Hörbymarknad!

Varit en trevlig dag med mamma på Hörby marknad idag! Lagom marknadsväder o fick shoppat allt jag skulle - kryddor, lakrisremmar o gräddbullar :) ... o några grejer till!

Fick en glad överraskning när jag kom hem o insåg att äntligen fanns det en etta ledig i Önnestad (har verkligen varit torka på lägenheter de sista månaderna!), så ställde mig på kö direkt... än så länge är jag först av åtta sökande! Nu är det bara att vänta med spänning tills ansökningstiden går ut den 9 juli... känns bra att jag äntligen kan känna lite hopp! Håll tummarna för mig!

Förnärmad eller tacksam?

var ännu två arbetsdagar slut! Det rullar på bättre än förväntat måste jag säga. Hade någonstans förträngt att dagarna kunde kännas såååååååå sjukt lååååååånga bara!

En av de yngre, nyare förmågorna frågade mig i måndags om jag visste hur man sätter i ett minneskort i en kamera och om jag i så fall kunde hjälpa en kund med detta!
Vet inte om jag borde känna mig förnärmad över att han inte tror jag kan ett dugg eller tacksam för att han inte skickar fram massa skit till mig i kassan...?!
Men jag kan inte låta bli att känna mig förnärmad. Det minsta han kan göra är att visa lite intresse o faktiskt fråga hur länge jag jobbat på företaget o hur mycket av rutiner o annat jag kan (killen har knappt sagt två meningar till mig sen jag började förra veckan)... då skulle jag kunna lära honom ett o annat ;)
Men han tycker väl att jag är skräckinjagande eller något efter som han inte vågar/vill prata med mig... finns det något läskigare än en teknikintresserad brud?! ;)

Nu är jag ledig i två dagar... o imorgon blir det en tur till Hörby marknad med mamma!

Midsommarhelgen över...

Då var midsommarhelgen också över!

Midsommarafton firades i Trelleborg tillsammans med Jimmys familj o vänner. Hade ingen huvudvärk, kände mig ovanligt pigg o festsugen... så det blev riktigt trevligt! God mat, trevligt sällskap, go dricka, brännboll, bra musik o nattliga bad! Blev dock lite tjafs mellan två personer som jag var tvungen att hjälpa till att reda upp... o hade stora problem med att få en viss överförsfriskad person med hem på bussen... ;)

Midsommardagen tillbringades mestadels i soffan - några filmer, de nya avsnitten av True Blood o god midsommarmat, som om möjligt var ännu godare då :)

Söndagen gick i samma lugna tempo. Blev en promenad i det fina vädret, några timmars slappande på balkongen med en bok o på kvällen riktigt god mat o några maskiner tvätt!

Nu är det ny vecka o denna veckan kommer mestadels bestå av jobb för min del. Jobbar alla dagar utom onsdag o torsdag! Men tycker det är ganska roligt, så det ska nog gå bra!

GLAD MIDSOMMAR



Hur gick det?

Hur gick det för mig igår? Joo, precis som jag misstänkte så när jag ställde mig framför en dator så visste bara mina fingrar plötsligt alla koder o programnummer igen! Skönt!!
Den jobbiga delen är att jag inte har full koll på butiken o produkterna längre. Lite frustrerande att inte kunna svara på alla frågor, kunna alla rutiner som ett rinnande vatten o kunna rambla för o nackdelar med de flesta produkter!
Men spelar egentligen inte så stor roll, ska bara jobba lite grann... känns bara konstigt att känna sig som en nybörjare när det gäller en del saker, när jag trots allt varit anställd där i över 7 år!
O ärlig talat så kommer jag in i allting ganska fort... när jag gick hem igår kväll kändes det inte som jag varit ifrån det speciellt länge - om det är bra eller dåligt vet jag inte!?!
Men ser det bara som ett kort återbesök o en chans att umgås med grabbarna som jag saknat grymt mycket! O chans att tjäna lite pengar såklart ;)

Snart dags att bege mig o jobba igen... :)


