Alla bittra männsikor försvann när solen tittade fram!

Tänk vad lite vårsol så här en fredag kan göra med människor! Fick fyra trevliga exempel på detta inom loppet av 15 minuter...
... kassörskan på ICA strålade som en sol o bytte några trevliga meningar med mig!
... de normalt bittra gubbarna som stod i kö för att lämna in helgens tips pratade glatt med varandra o hade inget alls emot kön o att de var tvunga att vänta!
... i blomsteraffären där jag skulle hämta ut ett paket möttes jag av samma glada stämningen! O det heta samtalsämnet var ju såklart solen!
... när jag skulle gå in i hissen mötte jag en av surkärringarna som bor i huset... normalt säger hon inte ett ljud, men hör o häpna - hon önskade mig en trevlig helg o gav mig ett stort leende... :)

Tack o lov för solen... :)
Nu ska jag sätta mig på balkongen o börja på en nya bok - Emily Brontës Svindlande Höjder... kanske inte en bok jag läst normalt, men har fått i uppgift på svenskan att läsa olika klassiska författare o någon av systrarna Brontë blev min uppgift att läsa! O det är ju en klassiker som många säger att man borde läsa...


Våren är här!

Måste bara börja med att säga: JAG ÄLSKAR VÅREN!!! Underbart att den är här... Mmmm... :)

Ridturen i går eftermiddags var helt underbar... jag var ganska nervös före! O det kändes inte riktigt bra när någon annan fick göra i ordning min häst eftersom jag inte ville tillbringa massa tid inne i stallet pga min allergi! Men efter några minuter på hästryggen så kändes det som jag aldrig slutat rida, trots att det var minst tio år sedan jag satt på en häst... o tror att eftersom några av de andra tjejerna var så nervösa, så blev jag helt lugn o insåg att jag visste faktiskt hur det "funkar" o det kändes jättebra!
Blev en jättemysig ridtur i skogen med underbart vårväder o jag önskade att den aldrig skulle ta slut! O hur härligt är det inte att tölta!?! :) Mee like...!
Insåg inte att jag hade saknat hästar o ridningen sååå mycket! Jäkla skit allergi!! Måste snart åka upp till min kusin o rida lite tror jag!?!

Idag "tog jag lite ledigt" från skolan... ;) Visste att vi bara skulle förbereda för i morgon, o eftersom jag egentligen inte är inblandad i det (mer än att jag ska sjunga lite), så tyckte jag att det var onödigt att åka upp...! Så blev lite sovmorgon för mig... Mmmm...!


Jaha...

Sitter här framför dator med irriterande huvudvärk, med en jobbig känsla i magen - illamående o är så trött att jag knappt orkar tänka! Orkar egentligen inte blogga heller för den delen... men några rader får det bli!

I skolan handlar nästan hela dagarna om lördagens "Give me a sign" på skolan... känns jobbigt när så mycket lektionstid går åt o jag vet inte om jag vill/ska/borde engagera mig! Men har svårt att hålla tyst när jag blir tvingad att sitta med... o ni kan själv tänker er hur det är när ett gäng på nämre 20 tjejer ska försöka komma fram till något... blir SÅÅÅ TRÖÖÖÖTT! Det får mig att inse mer än någonsin varför jag trivs allra bäst i manligt sällskap!! Ska bli skönt när den här förbaskade London-resan är över, så vi kan göra något vettigt o vi slipper dessa lååångtråkiga diskutionerna!

I morgon blir det först lite vanliga lektioner, sen på eftermiddagen är det dags för "idrottsdag", trots att vi egentligen slutar kl. 12! Sist skolan hittade på såna här "dumheter", så tvingade de ut oss i skogen på en tipsrunda i ösregn... så hade förväntat mig detsamma denna gången! Men de har faktiskt överträffat sig själva! Denna gången fick man välja på 12 olika akitivtiter - b.la. bowling, showdance, en intressant föreläsning om kropps kännedom, simning, yoga o.s.v... o jag ska iväg o rida islandshäst... :) Ska bli jätteskoj, men samtidigt är jag jättenervös då jag inte suttit på hästryggen på över 10 år...! Spännande...

Nu orkar jag knappt hålla ögonen öppna längre... sängen väntar! Natti Natti!


Söndag!

