THE COVE!

Idag i skolan fick vi möjligheten att se The Cove.
Vår ena lärare är väldigt engagerad i Delfinernas kamp så har hon berättat en massa. Har velat se filmet ett tag, men samtidigt tyckt att det var för jobbigt att se... men då hon frågade oss idag o vi ville se den på lektionstid, så sa vi givetvis JA!
Jag är glad att jag såg den, men den lämnade många jobbiga känslor o tankar efter sig... det är svårt att inse att detta verkligen är sanningen!?!

Ric O´Barry är en av de som ligger bakom filmen och var också den som fångade in o tränade delfinerna in serien Flipper på 60-talet. Efter att en av delfinerna som spelade Flipper tog livet av sig mer eller mindre i hans armar, så har han kämpat för delfinerna. I filmen lyckas han o hans team av eldsjälar ta sig in på ett hårt bevakat område i Taiji, Japan för att filma slakten av delfiner o låta världen få veta sanningen...

The Cove har uppmärksammats enormt världen över o har vunnit en mängd priser.

Visste ni att...
...i Taiji mellan september och mars varje år fångas massor av delfiner in, för att hitta perfekta exemplar av delfiner till världens djurparker? Tusentals delfiner slaktas som inte håller måttet...
... nästan alla delfiner som lever i fångenskap äter magsårsmedicin för att de är så deprimerade? O många slutar andas eftersom de inte orkar mer!
... att delfinkött innehåller oerhörda mängder med kvicksilver och trots detta så gav Japans regering gratis delfinkött till alla landets skolbespisningar? Dessutom säljs delfinkött med andra märkningar i Japan!
Har ni inte sett filmen, så GÖR DET!!
Den är väl värd att se... o ja, den är hemsk o lämnar en jobbig känsla kvar i själen, men detta är sanningen!
Den ger också en positiv känsla när man ser alla människor som kämpar för delfinerna o uppmärksamheten kring filmen påverkat Japanska myndigheter så pass att årets delfinslakt tillfälligt skjutits upp, vilket är ett bra steg i rätt riktning!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0