ONOFF

Gårdagen bjöd på en 7 kilometers runda i bokskogen med Elin som sällskap, några timmars slappande o sen bio på kvällen, även då med sällskap av Elin! Såg Sex And The City 2 - riktigt bra faktiskt :) Kvällen bjöd också på ett migränanfall som började i biosalongen... *suck*

Nu ska jag strax åka o jobba min första dag på ONOFFöver 10 månader! Jag kan väl erkänna att jag är lite nervös... just nu känns det som jag inte minns något alls, men tror det kommer som en blixt från himlen när jag väl står där! Annars ska det mest bli roligt faktiskt...!

Ha en bra dag kära vänner!! :)

Helgen!

I lördags blev det lite tittande på bröllopet med stort B. Såg vigseln i alla fall... så himla söta de är tillsammans! :) Hann inte mycket mer eftersom jag skulle ha party på kvällen. Men såg några av talen på nätet dagen efter o jag kan bara instämma med resten av svenska folket - Daniels tal var urgulligt :)

Partyt jag hade i Höllviken hade också "prinsessbröllopstema". Det var lite roligt att de alla hade klätt upp sig i långklänningar, tiaror o fina håruppsättningar o kallade varandra ers höghet o grevinnan o.s.v... Partyt gick hyfsat snabbt o med en helt okej beställningssumma :) Efteråt åkte jag hem o såg Avatar på Blu-ray tillsammans med Jimmy... Fick samma känsla som när jag såg den på bio - vilken fantatiskt film!! Helt underbart vacker miljö o mycket eftertanke i filmen... ÄLSKAR!!

Igår blev det en promenad i Västra Hamnen tillsammans med Jimmy, Elin o Micke! Måste ju dra med Elin ut o visa henne vad Malmö o Skåne har att erbjuda, då Micke är ganska dålig på det ;) Efter det åt vi lunch på Entré o sen fortsatte vi vidare till Home Zone (som ligger i Bulltofta Byggs gamla lokaler!) för att kika! Trevlig dag!

Idag har jag tillbringat några timmar på balkongen med att läsa o sola... underbart!!
Städat lite i köksskåpen o på allvar börjat ta tag i att lära mig Photoshop en gång för alla! Älskar som ni vet att fotografera o vill kunna redigera mina bilder mer än bara det grundläggande! Men har haft alldeles för dåligt med tålamod att sätta mig in i Photoshop på allvar, på egen hand... o därför använt mig av enklare program eller helt enkelt inte redigerat alls... men igår hittade jag en riktigt bra grundkurs på nätet som jag håller på att beta av! Än så länge är det inga direkta nyheter, men tänker ändå ta mig igenom alltihopa så jag inte missar någon viktig funktion! O när jag väl tagit mig igenom den, så kommer jag leka vidare på egen hand! :)

Fick förresten mitt lönebesked från ONOFF idag... känns helt knäppt att få den innan jag ens jobbat en enda dag ;) Men på onsdag o torsdag är det dags... undrar hur mycket av mina kunskaper som sitter kvar? Hmmm... minns jag ens min kod för att logga in i datasystemet? Jaja, det ska nog gå bra... hör o häpna, men jag ser faktiskt fram emot min korta comeback på ONOFF!!

Kronprinsessans bröllop!

Just nu kan man chatta med kronprisessan Viktorias präst på www.sydsvenskan.se och på www.aftonbladet.se ska man följa bröllopet/bröllopsförberedelerna minut för minut! På www.expressen.se och www.svd.se kan man på olika bilder exakt se hur bröllopskortegen kommer gå. O inte att förglömma - hela gästlistan går att finna på flera av dessa sidor eller allt tjafs om hurvid kungen ska lämna över Viktoria eller inte! Detta är just nu alla tidningars toppnyheter!! Helt galet!
Tycker de inte själv att de tagit det här bröllopet ett steg för långt?! Varför skulle jag vilja chatta med deras präst? O varför vill jag veta varje litet steg som kungafamiljen tar dessa dagar? Eller veta exakt vem som kommer på bröllopet? O låt Kungen lämna över Viktoria om det är det hon vill!!!