Då var det söndag igen...! Min helg har betått av en massa Wow-spelande, en hel massa Entourage-avsnitt, lite filmtittande, go mat o dricka o mycket lugn o ro :)
Blev ett besök hos "Tysken" i går också... Jimmy inhandlade en ny "leksak" - en Nespresso-maskin! (Tack, för hjälpen Linda!!)... blev dock en lite mindre modell än han hade tänkt sig, men han är överlycklig ändå :) ... o jag tycker också den är väldigt häftig, trots att jag inte dricker kaffe ;)

I veckan som kommer är det som vanligt skola på hela slanten - svenskprov, idrottsdag o en massa träning inför klassens "Give me a sign" på lördag. Vilket innebär att klassen ska ha en liten tillställning på skolan med uppträde i form av teckensång, teater, poesi på tecken, fika, korvgrillning, tipsrunda, försäljning av olika saker m.m... allt detta för att få ihop pengar till Londonresan som större delen av klassen ska göra i maj... eftersom jag inte ska med, så är min medverkan vääääldigt frivillig... ska dit ändå o sjunga lite o visa familjen runt lite på skolan tänkte jag :) Så de får en insyn i min värld!


Tisdag kväll...

Det är tisdag kväll...
...o här sitter jag smått frustrerad över min del av en saga som ska översättas på teckenspråk tills på torsdag - får inte alls ihop det...
....o jag är lagom ointressad av att plugga in min redovisning om Winston Churchill till svenskan i morgon... borde vara ett intressant ämne, men det är det inte!
...o mitt huvudet spränger pga av en låsning i axel/nacke...
...o jag funderar varför jag tagit på mig att hålla ett party på torsdag kväll, när jag vet att klockan ringer 04.30 dagen efter?
...o känner mig allmänt trött o sliten o borde snart tänka på sängen...
...men trots allt detta så känns livet ganska bra just nu... varför? JOO, för att våren är här... (eller väääldigt snart här om inget annat)
Meee really like!! :)


Helg!

Efter några dagars migrän ( BLÄÄÄÄÄÄ!!!), så är jag åter på benen!
...o nu är det äntligen helg! :) I kväll blir det lite helstekt fläskfilé med örtkryddade klyftpotatis, pepparsås o sallad.... *MUMS!!* ... kanske några öl o några avsnitt Entourage (Heeeelt fast i den serien!!).
I morgon bär det av till Tyskland tillsammans med Jimmy, Micke o Elin... blev lite spontant bestämt nu i veckan, då vi pratat om det ganska länge! Förådet behövs verkligen fyllas på!! :) Kvällen kommer troligtvis tillbringas i soffan med Melodifestivalen... har ju knappt sett något alls av den i år (inte likt mig) - så finalen får jag minsan se!!

Ha en trevlig helg :)

Läxor o sexparty!

I går precis innan vi slutade skolan fick vi i läxa till idag - vi skulle redovisa om en sjukdom (i mitt fall Charge syndrom) - utan papper i ca. 4-5 minuter! O så skulle vi med hjälp av några bilder berätta en historia - allt givetvis på teckenspråk! PANIK! Förstår inte varför de jämt ska vara ute i så god tid... NOT! Får inte riktigt ihop det på mina 3 timmar på kvällarna utan lite planering... men fick ihop det hyfsat i alla fall... trots många svordomar o sprängande huvudvärk...
Idag var det dags för redovisning. O konstig nog så blev det ganska bra trots allt... tack o lov behövde vi bara redovisa inför 3-4 av våra klasskamrater o vår ena lärare då såklart! :)

I morse när jag precis hoppat av bussen o var på väg till skolan hände en ganska lustig sak! En av mina lärare (kvinna i 55-års åldern) kom fram till mig o sa: - Joo, du jobbar ju med att sälja såna här sexleksaker...! HJÄLP, var nog min första tanke tror jag! Var rädd att hon ville boka party (det hade verkligen känts jättefel då hon är min lärare!) eller säga att hon tyckte det var olämpligt... Men nejdå, hon vill att jag ska hålla ett party för 4:orna, som en tolkövning för dem! Jag håller partyt som vanligt o har någon sorts publik t.ex. mina klasskamrater, sen står 4:orna bredvid o tolkar... Så jäkla häftigt, men samtidigt sjuuuuuuk nervöst...! Lovade att fundera på saken!

