skadat...!?

Efter en intensiv dag i skolan o en lååång tur hem, så blev det ett besök på ICA. En färdig sallad till middag o sen bara plugg... satte mig o avläste en saga på teckenspråk på vår gamla video med superdålig bild o ingen fjärrkontroll - inget kul alls - gav upp efter 4 minuter av 10 minuter som ska vara klara på fredag!!
Sen försökte jag få ihop lite mer om Titanic - vet inte hur jag ska kunna korta ner all information till 10 minuters föredrag!
Funderade lite på vad jag ska redovisa om på nästa tecken-redovisningen - denna gången är det valfritt ämne o det är helt blankt i huvudet! Förslag mottages mer än gärna!!
Måste också börja fundera på den "sponta" berättelsen på 5 minuter som ska filmas in på torsdag o innan jag somnar måste jag titta på synonymerna som jag har prov på i morgon... o har en hel massa glosor tills på måndag som ska tränas in... o jag som ska jobba hela helgen... meeeeeen jag är inte alls streeeeeessad!!!
 
Har lite svårt just nu att veta i vilken ände jag ska börja - har svårt att prioritera när det är fullt i huvudet - o när
kroppen dessutom inte vill något hellre än att vila så blir allt mycket jobbigare!

Men nu ska jag krypa ner i sängen o plugga lite till...






Lördag

Då bär det strax av till Svedala o Marias 25-års fest! Maasssa trevligt ska det bli! Annars har denna dagen mest bestått av att ta det lugnt framför TV-n o datorn, men fick faktiskt ett ryck o stack ner på gymmet en sväng också :) Duktig flicka!

Böcker

Blev en bokbeställning på Adlibris direkt i stället, kunde inte låta bli!

Maria Ernestam - Alltid hos dig (Har inte läst något med henne tidigare, men denna verkade bra!)

Jodi Picoult - Den tionde kretsen (Hennes andra böcker är väldigt bra - speciellt 19 minuter!)

Nora Roberts - Begravt i Glömska (Gillar de flesta av Nora Roberts böcker - man vet vad man får!)

Sagoskeppet - Titanics myter, Titanics människor - Claes-Göran Wetterholm (C-G är en av världen främste Titanicexperter. Läst en av hans andra Titanicböcker tidigare när jag skrev specialarbete om Titanic i gymnasiet. Nu när jag ska hålla föredrag om Titanic på svenska, så väcktes intresset igen!)

                                     


Ledig

Uuunderbart att vara ledig tre dagar nu!!! :)

I morgon blir det lite sovmorgon, sen tänkte jag köra ut till ONOFF o pratade med min chef. Kolla av lite hur det ser ut till sommaren. Måste ju tjäna pengar även på sommaren o tror inte att partyna från Himmelriket räcker tyvärr... sen i morgon kväll åker Jimmy till Stockholm med jobbet (... o är där fram till söndag), så jag tänkte jag skulle ha en myskväll - se en riktig tjejfilm o äta en stor påse godis :)
På lördag är det fest i Svedala - skoj, skoj!! O på söndag blir det nog bara till att ta det lugnt! Tänkte jag skulle hinna plugga lite också o kanske hinna med ett besök på gymmet!

Läste ut min bok med Stephanie Meyer i går - "Genom dina ögon". Gillade verkligen den!!! Måste in på Adlibris o göra en ny beställning på böcker snart... några tips??



Trött

Bara så himla trött, ledsen o lite uppgiven denna kväll...!

Det har varit en tuff vecka i skolan o med pendlingen - all ork o kraft är slut o jag kan inte riktigt låta bli att frågasätta om jag verkligen gör rätt? Varje dag kräver så mycket kraft, men ändå trivs jag verkligen med skolan, även om jag samtidigt är livrädd, för att det var myycket tuffare än jag tänkt mig...! Men det är jätteroligt o det går oftast riktigt bra för mig!
O pendlingen är också bara så olidlig vissa dagar... insåg att jag pendlar 23 timmar i veckan - mer än en halvtids tjänst! Det är sååå sjukt!

Samtidigt har jag en hel del att göra med Himmelriket - hade inte riktigt räknat med att det skulle vara massa jobb i veckorna... blev i kväll utskälld av en kund för att vi missuppfattat varandra o jag trodde jag kunde fixa en sak till henne, som inte gick att lösa... på ONOFF skulle jag aldrig ta åt mig av en sån sak, men med detta jobbet är det fortfarande så nytt - kan inte alla rutiner än o jag jobbar ensam på partyna, så går något fel så känns det mycket jobbigare... :( Men tycker fortfarande det är kul... har väl bara varit så MYCKET denna veckan!

Nu ska jag krypa ner under täcket... i morgon väntar en kort dag i skolan, o ska dessutom köra fram o tillbaka! Sen har jag tre dagars ledighet - välbehövligt!!