Jaa, det är jättemysigt att de ska gifta sig och de är jättegulliga ihop! O jag tycker att Sverige ska ha en kungahus just av den anledningen att det är traditionellt och de reprensenterar vårt land bra i många sammanhang! O jag kan tom tänka mig att slå på TV:n i morgon o kika lite på bröllopet...
Men låt de för fan få lite ha lite privatliv när de ska gifta sig! Hela svenska folket behöver väl inte veta varje liten detalj!!


Hälsade på Lina!

Igår körde jag de nästan 8 milen till Högestad (Mitt emellan Hörby o Tollarp) o hälsade på min kusin Lina o lilla Arvid som är 1 månad gammal :) En alltför välkänd väg för mig, då det är på väg till skolan...!
Tillbringade nästan hela dagen där - pratade, åt frukost o lunch o mös med Arvid! Vilken liten sötnos!! Han såg ut som en liten mini gubbe!! Nästan så man blev sugen på en liten... men bara nästan ;) Hihi!


Idag blir en lugn dag... känner mig ganska sliten efter min allergi som bröt ut i går kväll (Lina har två bulldogs o hästar!).
I kväll ska Jimmy till Köpenhamn o Tivoli med jobbet och jag o Kim ska ha en riktig tjejkväll... :) Laga lite mat o dricka gott! Ska bli riktigt mysigt!!

Hur gick det?

...  det blev en kombination av båda sakerna - först 7 km i bokskogen o sen en timme på balkongen med min bok :)

Tvättar

Klockan ringde 7 i morse, alltid jobbigt att gå upp när man är ledig, men skönt när man väl är uppe o igång! Så nu håller jag på för fullt med tvätten - alla sängkläder som samlats på hög! Klar om ungefär 1 ½ timme...

Funderar på om jag ska bege mig ut i bokskogen o gå en ordentlig runda eller lägga mig på balkongen med min bok när jag är klar med tvätten?!?! Båda alternativen lockar... hmmm...!?!?!?!?


IKEA

Idag blev det en tur till IKEA. Eftersom det var första dagen utan massa regn o rusk, så bestämde jag mig för att gå dit! Köpte en mjukishund till lilla Arvid (min kusin Linas  nyfödde son), som jag ska träffa på torsdag!
Sen sprang jag på mammas ena syster (o Linas mamma) o vi tog en fika o pratade lite! Fick reda på att hon jobbar med en utvecklingstörd döv man o hon frågade om jag ville komma förbi henne jobb en dag, ta en fika o prata lite med honom eftersom de inte är riktigt säkra på hur mycket teckenspråk han kan - då ingen personal där är teckenspråkig! Vilket såklart är jättehemskt, men de har prioriterat hans utvecklingsstörning... o såklart vill jag träffa honom! Jättekul, men samtidigt sjuuuukt nervöst... jag kanske inte förstår ett dugg!?!

Idag är det 6 år sedan jag o Jimmy träffades på Glorias vid Stortorget... tack vare Andreas! :) Jäklar vad åren springer sin väg...

Nu ska jag slänga mig i soffan, se film o äta jordgubbar! :)

Helt OFF...

Känner mig totalt OFF idag... som jag lika bra kunnat ligga i sängen hela dagen... :/ Har verkligen inte gjort något vettigt heller...!! Hatar dagar man känner sig så här hopplös!!! Bläää....!

Men strax måste jag ta mig i kragen... fixa något att äta, göra mig i ordning, köra Jimmy till pokerkvällen i Staffanstorp och sen hem en kort sväng för att förbereda inför partyt som jag ska ha 19.30... nära o bra i alla fall - på Lindeborg, i huset brevid Kims... :)

Såg två bra filmer i går kväll, som jag kan rekommendera: Brothers och Edge of Darkness. Helt klart sevärda!

Ibland är det skönt att gå upp tidigt...