Nej, dags för mig att plugga till svenskprovet i morgon... Natti Natti!

Uppdatering!

Varit dålig på att uppdatera den sista veckan, så tänkte ta en liten "snabbgenomgång"

I onsdags var det ytterligare en låång dag i skolan... kvällen bestod bara i att plugga o satte upp mig i bostadskö till lägenhet i Önnestad. Läget just nu är ohållbart!

På tordagen var klassen på Yllan i Kristianstad, på utbildningsmässa! Vi skulle uppträda med fyra låtar på teckenspråk, som vi dessutom inte övat speciellt mycket på... men vår lärare hade sagt att vi troligtvis skulle stå i ett hörn, med bara några få i publiken... så var inte fallet! Vi stod väääldigt centralt, mitt framför caféterian o massor av folk samlades för att titta... gissa om jag var nervös? Meeen... det gick faktiskt över förväntan, det gäller bara att inte tänka så mycket, så går det av bara farten... efter sångstund fortsatte vi att ha lektion inne på mässan.... då tittade folk inte alls lika intresserat - skönt!
När jag kom hem igen hann jag med lite ärenden... sen på kvällen blev det Sjömansbiff o en flaska vin... MUMS!

I fredags var det en kort dag i skolan... pratades mest om Londonresan som klassen ska göra i maj (jag ska dock inte med o tycker det är lagom intressant) o en pjäs som vissa ska spela upp den 27 mars då vår klass har öppet hus uppe på skolan... jag o några andra satte oss i ett hörn o tecknade lite i stället!
Kl 4 hade jag sedan bokat tid hos en Homeopat i Malmö... jag väldigt nervös, för jag visste inte vad jag skulle förvänta mig... det slutade med att vi satt o pratade i 2 ½ timme o sen fick jag en alternativ medicin som ska hjälpa min kropp att läka... svårt att förklara, o det låter lite flummigt, men jag är villig att ge det en chans... då ingen annat att fungerat på min huvudvärk!
Direkt efter det mötte vi upp Acke o Alexandra o Ackes familj på Elysée... var där ju ganska nydligen, men det var lika gott ändå :) Efteråt satte Acke, Alex, jag o Jimmy oss på Lilla Torg... tråkigt att man ses så sällan!

I lördags sov jag länge - det behövdes verkligen! Dagen fortsatte i lugnt tempo, med en promenad i vårsolen (UNDERBART!!!), en runda på ICA, lite spelande o god mat! På kvällen hade jag dock party... var inte så peppad, men blev ett ganska bra party o trevliga tjejer :)

Idag har också gått i samma lugna tema... varit o solat solarium (stort behov av sol just nu!), sett en massa Entourage (ska börja på säsong tre nu!), spelat o fixat lite hemma... borde egentligen sätta mig ner med mitt svenskarbete/redovisning tills på onsdag, men jag behöver ladda batterierna lite o bara koppla av...

I veckan som kommer är det mest skola som gäller... o Tyst Teater i Malmö på onsdag kväll... o på lördag är det kanske lite fest eller bara ha en myskväll med Melodifestivalen... har inte bestämt mig än!?!?

TRÖTT

Borde inte vara möjligt att känna sig så här trött när man precis haft lov, men joodå!
Helt jäkla slut i huvudet idag... men har ju också varit en sjuuukt intensiv dag, med teckenspråk från 8.40-15.40... Vi började med ett oförberett avläsningsprov på morgonen - sen en kort teater om hur det går till hos tandläkaren (håller just nu på med sjukvårdstecken) - sen blev det teckensång (ska utträda på någon utbildningsmässa i Kristianstad på torsdag). Efter lunchen hade vi visuell träning, diskutioner på teckenspråk, spontan historia o en ordentlig avläsning till... orkade knappt släpa mig till bussen efter det!
På vägen hem pratade jag med Julia i 3:an - hon peppade mig en del o tyckte jag skulle pratade med mina lärare om några saker som jag funderar lite över o som gör mig osäker...
Sen jag kom hem har jag hunnit slänga i mig lite mat o sen har jag suttit o pluggat en massa... nu väntar sängen! I morgon är ännu en låååång dag...


RSS 2.0