Redovisningen gick bra!

Teckenspråksredovisningen om Turning Torso idag kändes riktigt bra :) Försökte inte tänka så mycket innan det var dags o sen när de bad någon börja så "rusade" jag mer eller mindre fram, för att få vara först... det är så underbart sen när man har fått det gjort! O jag fick väldigt bra omdömme :) Mycket nöjd!!

Givetvis var bussen till Hässleholm på vägen hem, försenad vilket innebar att jag missade tåget till Malmö med 1 minut... jag såg det köra mitt framför näsan på mig, o gissa om jag blev irriterad?! *suck* ... därför lades det till ytterligare 40 minuter, på min annars så koooorta pendlingstid! *Blääääää*


Bra party

På party igår sålde jag MASSOR - blev för 10.600kr - riktigt, riktigt bra!!! Dock så var jag lite missnöjd med min presentation, kändes som jag fått hjärnsläpp o tappade ord o argument... kände mig snurrig o det gjorde mig lite nervös... men det är nog bara jag som är för självkritisk! Det gick ju väldigt bra o alla var nöjda o glada - inte minst jag som drog in en massa pengar :)

Idag har vi varit på HiFi-mässan. Åhhhh, jag blir så sjuk - vill ha, vill ha, VILL HA!!! En dag ska jag ha ett riktigt coolt hemmabiorum!!

Sen har jag skrivit ihop min redovisning om Turning Torso, blir nog ganska okej, måste bara träna in den nu!
I morgon väntar realiaredovisning/drama... ska träffa mina två gruppmedlemmar 1 timme innan lektionen i morgon förmiddag för att träna o diskutera så vi får ihop det!

I kväll blir det tacos o film... måste koppla av lite innan det är dags för en minst sagt hektisk vecka!!


Lördag

Ska iväg i kväll o hålla party ute vid Toftanäs! Börjar redan kl 18, o det är ett gäng tjejer/kvinnor mellan 35-45 år... :) Ska faktiskt bli riktigt skoj! ... o lär komma hem i ganska hyfsad tid o kunna hålla lite lördagkväll själv!

I morgon blir det en hel del pluggande - har ett arbete att göra om Turning Torso på teckenspråk o lite annat som ska vara klart nästa vecka. Men ska också på HiFi-mässa på Star Hotell i Lund :) Drägla lite över nya häftiga projektorer o annat skoj! Whiiieee... det enda som saknas är lite (... eller ganska mycket!) pengar över till att köpa dessa roliga prylar också, men man kan inte få allt ;)


Fredagsmys

Nu blir det fredagsmys med Helena på Jensens Bøfhus... :) MUMS! ... underbart med helg!!

Mötet i går orkar jag knappt kommentera - 2 ½ timme med förolämpningar, peronangrepp - rena cirkusen! Styrelsen fick långt om länge sitta kvar i alla fall, o det var det viktigaste! Jag var i alla fall arg så jag skakade, men jag fick sagt vad jag ville ha sagt!

Trevlig helg mina kära vänner!

Döva?

Glömde berätta att jag o Julya tecknade hela vägen hem på (det fullpackade) tåget i går... första gången jag kände att jag obehindrat kunde ha en ganska långt samtal på teckenspråk om vardagliga saker utan problem! Känns så skönt att mycket har lossnat för mig nu - förstår bättre o vågar teckna mer! Men det är lite roligt att se folks reaktioner när man tecknar - de kan inte sluta stirra... haha, men det är bara roligt! Tror jag stirrade lika mycket förrut!? För det ser ju ganska häftigt ut!

Huvudvärk

Blev ingen skola för mig idag... hade grym huvudvärk i morse, men framför allt så är inte min mage glad på mig alls p.g.a. alla tabletter... o vet också att jag de sista veckorna börjat ta mer tabletter igen, så inte så konstigt... :( ... men har ju också haft väldigt mycket huvudvärk... Ond cirkel som är väääldigt svår att ta sig ur!
Är jämt trött efter allt skolarbete, pendlande o den ihållande huvudvärken - o tröttheten triggar igång huvudvärken ännu mer, men kan inte sova mer än jag gör, för du hinner jag inte leva!
Alla tabletter jag tar mot huvudvärken, hjälper oftast, men sätter igång magen - o illamåendet triggar igång huvudvärken o gör det väldigt (mycket mer...) jobbigt att åka buss o tåg för min åksjuka... som sagt en väldigt svår cirkel att bryta...

Har dock fått gjorde en hel del idag när den värsta huvudvärken släppte (mitt samvete tillåter ju inte mig att ta det lugnt!) - röjt undan i köket, varit o handlat, ringt o mailat några jobbärenden (mycket party framöver!), skrivit hela min svenskredovisning om New York till nästa vecka, börjat på min teckenspråksredovisning om Turning Torso också till nästa vecka o gjort klart mitt realia-arbete som ska vara klart på måndag... så fått gjort mycket mer än om jag skulle pendlat mina 4 ½ timme o gått 2 ½ timme i skolan...!?