Ibland är det faktiskt skönt att gå upp tidigt trots att man är ledig! Plötsligt hinner man med så himla mycket mer! I morse ringde klockan 07.15, men vaknade redan vid 6 - min hjärna är fortfarande inställd på att klockan ringer 04.30... Normalt ligger jag kvar i sängen - somnar om, läser eller ser på tv... men idag gick jag upp! Det var dags att tvätta! Så blev sex maskiner tvätt o sen en sväng till ICA Maxi för att handla lite mat också! Kändes bra att få gjort lite nyttigt innan klockan ens blivit 13...!

Nu ska jag lägga mig i soffan med min bok (Presidentens hustru - Curtis Sittenfeld) som jag precis börjat läsa! O ikväll blir det lite god mat, några glas vin o en film... :)

... en vecka utan Treo nu... Känns bra!!!!!


Just dance!

Middagen med Linda o Jenny igår blev väldigt trevlig! God middag o många timmar med samtal om allt möjligt! Hade svårt att somna sen, då jag var fööööör mätt! :)

Hade en lite tanke att åka ut i bokskogen idag o gå en mil... men vädret satte stopp för det... :/ Jag borde köpa mig regnkläder!?!
Så åkte en runda ner på ONOFF Svågertorp i stället.. pratade lite o köpte en nytt spel till min Wii - Just Dance! Jätteskoj! Spelat en stund nu o är helt slut, man kan ju inte låta bli att gå in för det till 110%... haha! Tack för inspirationen Linda Andersson o Linda Björk :)


Städning av garderoben!

PUST... precis städad/sorterat klart min garderob! Tänkt ett bra tag på att jag ska göra det, men kommer alltid något emellan... men idag så :) Gör ofta en sån här städning en gång om året eller nåt, men brukar mest leda till att jag viker alla kläder o lägger in det lite snyggare!

Men idag var jag på krigsstigen - jag var trött på att känna att min garderob är proppfull med kläder med jag har aldrig något att ha på mig!!
Insåg medan jag höll på att jag sparar många kläder för minnenas skull - min konfirmationsklänning, ett linne som jag hade på en viss fest, en kjol som jag alltid velat komma i o mina gamla favoritjeans för att nämna några saker... vissa kläder har jag inte haft på mig på över 10 år!!!!! Kläder som jag ALDRIG kommer ha på mig igen... så idag åkte de ut!! O eftersom det blev en hel del, bestämde jag mig för att skänka bort de kläderna som faktiskt är hela, snygga o någon annan kan ha nytta av!
Blev två sopsäckar med såna kläder o en halv med saker som åker i soporna!! O nu har jag sååå mycket mer plats i garderoben... känns underbart!!! Varför har jag inte gjort detta innan?

Nu är det dags att röja lite här hemma, ta en dusch o göra mig i ordning för i kväll! Ska äta på Elysée med Linda o Jenny :)

... o fortfarande inga Treo för min del :)

Fjärde dagen...

Är inne på min 4:e dag utan Treo eller starkare värktabletter nu!
Måste ju passa på nu när jag är ledig att försöka bli av med mitt beroende, annars kommer jag aldrig må bra...! Men det är tufft... har försökt hålla mig sysselsatt så jag ska slippa tänka på det - dricka massor med vatten när det är som värst eller ligga en stund på spikmattan...
Men igår kväll kom migränen krypande i stället o blev till ett värsta anfallen jag varit med med om... det var hemsk - låg o vände o vred mig i timmatal, tillsist tvingade Jimmy i mig i Ipren o någon timme senare lyckades jag somna...
Idag känner jag mig helt OFF eller "bakis", inte orkat göra något vettigt alls - bara legat framför TV:n eller suttit vid datorn... tack o lov för att jag är ledig o bara kan ta det lugnt...!


SOMMARLOV!

Jag har SOMMARLOV! Hur konstigt känns inte det då? Men samtidigt underbart, skönt o helt enkelt ljuvligt!! :) Whiiiieee!!