Nu ska jag fixa lite mat (pastagratäng) o plugga på min teckenspråksläxa tills i morgon... sen väntar krismöte i bostadsrättsföreningen kl 19... tur att jag är på krigshumör, för de jävlarna som stället till det ska inte få komma undan!!

I morgon är det äntligen fredag!!! :)

Dröm

Hade en väldigt jobbig dröm i natt... när klockan ringde var jag fortfarande mitt i den, så känslorna från drömmen är jobbigt nog fortfarande väldigt påtagliga... Blääää!

Nu bär det snart av till skolan... ha en bra dag mina vänner!

Dagen...

Känner mig totalt slut i huvudet idag! Haft jooobbig huvudvärk hela dagen o sen har det varit mycket teckenspråk idag o man har pressat sig själv till det yttersta, så inte så konstigt!?!? Pratade om lite vett o ettiket när det gäller döva i morse... sen hade vi stationsarbete - många olika sorters uppgifter som vi skulle ha klara till en viss tid. Hade en väldigt svår text att översätta o filma in. Trodde inte att jag skulle fixa det, men litade på mig själv o det gick väldigt bra! Många andra fick göra om den för de inte tänkte tillräckligt visuellt, men jag fick omdömmet "Bra översättning" :) ... översatte också en massa meningar o även det gick bra! Känns som jag har lätt för det här med meningsbyggnad, i alla fall när jag får tänka efter lite! Känns också så himla skönt att avläsningen går myyycket bättre än tidigare - har nästan inga problem alls att förstå när lärarna pratar!

När jag väl kom hem, blev det bara att äta lite snabbt. Ringa några samtal om partyn o slänga iväg några mail... titta igenom de nya tecknena som jag lärt mig idag o snabbt kolla igenom de svenska synonymerna som jag ska ha prov på i morgon - orkar inte lägga ner massa tid på dem - ger mig ändå inget när jag är så här trött o dessutom brukar det gå bra! Får plugga lite på tåget i morgon...

Nu ska jag bädda ner mig med min bok. Läser Stephanie Meyer´s "Genom dina ögon", väldigt bra... :)


Uppdatering

Igår tillbringade vi några timmar hos brorsan i Skurup. Myste med deras lilla hundvalp Elvis - jag är kär!! Helt underbar är han... önskar verkligen jag kunde köpa honom, men allergin sätter stopp, o egentligen hade jag ändå inte haft tid just nu... men VILL, VILL, VILL!!! Annonsen ligger på blocket just nu, med bilder om ni vill se den lilla sötnosen :) http://www.blocket.se/ystad/Papillon_shitzu_valp_hane_25379332.htm?ca=23_11&w=1

I dag har det hunnit med att tvätta, plockat undan efter julen (vilket alltid känns lite tråkigt - tycker om mysstämningen som blir av alla ljustakar o stjärnor!!) och pluggat en hel del :) Känns bättre nu när man har något konkret att plugga på igen... på lovet ville jag plugga, men har så himla svårt att bara göra det sådär utan att egentligen ha någon läxa!?
Har också sett This Is It nu på kvällen... det är verkligen synd att Michael Jackson aldrig hann genomföra de konserterna, det hade varit enormt!! Vilken artist han var!!! Kommer vi någonsin få se något liknande igen? Tack o lov för all underbar musik han efterlämnat!!

I morgon väntar skola igen. Ska faktiskt köra i morgon (YEEES!), då bussar o tågen går så himla dumt när jag börjar 10.30 på måndagar!

Gårdagen

I skolan igår hade vi frågesport på teckenspråk. Grymt svårt när man ska översätta till korrekt teckenspråk från svenska - speciellt när vi i svenskan alltid flummar ut o berättar väldigt mycket saker som inte är nödvändiga i teckenspråk - inte i något språk alls egentligen, men vi bara måste babbla o berätta allt o ingenting... ;) Men det gick ganska bra o det är grymt bra träning! Pratade också lite om hur vi vill att resten av teminen ska se ut... kommer bli tuffare o ställas högre krav (såklart!). O målet nu är att hitta sitt "eget" språk - tufft, men roligt!

På vägen hem från skolan fick jag än en gång höra hur konstigt det är med en tjej som spelar World of Warcraft o har alla tekniska intressen som mig - jaja, jag står för att jag är nörd o jag älskar att vara det ;) Hihi!

Efter skolan gick jag hem från Svågertorp, trots att det var -10 grader ute... kände knappt mina ben när jag kom hem, men det kändes bra att vara flitig! Kvällen tillbringades hemma hos mamma o pappa, med god mat, en Michael Jacksons konsert o Let´s Dance! Mysigt! ♥


Intressant dag...

Första skoldagen för terminen var då avklarad! En ganska intressant dag... förutom de tre timmarna jag tillbringade i skolan med att se o diskutera en film om döva (som var ganska bra btw) o fick träffat mina klasskamrater igen - så fick jag några intressanta sms, som satte fart på tankarna... hmmm...!? Vet inte riktigt vad jag ska tycka om saken?!
Sen på vägen hem på tåget, stötte jag på min gamla ex (sen jag var typ 15 år) - Magnus, den galna AIK-aren som av någon anledning hängde på massa Malmömatcher på den tiden! Han var sig lik - bara äldre, rundare o mer sliskig än jag mindes... men efter att han hälsat på mig, så slutade han inte prata förrens vi kom till Malmö. O eftersom han var/är den största mytomanen jag någonsin träffat, så lyssnade jag bara med ett halv öra vad han hade att säga, vilket verkade göra honom lite frustrerad - att jag inte "köpte" något av det han sa ;) Hehe, lite roligt faktiskt!
Efter att jag kommit hem - gick jag något motvilligt ner till gymmet o stannade där i 1 ½ timme. Väldigt skönt efteråt!! Vill väldigt gärna komma i gång med träningen igen, äta nyttigare o bli av med några kilo... men vi får se hur mycket tid jag kan o orkar lägga på det! Just nu är jag väldigt motiverad dock!!

Nu ska jag lägga mig i soffan o titta lite på TV... tror jag somnar tídigt i kväll! *Gäsp...!*


Back to reality

Såklart har jag sovit grymt dåligt i natt, vilket har resulterat i en jäkla huvudvärk... varför är det alltid så när man verkligen vet att man måste sova?! Jaja, bara halvdag idag, så det ska nog gå bra.

Tillbaka till verkligheten!

Skola imorgon

Då har känslan av ångest infunnit sig... just den känslan som man alltid har efter ett längre uppehåll från jobb/skola, dagen innan det är dags att återvända till verkligheten! Skillnaden denna gången är att det också finns en längtande känsla att komma tillbaka till vardagen o göra något man trivs med :) ... men det känns trots allt lite tungt - speciellt att återgå till pendlarvärlden o allt vad den innebär o att vänja sig vid att klockan ringer innan 05.00 varje morgon... *suck* Men positiva tankar - nytt år o nya tag!!!

Många tankar som rör till det i huvudet denna kväll... ibland är saknaden enorm... :/

Alla talar svenska!

Hittade precis en gammal hemsida som är riktigt rolig http://www.AllaTalarSvenska.se/.
Här kan man hitta alla filmer o serier där någon talar svenska eller nämner något om Sverige!


Kallt

Började morgonen lite tidigare än vad jag gjort på länge (måste börja vänja mig vid att gå upp tidigt igen!) - sen gick vi till IKEA - åt frukost o gick hem igen... skönt att komma ut o röra sig lite, med fy vad kallt det är... speciellt när det blåser!!


Ännu en dag är slut...

Då var ännu en dag slut, o trots att jag spelat en MAAAASSA World of Warcraft i dag, så har jag faktiskt gjort annat också (vet inte hur jag hunnit...!?)!

Har faktiskt bäddat rent i sängen, plockat undan i köket, varit o handlat på ICA, gjort hemmalagade hamburgare med Friskobröd *Mums!*, skrivit klart mitt realia-arbete, renskrivit lite teckenspråksglosor, kopplat in en gammal video så jag ska kunna avläsa lite innan skolan börjar, renskrivit recept, bråkat med skrivaren, läst mitt gamla specialarbete om Titanic (som jag ska redovisa om på svenskan om några veckor!) o sett "Vad kvinnor vill ha".

Så trots att jag känt mig som en ordentlig spelnörd idag, så har jag faktiskt gjort lite nytta också :) Men nu väntar sängen... Zzzzz...


2010

2010 - Jaha, då var det ett nytt år o nya möjligheter! Jag förstår inte varför man alltid ska börja året med att vara bakfull, sliten, ha huvudvärk, vara extremt trött o lite allmänt deppig... men då kan det i för sig bara bli bättre!?!?

Nu väntar 5-6 dagar till av ledighet. Sen väntar skolan o allvaret igen! Borde verkligen sätta mig ner någon av dessa dagar o plugga - hade en jobbig dröm i natt att jag låg jättemycket efter i skolan, så det är nog ett tecken på att jag borde ta tag i det lite ;)

Nyårslöften? Nej, blir inga såna i år heller... fortsätter dock med min mantra "Att jag ska må bra" - låångsamt, låångsamt så går det åt rätt håll... :)

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!


RSS 2.0