Skolavslutningen idag var en riktig höjdare! Först samling i klassrummet - ta hand om lite praktiska saker, överlämna present till lärarna o träna på sångerna till kyrkan en sista gång!
Sen var det mingel i parken med cider o jordgubbar - o solen värmde ordentligt :)
Sen bar det av till kyrkan där den "riktiga" avslutningen skulle hållas. Skolkören sjöng några vackra sånger - vi uppträde med "Sommaren är kort" - våra 4:or uppträde med "Efter Plugget" tillsammans med deras lärare o sedan framför de en inte så rumsrent nummer som verkligen inte passade i kyrkan ;) - några från Behandlingsbedagogutbildningen visade sina talanger med gitarr - Åsa o Daniel från 2:an tecknade en jättefin sång - vi uppträde med "Öppna Landskap" - o Isabella o Sofie överraskade oss med sin egen variant av "Det gör ont". Allting var väldigt fint o roligt!! Efteråt blev det lunch i matsalen där mattanterna dukat fint o bjöd på varmrökt lax... *MUMS!* Sen blev det många kramar, innan vi skildes åt!
Foton finns på http://annizzen.pixbox.se , men önskade att jag hade filmat i kyrkan för det var många minnesvärda stunder!!

I kväll ska det firas med helstekt fläskfilé, några kalla öl o lite jordgubbar till efterrätt... :)


Skolavslutning...

I morgon är det dags för skolavslutning! Tankarna inför detta är många...

... jag kan inte riktigt förstå att jag gått en helt år nu! Att jag faktiskt gjorde det - tog tjänstledigt o började plugga igen! Känns helt overkligt... fortfarande!

... jag har heller inte känslan av att jag lärt sig så mycket, det har ju gått så fort!
Men det är bara min snedvridna bild av mig själv som spökar... jag insåg verkligen härom dagen hur mycket jag kan, då jag satt hela vägen hem på bussen o två olika tåg (då vi tog fel först!) med min döva lärare o pratade om allt o ingenting! Jag kan faktiskt föra ett långt samtal på teckenspråk, det kunde jag verkligen inte för ett år sedan!! :) Lång väg kvar till tolk, men en bra bit på vägen!!

... tanken på skolavslutning får mig också att känna mig gammal! Hela detta året har jag känt mig lite gammal - vilket jag aldrig i den utsträckningen gjort tigare?! Såklart att gå i skolan igen är ju lite mindre vuxet än att arbeta... sen har det ju inte heller hjälpt att medelåldern i min klass ligger någonstans runt 20-22 år! O hela konceptet med Folkhögsskola är ganska "barnsligt". Det märkte jag redan första dagen då rektorn höll sitt tal o pratade om att "Nu kommer vi behandla er som vuxna..." (Jag är vuxen för fan o har varit det i många år!!) o så fortsatte han. Minns att jag satt där o undrade om det var Dolda kameran eller nåt... Men samtidigt så hade min utbildning aldrig fungerat på en Högskola med föreläsningar några gånger i veckan o mycket hemstudier... så det är väl bara att vänja sig!

... sen har jag inte riktigt insett att det här med skolavslutning fortfarande är en sån "big deal", vi är ju trots allt vuxna nu! Har hela tiden tänkt på det som "sista dagen innan jag är ledig", medan jag har förstått de sista dagarna, att det flesta fortfarande tycker det är en stor grej! De har köpt nya kläder o skor - färgat håret o klippt sig...! Så blev tvungen att hänga med i den här "hysterin" lite grann - var o klippte mig idag i alla fall! Hittade några lite finare o somrigare kläder i garderoben, så det blir nog bra! :)

Ska bli väldigt skönt att vara ledig lite i alla fall! Har ungefär 2 ½ vecka tills jag börjar jobba på ONOFF - ska hålla några party däremellan dock! Men ganska ledig ska jag vara! Sen ska jag jobba lite grann, bara schemalagt 11 dagar under 3 eller 4 veckors tid, men blir troligtvis mer... o sen ska jag hålla semester veckan 29-32 precis som Jimmy, innan skolan börjar igen!


RSS 2.0